واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۳۳ب.ظ)
۷ درصد، توليد ناخالص داخلي هزينه خسارات جاني و مالي در جادهها موج - وزير راه و شهرسازي در جلسه اين هفته کميسيون ايمني راهها که به ميزباني معاون اول رئيس جمهور در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، گفت: رقم ناشي از خسارات جاني و مالي در جادههاي ايران حدود ۷ درصد توليد ناخالص داخلي است.
به گزارش خبرگزاري موج، شصت و دومين کميسيون ايمني راهها عصر ديروز، سهشنبه، ۲۳ تير، با حضور عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي و به ميزباني اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيسجمهور، در نهاد رياست جمهوري برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه وزير راه و شهرسازي با ارائه گزارشي از خسارات جاني و مالي در جادههاي کشور گفت: بر اساس محاسبات انجام شده در سال ۸۶ توسط يکي از اساتيد برجسته ايران رقم ناشي از خسارات جاني و مالي در ايران حدود ۷ درصد توليد ناخالص داخلي است.
آخوندي با بيان اين که از سال ۸۲ تشکيل جلسات کميسيون ايمني راهها به تصويب رسيد و در ۱۲ سال گذشته بيش از يکسوم جلسات آن در دولت يازدهم تشکيل شده است، تأکيد کرد: اهميت برگزاري اين جلسات توجه به موضوع ايمني راهها در وزارت راه و شهرسازي را نشان ميدهد.
وي ادامه داد: اين جلسات به طور مرتب و با حضور نمايندگان دستگاههاي مختلف در وزارت راه و شهرسازي برگزار و درباره موضوعات مختلف براي ارتقاي حوزه ايمني راهها تصميمگيري ميشود.
وزير راه و شهرسازي با بيان خلاصهاي از اهداف تشکيل کميسيون ايمني راهها گفت: در اين کميسيون درباره پنج حوزه اصلي مهندسي جادهها تحت عنوان مديريت ايمني راه، برنامهريزي براي رعايت ايمني خودروها توسط خودروسازان، نحوه امداد و نجات، اعمال قانون توسط پليس و تغيير رفتار پرخطر رانندگان از طريق آموزش و اقدامات بازدارنده برنامهريزي و تصميمگيري ميشود.
آخوندي همچنين با اشاره به مهمترين اقدامات راهبردي نيازمند حمايت دولت براي ايمني راههاي کشور، طرحهاي نيازمند پشتيباني دولت در اين زمينه نظير اجراي طرح اورژانس ملي، طرح توسعه سيستمهاي هوشمند حملونقل و تصويب و پشتيباني از برنامه اجرايي ارتقاي ايمني را تشريح کرد.
در ادامه اين جلسه سردار مؤمني، جانشين فرمانده نيروي انتظامي، نيز با قدرداني از اهتمام وزارت راه و شهرسازي براي ارتقاي ايمني راههاي کشور و کاهش تلفات جادهاي به طرح برخي پيشنهادهاي جهت کمک به ايمني راههاي کشور و کاهش تلفات اشاره کرد و آموزش همگاني براي تغيير رفتار رانندگي، افزايش بازدارندگي از تخلفات، افزايش کنترل از طريق دوربينهاي هوشمند و نظارت يکپارچه بر معاينه فني را از جمله عوامل مؤثر در تحقق اهداف ايمني راههاي کشور برشمرد.
همچنين نماينده وزارت راه و شهرسازي گزارشي از برنامهها و اقدامات انجام شده در دو سال اخير ارائه کرد و گفت: تصويب و آغاز مطالعات برنامه اجرايي سند راهبرد ملي ايمني راههاي کشور، راهاندازي سامانه جامع ثبت سوانح حملونقل، تشکيل مرکز اورژانس ملي، راه اندازي سامانه اطلاعرساني وضعيت ترافيک شبکه راهها، پيگيري تعديل و متناسبسازي جرايم تخلفات راهنمايي و رانندگي و طرح توسعه سيستمهاي هوشمند حملونقل ـ دوربينهاي نظارت تصويري و کنترل سرعت از جمله مصوبات و اقدامات انجام شده در جلسات اين کميسيون است.
در اين نشست همچنين آماري از تعداد کشتهشدگان ناشي از تصادفات رانندگي طي سالهاي ۸۰ تا ۹۳، شاخصهاي ايمني در چند کشور و مقايسه آن با ايران، روند رشد تعداد وسايل نقليه در ايران از سال ۸۳ تا ۹۳ ارائه شد.
سردار مؤمني، جانشين ناجا، سردار مهري، فرمانده پليس راهور ناجا، فاني، وزير آموزشوپرورش، داوود کشاورزيان، معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، امير اميني، معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزارت راه و شهرسازي، مهدي هاشمي، رئيس کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، رئيس سازمان ملي استاندارد، رئيس جمعيت هلالاحمر و نمايندگان ساير وزارتخانهها و دستگاهها در جلسه کميسيون ايمني راهها حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]