تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827630480




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزییات کشف بقایای بنای تاریخی در اصفهان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جزییات کشف بقایای بنای تاریخی در اصفهان




فروردین ماه امسال بود که مترو اصفهان در ادامه مسیر خود به دروازده دولت یا همان میدان امام حسین (ع) رسید و پس از چندی خبر از کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما منتشر شد و پس از آن کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان آغاز شد و به کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما انجامید.





خبرگزاری مهر: پس ازکشف بقایای تاریخی در دروازه دولت اصفهان، برخی شائبه ها در بین مردم اصفهان مبنی بر اینکه این کشف، بقایای یک شهرزیرزمینی هزارساله است ایجاد شد که میراث فرهنگی به این شایعات پاسخ داد.

فروردین ماه امسال بود که مترو اصفهان در ادامه مسیر خود به دروازده دولت یا همان میدان امام حسین (ع) رسید و پس از چندی خبر از کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما منتشر شد و پس از آن کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان آغاز شد و به کشف پایه‌های کاخ جهان‌نما انجامید.

علی شجاعی‌ اصفهانی، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه هنر اصفهان و سرپرست هیئت کاوش در محدوده دروازه‌ دولت و چهارباغ اصفهان، این خبر را اعلام کرد و به خبرنگار مهر گفت: کاوش در این محوطه تاریخی با هدف کشف شواهد وجود کاخ جهان‌نما انجام گرفت.

وی افزود: کاخ جهان‌نما بخشی از مجموعه‌ای تاریخی ساخته‌شده در دوره شاه‌عباس صفوی در حدود ۱۰۲۵ قمری است که به مرور زمان و پس از حمله قزاق‌ها تخریب شد.

این باستان‌شناس با ابراز اطمینان از وجود کاخ جهان‌نما تصریح کرد: در ادامه این کاوش تلاش می‌کنیم شواهدی از دیگر بخش‌های مدفون‌شده کاخ که از گزند ایام سالم یا قابل‌تشخیص باقی مانده، به‌دست آوریم.

بخش دیگری از کاوش، مربوط به تعیین محدوده عرض سنگ‌فرش چهارباغ است، که در کاوش صورت‌گرفته در فصل گذشته بخش‌های زیادی از آن آشکار شد.

شجاعی اظهار کرد: این موضوع هم‌اکنون در بخشی از غرب خیابان چهارباغ عباسی در تقاطع خیابان عباس‌آباد انجام شده است و با توافق و همکاری صورت گرفته با شرکت مترو بخش باقی‌مانده از غرب خیابان و بخش شرقی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.

شهرزیرزمینی یا پایه های کاخ جهان نما

با وجود اینکه کاوشگران تنها به کشف پایه‌های کاخ جهان نما در این کاوش‌ها اشاره کردند اما چندی است که پیامکی در این خصوص در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است و دست به دست می‌چرخد که متن آن به شرح زیر است «شهر زیرزمینی با قدمت ۱۵۰۰سال در حفاری ایستگاه مترو در دروازه دولت کشف شده، و از بین نرده‌های سمت چهارباغ به سمت دروازه دولت قابل مشاهده است، متاسفانه شهرداری اصفهان می‌خواهد این سرمایه  ملی را تخریب کند به خاطر همین از درز کردن این خبر جلوگیری می‌کند، این‌ها بقایای باغات سلطنتی و مجموعه کاخ‌های جهان‌نما نیز هستند».

کارشناس امور بین‌الملل میراث فرهنگی اصفهان در واکنش به این گمانه زنی ها در گفتگو با مهر اظهار کرد: مجموعه کشف شده در دروازه دولت اصفهان یک شهر زیر زمینی نیست بلکه زمانی که کشف شد ما به طور جدی اعلام  نظر نکردیم تنها گفتیم احتمال می‌رود که پایه‌های کاخ جهان‌نما باشند که در زمان قاجار تخریب شدند.

وی افزود: دو حالت وجود دارد که بستگی به نظر کارشناسان دارد، که این بنا یا به این صورت تثبیت می‌شود و یا بخشی از آن بازآفرینی شود، و این نقطه ظریفی است که کارشناسان باید در خصوص آن نظر بدهند.

شهرام امیری ادامه داد: برخی نظر بر عدم بازسازی این بنای تاریخی دارند زیرا این بنا دیگر تاریخی نیست و این یک بحث مدیریتی است.

آیا تبعات منفی مترو در فاز دوم هم ادامه دارد

وی گفت: مسیر مترو سال ۸۴ تا ۸۶ انتخاب شد و در آن سال‌ها میراث فرهنگی نگرانی خود را در خصوص بروز مشکلاتی که هم اکنون در حال رخداد است ابراز کرد، اما چون این مسیر قابل دسترس بود انتخاب شد و امروز دیگر نمی‌توان کاری کرد و ما تنها سعی داریم تبعات منفی مترو بر خیابان چهارباغ را به حداقل برسانیم زیرا هزینه هنگفتی از جیب مردم برای این مسیر هزینه شده است.

کارشناس میراث فرهنگی ادامه داد: در تلاش هستیم که این اتفاق در مسیر دو مترو دوباره تکرار نشود و در حال پیشگیری از این اتفاق هستیم.

مدیر کل میراث فرهنگی نیز در این خصوص اظهار کرد: طرح مطالعاتی بازسازی کاخ جهان‌نما تا پایان تابستان ادامه دارد و احتمال بازسازی این کاخ‌ها وجود دارد.


عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان



عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان



عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان



عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان



عكس: جزئیاتی درباره بقایای مشکوفه یک بنای تاریخی در اصفهان









تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن