واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۴۲ق.ظ)
تشريح فعاليت هاي مدرسه زبان و ادبيات عرب جامعه المصطفي موج - قم - رئيس مدرسه زبان و ادبيات عرب مجتمع امام خميني (ره) قم وابسته به جامعه المصطفي العالميه فعاليت هاي اين مرکز زبان آموز را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از مركز خبر حوزه، رئيس مدرسه زبان و ادبيات عرب مجتمع امام خميني (ره) قم با اشاره به فعاليت هاي مدرسه زبان و ادبيات عرب مجتمع امام خميني (ره) گفت: طلاب غير ايراني المصطفي پس از آنکه تا حدودي زبان فارسي را آموختند، وارد مجتمع مي شوند و ما از همان ابتدا بصورت صد درصدي با طلاب همراه هستيم.
وي افزود: طلاب در هر ترمي بين 4 تا 7 واحد از دروس عربي را اخذ مي کنند که گاهي اين مقدار يک درس و گاهي سه درس است.
حجت الاسلام عبدالمطلب فريدي فر ادامه داد: اين روال تا ترم 4 و 5 ادامه دارد، به بياني ديگر آشنايي طلاب با زبان قرآن به صورت کلي با گروه ادبيات عربي مي باشد به همين جهت اهتمام ويژه اي از طرف همکاران و اساتيد، جهت فراگيري کامل اين زبان از ابتداي ورود طلبه به مجتمع وجود دارد.
وي گفت: بعد از مرحله عمومي، آن دسته از طلابي که استعداد بيشتري در زمينه ادبيات عربي دارند به دوره تخصصي دعوت مي شوند. مراحل تخصصي از کارشناسي تا سطح 4 و دکتري ادامه پيدا مي کند. در سطوح بالاتر علاقه مندي و استعداد طلبه شرط مهمي است؛ زيرا نسبت به رشته هاي ديگر کمي سخت تر است.
حجت الاسلام فريدي فر افزود: در دوره عمومي، بيشترين تعداد دروس براي گروه ادبيات عربي مي باشد تا زمينه اي فراهم شود که طلبه بتواند متن را بخواند و به درستي بفهمد. در اين دوره امتحان هاي شفاهي و جلسات مباحثه به صورت جزئي وجود دارد که مي بايست در اين زمينه توسعه بيشتري صورت گيرد.
استاد المصطفي يادآورشد: در دوره کارشناسي، طلبه بصورت تخصصي در زمينه ادبيات عربي پرورش داده مي شود و همچنين از بين طلاب مستعد براي کارشناسي ارشد گزينش مي شوند.
وي ادامه داد: در دوره ارشد، طلاب کمتر اقبال نشان مي دهند؛ زيرا دروس سخت تر مي شوند و ما هم در کارشناسي ارشد به جهت افزايش سطح علمي، آزمون هاي مشکل تري را مي گيريم. اين قضيه سبب مي شود طلابي که وارد کارشناسي ارشد مي شوند از جهت تدريسي مستعد شده و پس از اتمام دوره به آن ها مجوز تدريس داده خواهد شد.
رئيس مدرسه زبان و ادبيات عرب مجتمع امام خميني (ره) قم با شاره به اهميت و ضرورت تشکيل مدرسه زبان گفت: در حوزه هاي علميه ايران و بالتبع در جهان که دروس شيعه را تدريس مي کنند جايگاهي براي دکتري ادبيات عربي وجود نداشته است و شروع اين کار در جامعه المصطفي و به خصوص مجتمع امام خميني (ره) پايه ريزي شد و اين سنت ديرينه حوزوي با روش هاي جديد آموزشي در کارشناسي، ارشد و دکتري شکل گرفت.
وي افزود: هدف اصلي اين راه اندازي اين مرکز، آشنايي طلاب در استفاده از ادبيات جهت تدريس و تربيت طلاب در حد استادي است و ديگري آشنايي به کارگيري ادبيات در حيطه روايات و قرآن مي باشد. اين دو هدف باعث شد که يکي از رشته هاي موجود در مدرسه به نام ادبيات قرآني شکل بگيرد. اين رشته از ابداعات جامعه المصطفي است، به شکلي که نه در دانشگاه هاي کشور اين رشته را داريم و نه در دانشگاه هايي که در سطح بين الملل هستند.
