واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مصاحبه ظریف با بی بی سی و سی ان ان
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ساعات گذشته، چهره نخست شبکه های خبری جهان بود. شبکه های تلویزیونی از سراسر جهان با پخش مصاحبه های اختصاصی با آقای ظریف، دیدگاه وی را درباره نتایج جمع بندی مذاکرات جویا شدند. وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با خبرنگاران ایرانی در وین گفت: ما در طول مذاکرات، آثار مقاومت مردم ایران را که بزرگترین پشتوانه تیم دیپلماسی است حس میکردیم و آنچه به ما توان میداد در مقابل 6 کشور دنیا از حقوقمان دفاع کنیم توکل به خدا و اعتماد به قدرت مردم بود. ظریف گفت: توافق صورت گرفته، همه خواستههای هیچ یک از طرفها را ندارد ولی به اندازهای متوازن هست که میتواند مبنای اقدام مثبت برای حل و فصل مشکلات باشد.
وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت: دو سال دیپلماسی بر سی سال فشار غلبه کرد. محمد جواد ظریف گفت: مسئله توافق هسته ای دستاورد بزرگی است اما امیدوارم این توافق فقط برای حل مسئله هسته ای نباشد و نتایج آن بیشتر باشد.
ظریف گفت: شاید نخستین بار در تاریخ معاصر باشد که توانستیم یک موضوع بسیار جدی را که در شورای امنیت هم مطرح شد، بدون رویارویی نظامی حل کنیم. ظریف گفت: این نشان می دهد دیپلماسی می تواند بر تهدید و زور ارجحیت داشته باشد.
ظریف در گفتگو با سی ان ان هم گفت: منافع ایران در حفظ منطقه عاری از تسلیحات هسته ای است. ظریف با بیان اینکه تاریخ با تصمیمات خوبی که اجرا می شود، ساخته می شود افزود نباید این توافق را سقف بدانیم بلکه باید پایه اعتماد سازی در زمینه مسائلی بدانیم که منجر به از بین رفتن سوء تفاهم و بحران غیرضروری چند ساله می شود . وزیر امور خارجه گفت من خرسندم که طرف های ما به این نتیجه رسیدند که شیوه کار قدیمی تحمیل ، دیگر فایده ای ندارد . وزیر امور خارجه کشورمان درباره چگونگی گفتگو در جلسات مذاکره در برابر شش قدرت برتر جهان گفت: این کار نیاز به اعتماد به مقاومت مردم ایران در برابر فشار دارد. مردم ایران مردمی بسیار بخشنده، بسیار مهربان و متمدن هستند اما آنها فشار را دوست ندارند و در برابر فشار حساسیت دارند و نمایندگی برای مردمی که فشار را نمی پذیرند به شما در برابر قدرت های جهان اعتماد و قدرت می دهد.
محمد جواد ظریف در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین که در بالکن هتل کوبورگ در وین صورت گرفت گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد بالاخره بعد از هشت سال حق غنی سازی ایران را به رسمیت شناخت. ظریف پبروزی دیپلماسی را درس و تجربه مهمی نه تنها در چارچوب موضوع هسته ای ایران بلکه در سطح جهانی و عمومی دانست و گفت این باید درس و تجربه اساسی برای مقامات آمریکا و دیگر کشورهای جهان باشد. آنان تصور می کردند می توانند همه چیز را با زور و تهدید به دست آورند و هرگز راه حل سیاسی و دیپلماتیک ارائه نمی کردند.
چهار شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]