واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: راهاندازی کلینیکهای زناشویی و جنسی در کشور
کد خبر: ۵۱۷۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹ - 14 July 2015
در حال حاضر، فقط ۲ استان در کشور نرخ باروری بالای ۲.۱ دارند،میانگین فاصله فرزندآوری بیش از 5 سال است و سن ازدواج در کشور نیز بالا رفته به همین دلیل کلینیکهای زناشویی با حضور یک روحانی، حقوقدان و متخصصان راهاندازی میشود.
به گزارش فارس، محمد اسماعیل مطلق در رابطه با آخرین برنامههای مرتبط با افزایش جمعیت در وزارت بهداشت، گفت: براساس سیاستهای ابلاغی رهبری که 14 بند است، 4 بند آن مربوط به وزارت بهداشت است که ارتقای سلامت، تکریم سالمندان، تحکیم بنیان خانواده، اهش مرگ و میر از نوزاد تا سالمند و افزایش نرخ باروری به بالای حد جایگزینی یعنی 2.1 را شامل می شود.
فقط 2استان در کشور نرخ باروری بالای 2.1 دارند
وی ادامه داد: در حال حاضر میزان باروری 1.8 است که در برخی استانها این میزان 2.1 شده است؛ این نرخ در 2 استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شده است اما در بعضی از استانها مانند مازندران، گیلان، اراک و اصفهان همچنان کمتر از 1.8 است و باید آنها را به 2.1 برسانیم.
مطلق گفت: استانهایی که نرخ باروری آنها بیش از 2.1 است باید روی سلامت مادر و نوزاد آنها بیشتر کار کنیم چرا که مرگ و میرشان بیش از سایر استانها بوده است.
65درصد زوجین تمایل به فرزندآوری در بدو ازدواج دارند
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در بررسیهای انجام شده مشخص شد 65 درصد زوجین مراجعه کننده تمایل به فرزندآوری بلافاصله پس از ازدواج داشتهاند و 35 درصد اعلام کردهاند در زمان مناسب خواهان فرزنداوری هستند.
تمایل زوجین جوان به داشتن 2 تا3 فرزند
وی افزود: بنابراین افرادیکه در آستانه ازدواج قرار داشتند تمایل به فرزندآوری داشته و حدود 2 تا 3 فرزند را ایدهآل زندگی اعلام کردند.
مطلق ادامه داد: اما در بررسیها مشخص شد که طلاق در سالهای اول و 5 سال ابتدایی بیشتر است و از مشکلات آن مسائل زناشویی اعلام شده است از طرفی جای مشخص و مرکزی نبود که به این زوجین آموزش داده شود، برخیها به بخش خصوصی، برخی به روانپزشک و برخی به متخصص زنان مراجعه میکردند.
ایجاد کلینیکهای زناشویی در 10 دانشگاه علوم پزشکی
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بنابراین برای ساماندهی و پیشگیری از طلاق، طرح ایجاد کلینیکهای زناشویی را به صورت پایلوت در 10 دانشگاه علوم پزشکی آغاز کردیم، این دانشگاهها مانند اصفهان، گیلان، مازندران، شیراز و البرز بوده است.
حضور روحانی و حقوقدان در کلینیک زناشویی
وی افزود: با معاونت امور زنان ریاست جمهوری، وزارت ورزش و جوانان، قوه قضاییه، بهزیستی و شورای عالی انقلاب فرهنگی جلساتی برگزار شد و قرار شد در این کلینیکها متخصصان زنان، داخلی، روحانی آشنا به مسائل خانواده، حقوقدان و متخصصی که به مسائل زناشویی آگاهی داشته باشد حضور یابد.
استقرار کارشناس زن و مرد و پاسخ آنلاین به مسائل جوانان
مطلق گفت: همچنین قرار است امسال در دانشگاههای علوم پزشکی کارشناسان زن و مرد مستقر کنیم تا برای پیشگیری از طلاق و آگاه شدن جوانان به مسائل زناشویی، آموزشهای لازم را بدهند.
وی تصریح کرد: در زمان انجام آزمایشهای لازم قبل از ازدواج کتابی در رابطه با مسائل زناشویی و فرزندآوری، CD آموزشی و همچنین از طریق مجازی امکانی فراهم شده تا افراد سوالات خود را پاسخ گفته و اطلاعات لازم را کسب کنند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین در 57 دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده که تخصصهای لازم را در حوزه ازدواج دارند آموزشهای لازم به جوانان داده میشود و دانشکدههایی که این تخصص را ندارند از دانشگاههای دیگر به مدت هفتهای 2-1 روز، کارشناسان مربوطه حاضر شده و مشکلات را حل خواهند کرد.
حضور مربی آموزشی برای ترویج ازدواج مناسب
مطلق با اشاره به اینکه سن ازدواج در کشور افزایش یافته، گفت: برای ازدواج مناسب و سلامت ازدواج در سراسر کشور مربی آموزشی تربیت شده، سال گذشته 17 دانشگاه و امسال تمام دانشگاه های علوم پزشکی با کمک حوزه علمیه قم، وزارت ورزش و جوانان، قوه قضاییه، وزارت علوم و بهداشت این کارگاهها راهاندازی میشوند.
اجرای برنامه پیشگیری از تک فرزندی
وی همچنین از برنامه پیشگیری از تک فرزندی خبر داد و گفت: تک فرزندی عوارض جسمی، روانی و اجتماعی دارد به همین دلیل در استان کرمان تحقیقی در این زمینه انجام شد و براساس آن کتاب آموزشی تدوین شده و به زودی به تمام دانشگاهها داده میشود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: میانگین فاصله فرزندآوری در کشور بیش از 5 سال است و با توجه به عوارض آن برنامهای داریم که آن را به کمتر از 5 سال برسانیم.به همین دلیل راهاندازی کارگاههای مختلفی را در سال 93 برنامهریزی کردیم و امسال دانشگاهها آن را اجرا خواهند کرد.
مطلق همچنین از تشکیل کارگروه جمعیت در وزارت بهداشت به ریاست وزیر خبرداد و گفت: این کارگروه بر روی ابعاد ارتقایی میزان باروری کلی به بالای 2.1، سلامت مادر و کودک کاهش مرگ و میر نوزادان و افراد 30 تا 70 سال و تکریم سالمند کار خواهد شد تا لوایح و قوانین لازم در زمینه افزایش میزان باروری به سازمانهای دیگر، دولت و مجلس تقدیم شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]