واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
سياستگذاري براي عفاف و حجاب؛ برنامه اي هميشگي و پر چالش موج - استفاده از NGO ها و سازمان هاي مردم نهاد در امر عفاف و حجاب کمک موثري به بهبود چالش هاي اين حوزه خواهد کرد.
به گزارش خبرگار خبرگزاري موج، ديروز روز ملي عفاف و حجاب نامگذاري شده بود. موضوعي که در اين سالها موافقان و مخالفان زيادي در عرصه سياستگذاري خود داشته است.
روز گذشته شهيندخت مولاوردي، معاون رييسجمهور در امور زنان و خانواده گفته است که در اجراي سياست هاي عفاف و حجاب موفق نبوده ايم و حتي از اهداف واقعي فاصله هم گرفته ايم. البته اين اولين بار نيست که يک مقام مسوول اينگونه اظهار نظر مي کند.
سردار احمدي مقدم هم در دوران مسووليت خود در پست فرماندهي نيروي انتظامي به اين موضوع اشاره کرد که در اجراي برخي سياست هاي عفاف و حجاب و به خصوص گشت ارشاد موفق عمل نکرده ايم و نتيجه اي حاصل نشده است.
با اين حال امروز رحماني فضلي، وزير کشور اعلام کرد که در حوزه عفاف و حجاب مثبت عمل کرده ايم. هر چند تاکيد ايشان بر 23 ماهه دولت تدبير و اميد است با اين حال آنقدر دور از ذهن نيست که بدانيم تقريبا تمامي سياست هاي سلبي در حوزه عفاف و حجاب با موفقيت همراه نبوده است.
اوج اين سياست ها در زمان دولت دهم و همزمان با اجراي طرح تحول اجتماعي دولت همراه بود. با اين حال آن طور که بايد اجراي آن هيچ گاه با رضايتمندي همراه نبود؛ چرا که مرتب نهادهاي ذي ربط همديگر را در اين امر مقصر مي دانستند.
وزارت کشور در زمان دولت دهم وزارت ارشاد را مقصر مي دانست و وزارت ارشاد هم متقابلا دبيرخانه عفاف و حجاب وزارت کشور را مسوول تر مي دانست. با اين حال هيچ گاه سياست هاي سلبي در حوزه عفاف و حجاب به اندازه سياست هاي تشويقي موثر نبود. اينگونه شد که بالاخره سياستگذاري عفاف و حجاب به برگزاري نمايشگاه و همايش ختم شد. تا آنجا که در شهري که حتي شبکه گاز شهري نداشت همايش عفاف و حجاب گذاشتند. اينگونه شد که همراه با سياست هاي عفاف و حجاب به جاي توجه به توليد داخل روند واردات پارچه چادري از ژاپن و چين هم شدت گرفت و اينگونه شد که هر سال و با آمدن هر دولتي از مسوولين امر مي پرسند نزديک فصل گرما هستيم، براي حوزه عفاف و حجاب چه برنامه اي داريد؟
تمام اين ها به معني نقد يکجانبه سياست هاي عفاف و حجاب نيست. نه قرار است دولت دهم نقد شود و نه دولت يازدهم. مساله اصلي اين است که متاسفانه مسائلي که همان ابتداي کار در مورد مشکلات و موانع فرهنگي تاکيد مي شد پرداخته نشد. دولت دهم جامعه را با بعضي از سياست هاي عفاف و حجاب دو قطبي کرد و کار به آنجا رسيد که عده اي خود را تافته جدا بافته مي دانستند. بگذريم که موضوعي فرهنگي از بستري حساس و قابل لمس، به عنصري سياسي و سياست زده تبديل شد. بودجه هاي کلاني هم در اين راه صرف شد ولي چون جامعه را يکدست مي ديدند نتوانستند باورهاي جامعه را در تقابل با آراي خود نقد کنند و به چالش بکشند و دنبال راه حل باشند.
با اين حال رويکرد دولت يازدهم در سياستگذاري عفاف و حجاب کمي منعطف تر است. هر چند پليس و نيروي انتظامي وظيفه خود را انجام مي دهد اما استفاده از NGO ها و سازمان هاي مردم نهاد در امر عفاف و حجاب کمک موثري به بهبود چالش هاي اين حوزه خواهد کرد. علاوه بر آن تاکيد بر مشارکت مردم و مردمي کردن عفاف و حجاب موثرتر از سياست هاي سلبي است. از آن گذشته ديدگاه دولت اين است که عفاف و حجاب موضوعي فرهنگي است و بايد فرهنگي با آن برخورد کرد.
اميد است دولت يازدهم در حوزه عفاف و حجاب موفق تر عمل کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]