تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844673800




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما: آمریکا میدانست صدام از سلاح شیمیایی علیه ایران استفاده میکند/آنها حق دارند دغدغه داشته باشند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


اوباما: آمریکا میدانست صدام از سلاح شیمیایی علیه ایران استفاده میکند/آنها حق دارند دغدغه داشته باشند بین الملل > دیپلماسی - رئیس جمهوری ایالات متحده در گفتگوی اختصاصی با روزنامه نیوررک تایمز گفت: رئیس جمهوری بعدی در آمریکا می تواند این توافق را محدود کند او همچنین در این گفتگو به حمله شیمیای صدام علیه ایران اشاره کرد و گفت آمریکا در جریان این حملات بود.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از واحد مرکزی خبر،رئیس جمهوری ایالات متحده در گفتگوی اختصاصی با روزنامه نیوررک تایمز گفت: رئیس جمهوری بعدی در آمریکا می تواند این توافق را محدود کند او همچنین در این گفتگو به حمله شیمیای صدام علیه ایران اشاره کرد و گفت آمریکا در جریان این حملات بود.  توماس فریدمن خبرنگار نیویورک تایمز از اوباما پرسید به نظر می رسد زمانی که ما مورد مشکوکی پیدا کردیم ، آنها بیست وچهار روز فرصت دارند ؟
اوباما گفت چند مسئله است که باید توضیح دهم. اول اینکه اینها مکانیسم خاصی از بازرسی و راستی آزمایی است که به طور مفصل توضیح داده شده و فرمول بندی شده است که ما مثل آن را قبلا ندیده ایم.
خبرنگار گفت البته برای سایتهای اثبات شده.
اوباما گفت نه فقط درباره سایتهای اثبات شده بلکه کل زنجیره تدارکات را شامل می شود، معادن اورانیوم آنها، تاسیسات تولید سانتریفوژ، جایی که آنها قطعات خود را می سازند، تمام این زنجیره تا سایتهای اثبات شده ادامه پیدا می کند. معنای آن این است که اگر آنها بخواهند مکانیسم مخفیانه ای ایجاد کند، بسیار دشوار می شود. زیرا ما حساب می کنیم آنها چه مقدار اورانیوم استخراج می کنند. اگر مقادیر جور در نیاید، آنها به مشکل مواجه می شوند. اگر آنها قطعات یدکی سانتریفوژ بسازند و ما نبینیم این قطعات کجا می روند، آنها به مشکل می خورند. بنابراین منحرف کردن منابع سمت برنامه ای مخفی تحت این رژیم بازرسیها بسیار دشوار می شود. علاوه بر این سایتهای ثابت که ما به آنها توجه داریم، آژانس بین المللی انرژی اتمی این ظرفیت را دارد که اگر با سایتی مشکوک برخورد کرد، از جمله با سایت نظامی مشکوکی مثل پارچین روبرو شود، می تواند به ایرانیها بگوید که باید از آنجا بازرسی کند. شاید ایرانیها بخواهند مذاکره کنند که این کار چگونه انجام شود اما اگر آنها بخواهند دست آخر مخالفت کنند و به آن سایت دسترسی منطقی فراهم نکنند، در آن صورت به طور بالقوه توافق را نقض کرده اند و تحریمها می تواند دوباره و فورا برقرار شود. این کار شامل جمع آوری نمونه خاک نیز می شود. به همین شکل ما مکانیسمهایی داریم . خبرنگار پرسید این نگرانی وجود دارد که آنها ممکن است در این فاصله آن سایت را تغییر دهند.
