واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
مردم زنجان در این سدها شنا نکنند / خطر غرقشدگی در سدها و تاسیسات آبی زنجان
با توجه به قرارگرفتن در فصل تابستان، آب منطقهای زنجان نسبت به شناکردن در سدهای استان هشدار داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، با آغاز فصل تابستان و گرمای تیرماه، مردادماه و شهریورماه، نوجوانان و جوانان علاقهمند به تفریح و شنا در سدها و تاسیسات کنار سدها میشوند، هر ساله تعدادی از خانوادههای زنجانی داغدار فرزندانی میشوند که تنها برای چند دقیقه هوس شنا کرده و با ورود به آب سدها خانوادهای را داغدار کردهاند.
با وجود توصیههایی که به خانوادهها در زمینه عدم استفاده از آب سدها برای شنا میشود اما متاسفانه نوجوانان و جوانان خیلی به این توصیهها توجهی ندارند و برای چند دقیقه تفریح و سر به سر گذاشتن با دوستان به کام مرگ میروند، امسال هم آب منطقهای زنجان دست پیش گرفته و با صدور اطلاعیهای خانوادهها را از عواقب شنا در سدها و تاسیسات آگاه کرده است. با توجه به آغاز فصل گرما و مراجعه خانوادهها برای تفریح و تفرج به حاشیه دریاچه سدها، حوضچههای تغذیه مصنوعی، کانالهای آبیاری و تاسیسات جانبی برخی افراد از جمله نوجوانان و جوانان بدون توجه به علائم هشداردهنده اقدام به شنا میکنند. ممنوعیت شنا در چنین مکانهایی که عواقب شنا در آنها گوشزد شده است موجب میشود تا خانوادهها داغدار عزیزانشان شوند. شنا و آبتنی در سدهای استان زنجان از جمله سدهای «تهم»، «گلابر»، «کینهورس» ، «تالوار » و «میرزاخانلو » از سوی آب منطقهای زنجان به عنوان مناطق خطر عنوان شده است که ضروری است برای جلوگیری از خطرات و عواقب جبران ناپذیر جانی شهروندان زنجانی به این توصیهها توجه کنند. متاسفانه ساکنان مجاور سدها و تاسیسات، بیشتر در معرض غرقشدگی هستند چراکه با هر بار دیدن سد و خنکی آب دوست دارند شنا کنند، اما باید متوجه عواقب چنین بیتوجهیهایی نیز باشند. متاسفانه با وجود تابلوهای هشداری که در محدوده حریم این سدها نصب شده است و اطلاعرسانی که هرساله توسط رسانهها،از خطرات احتمالی شناکردن ارائه می شود، برای برخی ها عبرت نیست، بیشترین قربانیان این سدها نوجوانان و جوانانی هستند که بدون توجه به هشدارها در جریان سد قرار می گیرند و نمی توانند خود را نجات دهند،عدم آشنایی با فنون شنا نیز یکی دیگر از علل غرقشدگی در اینگونه سدهاست.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با بیان اینکه سدهای خاکی به هیچ عنوان محل مناسبی برای شنا نیستند، گفت: علائم هشدار در کنار این سدها نصب شده است. صفی الله کرامتی با بیان اینکه بیاحتیاطی افراد جامعه، همواره حوادث تلخی را رقم میزند، خاطرنشان کرد: سالانه چند نفر در سدها بر اثر بیاحتیاطی غرق میشوند. وی با بیان اینکه انباشت آب در پشت سد و جریان آب زیرین از خطرات پنهانی سدها محسوب می شود، تصریح کرد: در چنین شرایطی بلافاصله پس از ورود شناگر، جریان زیرین او را به داخل کشیده و شخص قادر به کنترل خود نمی شود. مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با اشاره به اینکه سطح آب سدها شفاف به نظر می رسد اما وجود جریانهای زیر سطحی باعث کدرشدن و در نتیجه کاهش دید شناگر میشود، خاطرنشان کرد: افراد در اثر برخورد با تاسیسات و درختچههای کف مخزن و یا گیرافتادن در گل و لای، جان خود را از دست میدهند. کرامتی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن در فصل تابستان و استفاده مردم از رودخانهها و استخرهای مختلف در سطح استان، انتظار میرود مردم به علائم هشدار دهنده توجه کنند. وی با بیان اینکه استفاده از سد برای شنا ممنوع است، تصریح کرد: برخی از سدهای استان دارای گل و لای بوده و بستر این سدها باتلاقی است. انتهای پیام/2308/م20/
94/04/23 - 07:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]