واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دردسرهای والدین؛
فوت و فن خوراندن دارو به کودکان
گروهی از والدین هم تصور میکنند بچهها بزرگسالانی کوچک هستند که میتوان داروهای بزرگسالان را در اندازه و مقادیر کمتر برای آنها تجویر کرد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله: ھر كه ماه رمضان را دريابد و آمرزيده نشود، خداوند او را (از رحمت خود) دور گرداند. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، دارو خوردن معمولا برای همه افراد مشکل است و کمتر کسی از مصرف داروهای مختلف و متفاوت لذت میبرد. در این میان، بچهها بیشتر از سایر گروهها هنگام مصرف دارو اذیت میشوند و در نتیجه اصلا دوست ندارند چنین شرایطی را تجربه کنند.
البته پدر و مادر هم اگر نگوییم بیشتر از بچهها، کمتر از آنها اذیت نخواهند شد؛ برای همین گاهی ممکن است برای خلاص شدن از نقنق بچهها رفتارهایی غیرمنطقی و نادرست داشته باشند و کارهایی مانند له کردن قرص و مخلوط کردن آن با غذا و آبمیوه را انجام دهند تا کودک راحتتر دارویش را مصرف کند.
گروهی از والدین هم تصور میکنند بچهها بزرگسالانی کوچک هستند که میتوان داروهای بزرگسالان را در اندازه و مقادیر کمتر برای آنها تجویر کرد. این گروه معمولا خودسرانه داروهای مختلفی را به فرزندشان میدهند؛ غافل از اینکه هر دارویی برای کودکان مناسب نیست و میتواند دردسرساز شود.
دکتر نوشین محمدحسینی، سرپرست کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو ضمن تاکید بر اینکه هر دارویی را که بزرگسال از آن استفاده میکنند، نمیتوان با کم کردن میزان مصرف یا نصف کردن آن به بچهها داد، معتقد است چون بیشتر بچهها دارو خوردن را دوست ندارند، پدر و مادر میتوانند برای راحتتر شدن کار، بعضی از داروها را با آب یا شیر رقیق کنند؛ ولی باید توجه داشت در مورد همه داروها نمیتوان چنین شیوهای را به کاربرد. بنابراین حتما در مورد این موضوع باید با فردی متخصص مانند دکتر داروساز یا بهورز درمانگاه مشورت کنید. وی در ادامه اظهار داشت: پس از اینکه آب را به این پودرها اضافه کردید، دارو حتما باید در یخچال نگهداری شود و پس از آن، فقط هفت تا ۱۰ روز قابل استفاده است بنابراین هر میزان از دارو که بعد از این مدت باقی ماند، باید دور ریخته شود. همچنین آبی که به پودر اضافه میشود باید بخوبی جوشیده و سرد شده باشد؛ چراکه استفاده از آب سرد نجوشیده یا آبجوش، دارو را خراب میکند. بچهها قرص نمیخورند؟! بچهها معمولا هیچ نوع دارویی را دوست ندارند، ولی قرص خوردن برایشان سختتر از انواع دیگر داروهاست. برای همین هم معمولا والدین ترجیح میدهند از شربت و قطره کمک بگیرند. دکتر محمد حسینی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد، قرصهای مخصوص کودکان جویدنی است، خاطرنشان کرد: در مورد قرصهای غیرجویدنی، نکته بسیار مهمی که والدین باید در نظر داشته باشند این است که همه قرصها را نمیتوان برای کودک نصف یا خرد کرد تا بلع آن راحتتر شود. بعضی از انواع قرصها، در صورت نصف شدن خراب شده یا مزه بسیار بدی پیدا میکند که حتی ممکن است موجب ایجاد حالت تهوع در کودک شود. پس در این مورد هم حتما باید با مشورت پزشک یا داروساز روش صحیح را انتخاب کنید. به گفته وی، زمانیکه کودک باید کپسول مصرف کند، بهتر است ابتدا مقداری آب به او بدهید تا دهانش مرطوب شود و برای راحتتر خوردن کپسول هم میتوانید آن را برای مدت بسیار کوتاهی(کمتر از یک دقیقه) در آب قرار دهید. سرپرست کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو یادآور شد: خوب است هنگام خوراندن دارو به کودک با او حرف بزنید، فضای شادی برایش فراهم کنید و از اسباببازیهایش استفاده کنید تا او راحتتر دارو را بخورد. سبک زندگی / 2018
۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]