تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852982190




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقاومت آنتی‌بیوتیکی یعنی چه؟


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: میکروب‌ها جانداران ریزی هستند که تقریباً در همه جا حضور دارند از کف اتاق تا درون هوایی که تنفس می‌کنیم. این جانداران ریز را می‌توان روی پوست دست و صورت یا در میان موهای سر و حتی در برخی اندام‌های داخلی بدن یافت. اما همه میکروب‌ها زیان آور نیستند. گروهی از میکروب‌ها نقش سازندگی و احیا برعهده دارند و می‌توان گفت زندگی بدون آنها مشکل است. از میان این میکروب‌های دوست داشتنی، میکروب‌های موجود در دستگاه گوارش یا میکروب‌های ساکن بر سطح پوست اهمیت ویژه‌ای دارند.اما دسته‌ای دیگر از میکروب‌ها زندگی انگلی در پیش گرفته به بدن میزبان آسیب می‌رسانند. در حقیقت میکروب‌های بیماری‌زا،‌ در بدن جانداران دیگر زندگی کرده و زمینه ایجاد بیماری را مهیا می‌سازند.
مقاومت آنتی‌بیوتیکی چیسترئیس انجمن میکروب شناسی می‌گوید: حضور دسته‌ای از میکروب‌ها در بدن انسان یا حیوان مفیداست که به آنها میکروفلور گفته می‌شود اما در مقابل اندام‌هایی در بدن وجود دارد که باید همیشه پاک باشند. به بیان دیگر هیچ میکروبی در بافت‌های استریل بدن مانند خون و مغز نباید وجود داشته باشد. حضور هر نوع میکروبی در بافت‌های استریل می‌تواند منشأ آسیب و صدمه‌ای جدی باشد. برای مثال هنگامی که زخمی روی سطح ایجاد می‌شود، میکروب‌ها به بافت‌های عمقی و بافت‌های استریل نفوذ کرده،‌ بسرعت رشد و تولیدمثل می‌کنند و اگر با رشد و تولید مثل آنها مقابله نشود، به بدن آسیب خواهد رسید. بنابراین می‌توان گفت اگر ایمنی وجود نداشته باشد میکروب‌ها در راستای تحلیل و تقلیل قوای جسمی بیمار اقدام خواهد کرد.دکترمحمد مهدی فیض‌آبادی با تأکید بر استفاده مناسب از آنتی بیوتیک به عنوان راه از بین بردن میکروب‌های مضر می‌افزاید: متأسفانه دیده شده برخی اقدام‌های اشتباه باعث ایجاد مقاومت عفونت‌ها و به طورکلی میکروب‌ها به درمان آنتی بیوتیکی می‌شود. میکروب‌ها موجوداتی با توانمندی تبادلات ژنتیکی در میان جمعیت خود هستند.برخی از ژن‌ها باعث ایجاد مقاومت می‌شود و میکروب‌ها می‌توانند این ژن مقاومت را دراختیار دیگر میکروب‌های حساس قرار دهند و در نهایت به مقاومت آنها منجر شوند. در چنین شرایطی داروهای تجویز شده قبلی نیز توانایی از بین بردن میکروب را نخواهند داشت.
از سوی دیگر جمعیت میکروب‌ها در اغلب موارد همدیگر را حفاظت کرده، را ه نفوذ آنتی بیوتیک را می‌بندند. میکروب‌ها با زندگی هماهنگ و هارمونیک خود همواره در تلاشتند آنتی بیوتیک‌ها را مهار کنند. آنها سعی می‌کنند با ایجاد مواد چسبنده در اطراف خود از نفوذ آنتی بیوتیک‌ها جلوگیری کنند.رئیس انجمن میکروب شناسی در ادامه با اشاره به عوامل مختلف مؤثر بر مقاومت میکروب‌ها، تصریح می‌کند: میکروب‌ها همواره در تلاشند در بدن انسان‌ها مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد کنند، در این راستا رفتارهایی که ناخواسته توسط انسان صورت می‌گیرد بر این مقاومت می‌افزاید.
خوددرمانی و استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها در انواع بیماری‌های عفونی می‌تواند باعث افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی شود. در این زمینه استفاده نامناسب از آنتی بیوتیک حتی می‌تواند به القا و بروز مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک اصلی ضد میکروب نیز منجر شود. در میان دیگر عوامل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می‌توان به تجویز نادرست دارو توسط برخی پزشکان نیز اشاره کرد.
محیط داخلی بیمارستان‌ها نیز در زمینه افزایش مقاومت‌های میکروب‌ها از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. در حقیقت بیمارستان محلی است که انسان‌ها تحت درمان‌های مختلف، دچارکاهش توان جسمی خواهند شد. در چنین شرایطی بدن ضعیف مستعد دریافت میکروب‌های فرصت طلبی است که می‌توانند جراحت داخلی یا سطحی بدن را دچار آلودگی و تخریب کنند.
وی درخصوص نحوه تکثیر و گسترش میکروب‌ها به بخش‌های حساس بیمارستانی می‌گوید: گاهی ممکن است میکروب‌ها توسط همراهان بیمار وارد بخش شود. گاهی هم دیده شده مواد ضدعفونی کننده استفاده شده در بیمارستان از قدرت لازم برای از بین بردن میکروب‌ها برخوردار نباشند. گاهی هم دستگاه‌های ضدعفونی کننده با مشکل روبه‌رو هستند.
دکتر فیض آبادی در خاتمه توصیه می‌کند: بخش‌های بیمارستانی باید از مواد ضدعفونی کننده مناسب استفاده کنند و همچنین توصیه می‌شود ضدعفونی قسمت‌های مختلف تحت نظارت و کنترل متخصصان عفونی و میکروب‌شناسی صورت گیرد. در این راستا اقدام‌های آموزشی به پرسنل مرتبط بسیار مفید خواهد بود.البته در بحث پیشگیری نقش بیمار و همراه وی نیز بسیار چشمگیراست. برای مثال همراهان بیمارممنوع الملاقات نباید برای دیدار وی اصرار بورزند زیرا ریسک عفونت در بعضی از بخش‌ها بسیار بالاست.از سوی دیگر بیمار باید بداند که از مصرف بی‌رویه دارو بشدت بپرهیزد و همچنین داروهای تجویز شده توسط پزشک را تا آخرین مرحله استفاده کند. هرچند در این بحث، تجویز داروی درست بسیار مهم است اما استفاده کامل از دارو مهمتر خواهد بود و رها کردن درمان با تصور بهبودی زمینه بروز مقاومت میکروب‌ها را ایجاد می‌کند.روزنامه ایراناخبار مرتبط:فاجعه آنتی بیوتیکی چیست؟سلاحي جديد در برابر عوامل ميكروبيچه وقت آنتی بیوتیک‌ها موثرند


سه شنبه 23 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن