واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۹ب.ظ)
معاونان برخي از وزارتخانهها: مسير مهاجرت از روستاها را برعکس کنيم/حضور مردم در بهسازي بافتها ضروري است موج - در نشست ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف احيا، بهسازي و نوسازي شهري، معاونان برخي از وزارتخانهها با حضور در محل وزارت راه و شهرسازي نظرات و پيشنهادهاي خود را در خصوص بهسازي بافتهاي ناکارآمد شهري مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، خداکرم جلالي، معاون وزير جهاد کشاورزي، در نشست ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف احيا، بهسازي و نوسازي شهري که صبح امروز، سهشنبه، ۲۳ تير، با حضور عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، شهيندخت مولاوردي معاون امور زنان رئيسجمهور، محمدباقر قاليباف شهردار تهران، اصغر ميرمحمد صادقي معاون رئيسکل بانک مرکزي، عليرضا دائمي معاون وزير نيرو در امور برنامهريزي و امور اقتصادي، پيروز حناچي معاون وزير راه و شهرسازي، محمد سعيد ايزدي مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و نمايندگان ۱۶ وزارتخانه در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد، گفت: در گزارشهايي که ارائه شد ابعاد اين کار را به صورت جامع ميبينيم که به نظر ميرسد در زمينه آسيبشناسي اين پديدهها به آن پرداخت نشده و در وظايف هم نيامده است چون ايجاد و گسترش سکونتگاههاي غيررسمي ناشي از معضلات اقتصادي و اجتماعي در کل کشور است و اينطور نيست که فقط به سکونتگاههاي غيررسمي يک شهر بپردازيم بلکه بايد کل کشور را ديد و نگاهي جامع داشت.
وي ادامه داد: به لحاظ جامعنگري مسائل، در ستاد ملي و استاني بازآفريني شهري جهاد کشاورزي حضور ندارد در حالي که در حوزه کشاورزي، توسعه روستايي عجين شده و يکي از عوامل مهم و اثربخش مساله ما زمينها، عدم اشتغال و فقر است که از روستاها ميآيد و به حاشيهنشيني ميرسد.
معاون وزير جهاد کشاورزي همچنين پيشنهاد کرد که مديران ادارات کل منابع طبيعي استانها حتما به اين ستاد افزوده شوند چون در عملياتي کردن اهداف اين ستاد مؤثر هستند.
در ادامه اين نشست، عليرضا دائمي، معاون وزير نيرو، با بيان اين که در گذشته اشتباهاتي داشتيم که بايد سعي کنيم دوباره آنها را تکرار نکنيم، اظهار کرد: يکي از اين موارد زيرساختهاي لازم براي ايجاد سکونتگاههاي مدنظر است يعني اگر بخواهيم موقعيت سکونتگاهها را اصلاح کنيم، ابتدا بايد به اين موضوع انديشيده شود که آب، برق، فاضلاب، سيستم جمعآوري فاضلاب و کل زيرساختها همزمان بهمنظور حل مشکلات ايجاد شود.
وي افزود: همه تلاشمان بايد اين باشد که مسير مهاجرت از روستاها به شهرها و از شهرها به کلانشهرها را برعکس کنيم و با تأمين برخي امکانات، کلاننگري کنيم تا جلوي اين مهاجرتها گرفته شود.
دائمي افزود: جمع شدن ۲۱ درصد جمعيت کشور در تهران نه تنها مشکلات عديدهاي به دنبال دارد، بلکه در تأمين آب، راه، ترافيک، تمرکز و ساير مسائل هم مشکلاتي وجود دارد که با تغيير روند مهاجرت ميتوان اين مسائل را به فرايندي منطقي تبديل کرد.
محمدکاظم جعفري، رئيس پژوهشگاه زلزلهشناسي، که به نمايندگي از محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست شرکت کرده بود، گفت: تجربه ما نشان ميدهد در بحثهاي بهسازي و نوسازي بايد شهروندان هم مشارکت داشته باشند و تشويق آنان و مشارکتشان جز ضرورياتي است که بايد در نظر گرفته شود.
وي با بيان اين که در صورتي که همه سياستها را بخواهيم در بلندمدت اعمال کنيم منابع مالي را نميتوان به سرعت فراهم کرد، افزود: راههاي کوتاهمدتي هم وجود دارد و از طريق اين راهها بايد فکري براي مردم کرد علاوه بر اين که راههاي کوتاهمدتي را هم ميتوان تعريف کرد.
محمد اسلامي معاون وزير دفاع ديگر سخنران اين نشست بود که پيشنهاد کرد: نقش خيرين و معتمدين محلي همچنين روحانيون در اين طرح افزايش يابد.
وي گفت: اين گروه از جامعه ميتوانند هماهنگکننده و مددرسان در گستره موضوعي باشند که از آن صحبت ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]