واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۴ (۹:۳۲ق.ظ)
مدير عامل اتحاديه قرآني لرستان: آموزش و پرورش به کودکان راه و روش قرآني را آموزش دهد موج - خرمآباد - مدير عامل اتحاديه مؤسسات و مراکز قرآني لرستان گفت: آموزش و پرورش نيز به جاي عمل به رسالت خود به مسائل اقتصادي توجه دارد و کاربردي عمل نميکند و به کودکان راه و روش قرآني را آموزش نميدهند.
حجتالاسلام مهدي اميديان، رئيس اتحاديه مؤسسات قرآني ـ مردمي استان لرستان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج در خرمآباد، گفت: با توجه به تهاجم فرهنگي امروز و پرداختن مادران و پدران به مسائل حاشيهاي و اقتصادي، آنچه که محسوس است عدم توجه کافي به کودکان است.
وي افزود: تلاش دستگاههاي فرهنگي بر اين بوده که در اين حوزه بيشتر ورود پيدا کنند تا نيازهاي فرهنگي، اجتماعي و ديني را برطرف کنند؛ چراکه فکر خانوادهها حول مسائل اقتصادي خود و فرزندانشان است و به اين امور توجه چنداني ندارند.
رئيس اتحاديه مؤسسات قرآني ـ مردمي استان لرستان بيان کرد: مؤسسات قرآني بهجاي کار کردن روي کودکان بايد بيشتر روي خانوادهها کار کنند؛ چراکه مشکلات و گرفتاريهاي خانوادهها سبب شده که بيشتر به مسائل و مشکلات خود رسيدگي کنند و کمتر به فضاي آموزش قرآن براي کودکان خود بپردازند.
وي عنوان کرد: مؤسسات قرآني نيز خود يکي از مشکلات در زمينه توجه به انس با قرآن کودکان هستند؛ چراکه با گرفتن مجوز ايجاد پيش دبستاني، از کودکان به عنوان ابزار اقتصادي استفاده ميشود و با گرفتن مجوز در راستاي انس با قرآن به دنبال رفع نيازهاي اقتصادي مؤسسه خود هستند تا رفع نيازهاي فرهنگي، اجتماعي و ديني کودکان.
اميديان با بيان اين که نه خانوادهها و نه مؤسسات قرآني بهدنبال رويکرد ديني، رواني و فرهنگي براي کودکان نيستند، خاطرنشان کرد: رده سني کودکان با توجه به مشکلات جامعه قشر آسيبپذيرتري هستند و بايد در اين زمينه کارشناسيتر برخورد شود و يک نظارت و تجديد نظر بر کار مؤسسات و خانوادهها انجام شود.
رئيس اتحاديه مؤسسات قرآني ـ مردمي استان لرستان با بيان اينکه اين رويکرد مؤسسات قرآني سبب شده رويکرد اصلي که انس با قرآن بوده فراموش يا کمرنگ شود، گفت: توجه مؤسسات فقط به بحث اقتصادي سبب شده که نگاه مؤسسات نيز مانند آموزش و پرورش شود و سبب بهوجود آمدن صدمات فراواني ميشود.
وي در رابطه با راهکارهاي پيشنهادي براي حل مشکلات، افزود: مؤسسات، خانوادهها و حتي آموزش و پرورش نيز بايد ديد خود را از جنبه اقتصادي بيرون آورند چراکه خداوند خود حلال مشکلات است و مديريت مؤسسات نيز بايد کارآمد باشد و به وظيفه خود عمل کنند.
اميديان با اشاره به اينکه اصلاح رويکردها نياز جامعه است، افزود: خانوادهها براي رفع مشکلات اقتصادي کودک را به مؤسسات قرآني ميسپارند و رويکرد غلط مؤسسات نيز سبب شده که کودکان ما انس با قرآن نداشته باشند. مراکز پيشدبستاني نبايد رويکرد اقتصادي داشته باشند اما متاسفانه بهعنوان ابزار براي رفع نيازها از آنها استفاده ميشود.
رئيس اتحاديه مؤسسات قرآني مردمي لرستان گفت: اصل وظيفه يک مادر تربيت فرزند صالح است و اين جمله که «از دامن زن، مرد به معراج ميرسد» نيز از سيره اهل بيت (ع) است، پس در شرايط کنوني ما بستر را براي کودکان فراهم نکرديم.
وي عنوان کرد: مادران ما بهجاي پرداختن به تربيت فرزندان به مسائل حاشيهاي ميپردازند و آموزش و پرورش نيز بهجاي عمل به رسالت خود به مسائل اقتصادي توجه دارد و کاربردي عمل نميکند و به کودکان راه و روش قرآني را آموزش نميدهند.
اميديان با بيان اين که شيوه آموزش نيز در اين عرصه بيتاثير نيست، بيان کرد: البته توجه به مسائل اقتصادي رويکرد ما را نيز تحتالشعاع قرار ميدهد، ولي؛ شيوه آموزش صحيح سبب بالا بردن علاقه در کودکان ميشود.اگر مؤسسات قرآني رويکرد خود را صحيح و مطابق دستورالعمل داشته باشند سازمانهاي مربوطه نيز به آنها کمک ميکنند.
مدير عامل اتحاديه مؤسسات قرآني استان لرستان با بيان اينکه مهم ترين رويکرد ما آموزش به کودکان است، عنوان کرد: حوزه پژوهش در استان مغفول مانده و پژوهشگران تلاش چنداني نداشتهاند البته متوليان امر نيز به حوزه پژوهش بودجهاي اختصاص نميدهند.
وي افزود: تا پژوهش نداشته باشيم نميتوانيم راه خوبي پيش بگيرم؛ چراکه پژوهش بر پايه شناسايي آسيبها و راهکارهاي آن بنا شده است و براي حل مشکلات قرآني نيز بايد شيوههاي نوين ارائه شود و پژوهش در اين راستا انجام شود.
اميديان گفت: حوزه تبليغ و ترويج در استان نيز از جمله اموري است که خوب کار شده ولي شکلگيري کارگروه پژوهش در اتحاديه نيز کار خوبي است که نيازمند حمايت است. موفق بودن در بحث کودکان و نوجوانان نيازمند تقويت بحث پژوهش است که اين امر نيز نيازمند حاميان مالي متولان فرهنگ و قرآن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]