اوباما گفت به همین علت است که ما ارنست مونیز را در کنار خود داشتیم و او بسیار کمک کرده است. او به ما اطمینان داد اگر ما مکانیسمهای خوبی داشته باشیم و بتوانیم از خاک نمونه برداری کنیم ، این مشکل حل می شود، شاید فیزیکی که من در دبیرستان خوانده ام به اندازه دانش فیزیک ارنست مونیز نباشد اما خاطرم هست که به این راحتی نمی توان مواد رادیواکتیو را مخفی کرد. همین قضیه درباره این احتمال که ایران ممکن است موادی را وارد کند که می تواند در برنامه هسته ای استفاده شود اما کاربردی دوگانه دارد، صدق می کند. ما مکانیسمهای بی سابقه ای را فراهم کرده ایم که بتوانیم هر کدام از این واردات را بررسی کنیم و از آنها بخواهیم به ما نشان دهند از این مواد و وسایل چگونه استفاده می شود تا مطمئن شویم برای کار دیگری استفاده نمی شود. اگر بشنوید منتقدی بگوید این رژیم بازرسیها صد در صد بی نقص نیست و ایران می تواند آن را فریب دهد، من خواهم گفت به لحاظ تئوری هیچ چیزی صد در صد بی نقص نیست. اما اگر استاندارد و معیار این باشد که چه مکانیسمی بهترین و موثرترین و شدیدترین مکانیسم است به طوری که برای ایران بسیار بسیار دشوار باشد که آن را فریب دهد، در آن صورت این همان مکانیسم مطلوب است. به علاوه این مکانیسم بسیار سختگیرانه تر از همه چیزهایی است که برای مثال درباره کره شمالی انجام شد. آژانس و جامعه بین المللی درسهای زیادی از بازرسیهای قبلی و تجربیات قبلی خود کسب کرده است و این درسها را توانسته ایم در این توافقنامه بگنجانیم. خبرنگار نیویورک تایمز گفت من کار خود را به عنوان روزنامه نگار در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه شروع کردم. بنابراین من هیچ تجربه ای جز دشمنی میان ایران و آمریکا ندارم. از انقلاب سال هزار و نهصد و هفتاد و نه تا کنون ، شما به عنوان تنها رئیس جمهور آمریکا هستید که نزدیکترین ارتباط را با رهبری ایران داشته است و وزیر خارجه شما با آنها مذاکره کرده است. شما چه چیزی یاد گرفته اید که نمی دانستید و کنگره باید بداند و رؤسای جمهور آینده باید بدانند؟
اوباما گفت من فکر می کنم چیزی که جان کری در تعاملاتش با ظریف وزیر خارجه ایران یاد گرفته است و البته این مسئله به رئیس جمهور روحانی هم باز می گردد، این است که وقتی شما میخ توافقی را می کوبید ، به نظر می رسد آنها از آن توافق واو به واو پیروی می کنند البته شاید این فکر هم در ذهن آنها باشد که دنبال نقص و مفری در توافق هم باشند به همین علت شما باید میخ توافق را خوب بکوبید و محکم کاری کنید. اما این تصور که هر چه شما روی کاغذ با آنها توافق کنید، آنها آن را نادیده می گیرند و سعی می کنند آنچه را به دست آورده اند، به جیب بزنند و بالا بکشند، این چیزی نیست که ما در دو سال گذشته که توافق موقتی برقرار بود ، از آنها دیدیم. به نظر من محدودیتها و موانعی وجود دارد که آنها هنگامی که قرارداد و سندی دارند، احساس می کنند باید طبق آن محدودیتها عمل کنند. این چیزی است که ما یاد گرفته ایم. ما همچنین یادگرفته ایم در داخل ایران آرا ونیروهای مختلفی وجود دارد . شاید آنهایی که در داخل ایران میانه رو خوانده می شوند، ممکن است با ارزشهای ما سازگار نباشند ، بنابراین نمی توان انتظار داشت آنها به یک باره درباره مسائل جهانی مثل حقوق بشر مثل ما فکر کنند . در هر حال جهت گیریهای بهتر یا بدتری وجود دارد که ایران می تواند در رابطه با منافع ما و متحدان ما اتخاذ کند. و ما باید ببینیم چگونه می توانیم جهت گیریها و رویکردهای بهتر را تشویق کنیم. مسئله آخر، البته شاید این چیزی نباشد که من یاد گرفته باشم اما تایید و ثابت شده است و آن اینکه حتی در برخورد با دشمنان و حریفتان ، باید این ظرفیت را داشته باشید که گاهی خود را