واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
اقدامات ايران در گسترش خدمات اوليه و بهداشتي چشمگير بوده موج - نمايندگان سازمان بهداشت جهاني از روند اجراي برنامه تحول نظام سلامت در حوزههاي بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکي مشهد بازديد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، پس از بازديد تيم سازمان بهداشت جهاني و وزارت بهداشت از برنامههاي تحول نظام سلامت، نشستي با حضور رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد، معاونين درمان و جمعي از کارشناسان اين حوزه در بيمارستان قائم (عج) برگزار شد.
جرج شيبر، يکي از نمايندگان سازمان بهداشت جهاني، در اين نشست با اشاره به اين که اين بازديد به منظور نقد و بررسي برنامه تحول نظام سلامت انجام شده است، اظهار داشت: خلاقيتها و اقداماتي که در زمينه گسترش خدمات بهداشتي و درماني در ايران شده است بسيار چشمگير و خلاقانه است.
مارک باست، يکي ديگر از نمايندگان سازمان بهداشت جهاني، نيز در اين نشست بر دسترسي به دارو و تجهيزات درماني، افزايش دسترسي به حضور متخصص به صورت 24 ساعته، توسعه خدمات بهداشت روان و مراقبتهاي مادر و کودک در راستاي توسعه خدمات بهداشتي و درماني تاکيد کرد.
مهرابي بهار، رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد، نيز اظهار داشت: تا کنون اقدامات موثري در زمينه توسعه خدمات بهداشتي و درماني در استان خراسان صورت گرفته است اما براي رسيدن به چشم انداز و اهداف برنامه ريزي شده فاصله زيادي داريم.
وي با ارائه گزارشي از روند توسعه شاخص هاي سلامت، پوشش 97 درصدي واکسيناسيون، افزايش دسترسي به خدمات بهداشتي و درماني، افزايش توليد دارو در کشور و افزايش اميد به زندگي به حدود 73 سال را از جمله موفقيتهاي کسب شده در اين زمينه عنوان کرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکيد کرد: علاوه بر منابع مالي مناسب، برنامه ريزي اصولي و اجراي صحيح آن نقش موثري در دستيابي به اهداف دارد.
در ادامه اين نشست معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به ارائه گزارشي از روند اجراي برنامه تحول نظام سلامت در مناطق حاشيه شهر مشهد پرداخت.
حميد رضا بهرامي با اشاره به اين که مشهد مقدس با دارا بودن يک ميليون و 137 هزار نفر جمعيت حاشيه نشين رتبه نخست را به اين لحاظ در کشور داراست، اظهار داشت: در حال حاضر تمامي جمعيت حاشيه مشهد تحت پوشش خدمات مراقبتهاي اوليه سلامت قرار گرفتهاند.
وي گفت: برنامه تأمين مراقبتهاي اوليه بهداشتي در حاشيه شهر مشهد با مشارکت بخش غيردولتي در قالب راه اندازي 41 مرکز سلامت جامعه و 116 پايگاه سلامت با راهبرد خريد خدمت از بخش خصوصي از سال 93 پس از تأمين فضاي فيزيکي و تجهيز، آغاز شده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد هدف از اجراي برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را ارتقاء شاخصهاي سلامت، افزايش رضايتمندي گيرندگان خدمت، عدالت در سلامت و بهبود کيفيت خدمات سلامت عنوان کرد و اظهار داشت: در قالب اجراي اين برنامه حدود 600 نيروي تخصصي در اين برنامه شامل پزشک، پرستار، مدارک پزشکي، کارشناس مراقب سلامت، کارشناس تغذيه، روانشناس باليني در حال ارائه خدمات به جمعيت زير پوشش هستند.
وي استقرار کامل نظام شبکه در حاشيه شهر جهت تأمين مراقبتهاي اوليه مبتني بر خدمات فعال کارشناس مراقب سلامت، مديريت سلامت منطقه، جلب مشارکت مردمي، هماهنگيهاي بين بخشي، توانمندسازي جمعيت تحت پوشش با آموزش و افزايش سواد سلامتي، ارائه خدمات سرپايي پزشک به گروههاي هدف براساس نظام ارجاع، آموزش سبک زندگي، مشاورههاي روانشناسي، پيشگيري از سوء مصرف مواد و کاهش آسيبهاي اجتماعي، آموزش صحيح تغذيه و اصلاح شيوههاي نادرست تغذيه اي و پيشگيري از مشکلات مرتبط (چاقي و بيماريهاي قلب و عروق)، بيماريابي و مراقبت فعال جمعيت هدف تحت پوشش در جهت پيشگيري و کاهش هزينههاي پرداختي مردم، ثبت و گزارش دهي صحيح دادههاي آماري را از ديگر اهداف اين برنامه برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]