حجت الاسلام فريدي فر گفت: با توجه به نظر رئيس جامعه المصطفي مبني بر اين که درس هاي ادبيات عربي در سطح دکتري تنظيم شود تا نظرات بديع و بارهاي نهفته در فقه، تفسير، قرآن و نهج البلاغه استخراج شود و زمينه هاي ادبياتي آن که تاکنون مورد غفلت واقع شده کار شود، در اين زمينه مشغول به تلاش هستيم، متاسفانه در برخي سطوح پايين تر براي اين مهم چنان که بايد اهتمام وجود ندارد.
وي گفت: براي کساني که به عنوان طلبه وارد المصطفي شده و در کارشناسي ورود پيدا مي کنند برنامه اي خاص چيده شده است و نگاهي که در خصوص دروس ادبيات عربي وجود دارد نگاهي پايه اي است. لذا با کساني که به کارشناسي ورود پيدا مي کنندابتدا ارزيابي علمي انجام مي شود و علايق نهفته آن ها پيدا مي شود. اين که اصلا براي چه از کشور آمده اند و مي خواهند به چه برسند؟ و يا اين که چه ديدگاهي نسبت به المصطفي دارند؟ با انجام اين سوالات اگر پي برده شود که زمينه هاي ديگري در او وجود دارد به آن ها گفته مي شود که ادبيات عربي يک مسير خاص است و براي طلابي است که در اين زمينه استعداد و علاقه دارند و بهتر است که در زمينه تخصصي ديگر مشغول به تحصيل شوند.
رئيس مدرسه زبان و ادبيات عرب مجتمع امام خميني (ره) قم گفت: رشته ادبيات عرب، جوابگوي طلابي است که مي خواهند در اين رشته به عنوان استاد در کشور خود فعاليت کنند. عليرغم اين که رشته ادبيات عربي بحثي کاملا تخصصي است، اما؛ ما به طلاب خود پيشنهاد مي کنيم که پس از پايان دوره کارشناسي و يا دوره کارشناسي ارشد، براي تبليغ به کشور خود بروند تا در زمينه تبليغي که هدف اصلي و رسالت مهم المصطفي مي باشد ورزيده شوند؛ يک استاد ورزيده براي پرورش طلاب خوب، بايد مسير تبليغي را رفته باشد.
وي با شاره به بخش هاي اين مدرسه گفت: در بخش آموزش مدرسه، دو بخش فعاليت مي کنند که يکي مربوط به ادبيات عرب و ديگري مربوط به مکالمه زبان عربي است. براي مکالمه زبان عربي در مجموعه المصطفي يک دوره متمرکز يک ترمي وجود دارد که البته براي طلابي که در رشته ادبيات عرب تحصيل مي کنند اين دوره به صورت غير متمرکز در چهار يا پنج ترم فرا گرفته مي شود. و سعي بر اين است که علاقه مندان به رشته ادبيات عرب در طول دوره کارشناسي مکالمه زبان عربي را هم فرا بگيرند. در دوره کارشناسي ارشد حدود 20 درصد از کلاس ها به صورت عربي برگزار مي شود. در کارشناسي ارشد طلابي که از رشته هاي ديگر وارد مي شوند مي بايست به صورت متمرکز و يک ترم دوره مکالمه عربي را پس از قبولي در آزمون ارشد بگذرانند.
حجت الاسلام فريدي فر گفت: دو رشته مترجمي و ادبيات عرب در مدرسه ارائه مي شود، رشته نقد و بلاغت هم از نظر وزارت علوم تاييد شده است، ولي هنوز اجرايي و عملياتي نشده است. پاسخگويي به طلاب نيز توسط همکاراني که در اداره هستند انجام مي شود و شامل کليه امور آموزشي اعم از برنامه ريزي درسي و امتحانات و ارزيابي مي باشد.
وي افزود: در مقطع دکتري و سطح 4 هم طلاب مشغول به تحصيل هستند که در حال حاضر تعيين موضوع براي رساله شروع شده، ولي تا کنون رساله اي دفاع نگرديده است و با توجه به روند پيش رو تا يک سال آينده طلاب مقطع دکتري مدرسه ادبيات عرب فارغ التحصيل شده و مي توان با توجه به اهدافي که پيش روست از اين نيروي بالقوه استفاده نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]