جای آنها هم بگذارید. اگر به تاریخ ایران نگاه کنید، واقعیت این است که ما در سرنگونی رژیمی منتخب و دموکراتیک در ایران نقش داشته ایم. ما در گذشته از صدام حسین در جنگ میان ایران و عراق حمایت می کردیم در حالیکه می دانستیم صدام از تسلیحات شیمیایی در آن جنگ استفاده می کند. در نتیجه آنها ذهنیت و تعریف خود را از دغدغه های امنیتی دارند که شاید ما با آن موافق نباشیم. البته این مسئله به هیچ وجه نمی تواند حمایت از تروریسم و فعالیتهای مخل ثبات را که ایران در آن مشارکت دارد، توجیه کند اما به نظر من وقتی ما بتوانیم کشور و فرهنگ آنها را در چارچوبهای مشخصی ببینیم ، به طور خاص در چارچوبهای تاریخی نگاه کنیم به جای اینکه بخواهیم در چارچوبی عمومی تر و گسترده تر نگاه کنیم، در آن صورت دست کم امکان حرکتهایی فراهم می شود، همانطور که رونالد ریگان و دیگران با شوروی درباره توافقنامه تسلیحاتی گفتگو کردند. شما باید قبول کنید که درست است این نظامی بد و نامطلوب است اما در همین نظام افرادی هم با دیدگاهها و خاطرات خاص تاریخی هستند که ما باید آنها را درک کنیم و احتمالا تلاش کنیم با آنها ارتباطاتی برقرار کنیم . همین مسئله درباره نیکسون و کیسنجر که به چین رفتند صدق می کند که در نهایت منافع استراتژیک بسیار مهمی برای آمریکا داشت. خبرنگار گفت چهارصد نفر از حزب جمهوریخواه برای ریاست جمهوری آمریکا ثبت نام کرده اند. آیا هیچ شانسی وجود دارد که این حزب از این مسئله استقبال کند به ویژه که میان آنها رقابت وجود دارد.
اوباما گفت من تردید دارم که تعداد زیادی از مقامات کنونی جمهوریخواه از این توافقنامه حمایت کنند. خطوط حزبی وجود دارد که آنها باید در تبلیغات انتخاباتی روی آن تکیه کنند و این مسئله درباره اعضای جمهوریخواه کنگره نیز وجود دارد. البته همه آنها این طور نیستند وباید ببینیم برخی مثل راند پل چه نظری دارد. اما به نظر من اگر رئیس جمهور بعدی جمهوریخواه باشد و البته من هر کاری بتوانم انجام می دهم این اتفاق نیفتد، اما اگر این اتفاق بیفتد، رئیس جمهور جمهوریخواه آینده در مقایسه با زمانی که من رئیس جمهور شدم، در موقعیت قویتری برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران قرار خواهد داشت. او در موقعیتی خواهد بود که احتمالا خواهد دید نود و هشت درصد از ذخیره مواد هسته ای ایران از آن کشور به خارج منتقل شده است و احتمالا مطلع خواهد شد که اکثریت سانتریفوژهای ایران برچیده شده است، او احتمالا مطلع خواهد شد که دیگر هیچ راکتور آب سنگینی در ایران وجود ندارد، او مطلع خواهد شد که جامعه بین المللی این قرارداد را امضا کرده اند، او از همه آنچه که ما از رژیم بازرسیها یادگرفته ایم مطلع خواهد شد و او همچنان در موقعیتی خواهد بود که کل زرادخانه نیروهای مسلح و سرویسهای دیپلماتیک و اطلاعاتی ما را در اختیار دارد تا در صورتی که ایران فریبکاری کند، با آن برخورد کند. بنابراین او در موقعیتی قویتر قرار خواهد داشت. البته آنها فعلا به این مسئله اقرار نمی کنند. البته همه این یک فرضیه است زیرا من امیدوارم که رئیس جمهور بعدی دموکرات باشد اما به نظر من اساس این توافقنامه ، دیدگاههای فراحزبی ومشترک میان هر دو حزب است و تلاشهای هر دو حزب آن را شکل داده است. ما نمی توانستیم بدون حمایت دو حزبی کنگره تحریمهای مورد نظر را علیه ایران وضع کنیم بنابراین لازم است به نقش بزرگ آنها در این قضیه اذعان کنیم. وقتی ما این توافق را اجرا کنیم، ثابت خواهد شد که این توافقنامه نه فقط برای ما بلکه برای جهان خوب است. 31049

کلید واژه ها: مذاکرات هسته ای ایران با 5 بعلاوه 1 - ایران و آمریکا - باراک اوباما -




چهارشنبه 24 تیر 1394 - 17:38:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن