محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852349123
خرازی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری: تیم کارشناسی آژانس در تهران در حال مذاکره است/ اختلافات ایران و 5+1 به یک سوم گذشته رسیده است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خرازی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری:
تیم کارشناسی آژانس در تهران در حال مذاکره است/ اختلافات ایران و 5+1 به یک سوم گذشته رسیده است
سفیر پیشین ایران در سازمان ملل با بیان اینکه تیم کارشناسی آژانس در تهران در حال مذاکره است گفت: اختلافات ایران و 5+1 به یک سوم گذشته رسیده است.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محمد صادق خرازی، سفیر پیشین ایران در سازمان ملل و و رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان، در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره آخرین مسایل مذاکرات هستهای در وین، گفتوگو کرد. آنچه در ادامه میخوانید، مشروح این گفتوگو است.
از شما به عنوان منبع بسیار نزدیک به تیم مذاکرات یاد کردیم، در این دو روزه پایانی مذاکرات چه می شود؟
شما دیگر این را گفته اید. آنچه که مهم است این است که به لحاظ سیاسی اهتمام جدی کشورها رسیدن به راه حل جامع است ولی به لحاظ تکنیکی و حقوقی برخی مسایل حل نشده که این مسایل خط قرمز ماست و آنها روی این مسایل پافشاری می کنند.
منظورتان چه مسایلی است؟
موضوع PMD (مطالعات ادعایی نظامی) و بازرسی ها از مراکز نظامی ما هنوز تعیین تکلیف مشخصی نشده اند.
آقای آمانو به تهران آمد. آیا باز هم مشکل PMD حل نشد؟
از دیروز هیات کارشناسی آژانس به تهران آمدند و با اعضای شورای عالی امنیت ملی از جمله آقای شمخانی صحبت کردند و همچنان مذاکرات در این زمینه ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران سیاست واحد و منسجمی دارد که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده. این که آنها بخواهند با واژه ها بازی کنند و PMD را با تغییر واژهها به شکل دیگری بیان کنند، به نتیجه نمیرسد. باید نظر مقابل را به عنوان یک حرکت متناظر بپذیرند. با این استراتژی و نگرش میشود به نتیجه رسید اگر آنها بخواهند به سمت عادی سازی پیش بروند. فرانسویها پیش بینی کردند طی 2 ماه آینده هیات های بسیار مهم خود را به ایران بفرستند. این یعنی اراده سیاسی وجود دارد، ولی اینکه بخواهند با واژهها مسئله را به جایی برسانند، بعید است به جایی برسند.
یکی از خطوط قرمز ترسیم شده، رفع و دفع تحریمها همزمان با امضای توافق است. آقای عراقچی میگفت این که تعهدات طرفین به صورت همزمان اجرا شود، مشکل است. در جریان هستید برای حل این مشکل چه شده؟
در این رابطه طرفین در یک فرمول متناظری به توافق رسیدند که به محض آغاز حرکت به سوی توافق، در شورای امنیت قطعنامه برای نفی و پایان تحریمها صادر شود. این نقطه آغاز همکاری ایران و اعمال محدودیتهایی است که پذیرفته است. این متناظر با تعهدات آنها و اجرای تعهدات یکدیگر است. این نقطه صفر است که اقدامات ما نیز برای محدودیت سازی فعالیتها آغاز شود و آژانس انرژی اتمی نیز بر این محدودیتها نظارت میکند.
قطعنامه جدید، شورای امنیت برای لغو 6 قطعنامه قبلی را چطور می بینید؟
زمانی در مصاحبه، موضوع قطعنامه شورای امنیت را مطرح کردم، هنوز کسی نسبت به اهمیت قطعنامه کسی توجه نداشت. موضوع قطعنامه حقوقی و مورد اختلاف قدرتهای جهانی بود. روسها و چینی ها به گونه دیگری فکر می کردند و غربیها نیز به صورت دیگر میاندیشیدند. این قطعنامه به لحاظ فنی مهم و پیچیده است که چه چیزی را برساند. تعلیق یا توقف را برساند؟ عادی سازی مناسبات چند سال چطور در نظر گرفته شده و نوع همکاری چیست؟ اینها مسایل مهمی در تصویب قطعنامه جدید است، لذا موضوعیت قطعنامه این است که با استظهار به وجود قطعنامه، همانطور که با 6 قطعنامه علیه جمهوری اسلامی، مسیر به سمت تحریم رفته، با صدور قطعنامه جدید، همه اقدامات و تحریمها تعلیق و سپس متوقف شود.
یکی دیگر از خطوط قرمز ترسیم شده، موضوع تداوم تحقیق و توسعه بود. چرا این مسئله برای ما ضرورت دارد؟
لزوم وجود تحقیق و توسعه از خط قرمزهایی است که رهبر انقلاب تاکید کردند و با ایستادگی ایشان و رئیس جمهور محترم و وزیر امور خارجه و سایر اعضای تیم مذاکرات، به دست آمد. غربیها در ابتدا می گفتند فردو باید تعطیل شود. روزی که مذاکرات شروع شد، آنها می گفتند کل سیستم هسته ای ایران را منهدم کنند. گهگاهی نیز پژواکهای مختلفی را از آمریکا می شنیدیم که سفت کردن یک پیچ در اقدامات هسته ای ایران را اجازه نمی دهیم. مهمترین موضوعیت تحقیق و توسعه این است که در مسیر زمان و تحولات فناوری جامعه هسته ای و دانشمندان ما از تکنیک عقب نمی مانند. شما درباره سایر دانشها نگاه کنید، مثلا زبان دانش فیزیک امروز دنیا با 10 سال پیش متفاوت است. کسانی که فیزیک 10 سال قبل را بلد بودند، زبان امروز فیزیک دنیا را نمی فهمند. وجود سازمان تحقیق و توسعه از این لحاظ اهمیت دارد که مسیر دانش هسته ای منفعل نمی شود و همپای تحولات جهانی پیش می رود. ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم و دنبال نظامی کردن دانش هستهای خود نیستیم. این موضوع نه تنها در دکترین امنیتی ما جا ندارد، بلکه فتوای شرعی مهمترین مرجع تقلید ایران و رهبر معظم انقلاب نیز حرام دانستن نظامی کردن مسایل هستهای است. وجود تحقیق و توسعه یکی از مهمترین دستاوردهای امروز جمهوری اسلامی ایران است که همزمان فردو تعطیل نمی شود و به بحثهای دانش اندوزی و علمی خود ادامه می دهند.
منوط نشدن اجرای توافق نامه به نظارت آژانس نیز برای ما مهم است. سوابق آژانس را می دانیم. اهمیت این مسئله را توضیح دهید، در این باره کاری توانستیم بکنیم؟
این موضوع دو طرفه است. ما به آژانس اطمینان نداریم و تردیدی نیز درباره جهت گیری آژانس نداریم. در مسیر تجربه تاریخی خود، بی طرفی آژانس را مشاهده نکردیم. آژانس کاملا جانبدارانه عمل کرده. می توانست از روز اول با چشمان باز بی طرفی خود را ثابت کند، ولی کار را متاسفانه پیچیده کرد و به بحران رساند. آژانس در فرآیند زمان، گزارشی داد تا ایرانی را که می خواستند عراقیزه کنند، به این وضعیت رسید. از لحاظ فنی، این موضوع پیچیدگیهای زیادی دارد و باید سیاستمداران، حقوقدانان و مذاکره کنندگان مکانیزمی را طراحی کنند تا قدرت جانبدارانه آژانس را در تایید مسایل فنی خنثی کند.
این مکانیزم تاکنون در مذاکرات پیش بینی شده؟
بحثها به صورت جدی در وین در حال پیگیری است و موضوع آژانس نیز در کنار این بحثها در حال دنبال است. این که چگونه مکانیزمی را طراحی کنند تا جلوی اقتدارات استصوابی آژانس را بگیرند نیز بخشی از مذاکرات است.
آنها در حال بسیج رسانهای هستند تا اگر توافق نامه امضا نشد، ایران را مقصر نشان دهند و اگر توافق شد، در شیپور پیروزی بدمند. ما باید چه کنیم؟
سه نکته بسیار مهم است. اولا مسایل هستهای با مباحث سیاسی و دسته بندیهای سیاسی و جناحی نباید قاطی شود. مسایل سیاسی از نوع مذاکرات هستهای ریشه در امنیت ملی ما دارد. مقام معظم رهبری بسیار خوب این خطوط را مشخص کرده اند و از عزیزان به گونه دفاع کردند که در تاریخ سیاسی ایران کم نظیر بوده. دوم اهالی رسانه باید در مواجهه با خارجیها یکصدا باشند. اگر یکصدا باشیم، چیزی تفاوت نمی کند. طبیعی است رسانههای استکباری سه خط را دنبال می کنند: اولا این که بگویند ایران را مهار کردیم، دوم میگویند تضمینهای جدی را از ایران گرفتیم و سوم هر زمان بخواهیم میتوانیم دندانهای تیز انقلابیون را کند کنیم. آنها دنبال این هستند ایران را در مسیر زمان مستحیل و له کنند. لذا این چند نکته مهم را داریم، رسانه ها باید در راستای قدرت و قوت در پی مقام معظم رهبری گام بردارند و از تیم مذاکره کننده و رئیس جمهور و تیم هسته ای دفاع کنند. خبر دارم جناب آقای دکتر روحانی در دولت گفته اند ما باید تمام سعی خود را کنیم تا ساختار اعتماد سازی بین ایران و تمام جهان به وجود بیاید تا مسئله را حل کنیم. ولی اگر آنها بخواهند بیش از قانون و پروتکل الحاقی تقاضای بیشتری کنند، هرگز قبول نمی کنیم. ترسی هم نداریم بگوییم مقام معظم رهبری گفته بودند ما به آنها اعتماد نداریم و ما نیز این را تجربه کردیم.
بحث محدودیتهای هستهای که پذیرفتیم چه شد؟
در تمام موارد هستهای، محدودیتهای خاصی وجود دارد. باید با مردم با صداقت صحبت کرد. در تاریخ معاصر توانستیم تحت زعامت رهبر معظم انقلاب، به احقاق حقوق خود برسیم. در کنار این نیز، محدودیتهایی را آقایان پذیرفتند که این همان نرمش قهرمانانه است. دنیای امروز دنیای دادن و ستادن است.
اصل این محدودیتها چیست؟
این که از حق داشتن انرژی هستهای کوتاه نیامدیم بسیار مهم است. کسی که روزی برگهای تاریخ را ورق خواهند زد، میبینند با چه قدرتی و صدای بلندی مذاکره کنندگان ما دفاع کردند. اینها چیزی را از عدم به وجود رساندند و ابتکار عمل را دوستان ما دنبال کردند. از رئیس جمهور، وزیر خارجه و معاونان ایشان، با استراتژی مسایل را دنبال کردند. اگر خطوط قرمز نبود، این دستاوردهای امروز را نداشتیم. مهمترین پیام «فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ» است، یعنی استقامتی که شده، این دستاوردها را به دست آورده. ما با رقبا و دشمنان جدی در منطقه و جهان روبرو هستیم. رسانه های منطقه از اسراییل بدتر دارند عمل می کنند. اعراب، اسراییلی ها و گروه های مخالف ما در اروپا و آمریکا که از ایران اسلامی دل خوشی ندارند، تمام تلاش خود را می کنند در این ماجرا ایران موفق نشود. از منافقان، اعراب، صهیونیستها دارند تلاش می کنند. این را بدانیم در کجا واقع شدیم و با چه ابعادی داریم میجنگیم، بسیار مهم است. انتهای پیام/
94/04/16 - 10:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
خرازی: تیم کارشناسی آژانس در تهران در حال مذاکره است/رسانه ها در راستای منویات رهبری گام بردارند
خرازی تیم کارشناسی آژانس در تهران در حال مذاکره است رسانه ها در راستای منویات رهبری گام بردارند بین الملل > دیپلماسی - محمد صادق خرازی سفر پیشین ایران در سازمان ملل و دبیرکل حزب تازه تشکیل شده ندا در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره آخرین مسایل مذاکرات هسته ای در ویوین/ تیمی از آژانس به ریاست معاون آمانو امشب در تهران
وین تیمی از آژانس به ریاست معاون آمانو امشب در تهرانتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۱ یک مقام آگاه از سفر امشب معاون مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران در رأس هیاتی و در راستای حل موضوع پی ام دی خبر داد به گزارش خبرنگار اعزامی الف به وین این خبر را دقایقی پیبررسی طرح حفظ حقوق و دستاوردهای هستهای در گفتگوی ویژه خبری: توکلی:مصوبه هستهای مجلس حد جواز مذاکرهکنندگان ر
بررسی طرح حفظ حقوق و دستاوردهای هستهای در گفتگوی ویژه خبری توکلی مصوبه هستهای مجلس حد جواز مذاکرهکنندگان را مشخص میکند مطهری طرح به نفع دولت است نباید عزت نفس خود را از دست بدهیماحمد توکلی با اشاره به طرح حفظ حقوق و دستاوردهای هستهای گفت تصویب این طرح باعث میشود که طرف ممعاون اول قوه قضائيه در گفتوگوي ويژه خبري: پرونده آشکار يکي از معاونين احمدينژاد
معاون اول قوه قضائيه در گفتوگوي ويژه خبري پرونده آشکار يکي از معاونين احمدينژاد غلامحسين محسني اژهاي معاون اول قوه قضاييه دیشب و در آستانه اتمام هفته قوه قضاييه در شبکه دو سيما و برنامه گفتوگوي ويژه حضور يافت فارس اژهاي در اين برنامه که به مدت 30 دقيقه به طول انجاميد دربابرنامه سفر هیات ۵ نفره آژانس در تهران
برنامه سفر هیات ۵ نفره آژانس در تهرانتاریخ انتشار دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۵۸ سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت هیات پنج نفره آژانس در سفر به تهران مذاکراتی با مسئولان سازمان انرژی اتمی نماینده ایران در آژانس و مسئولان شورای عالی امنیت ملی خواهند داشت به گزارش مهر بهروز کمالونحق وتو دادن به آژانس برای ما مشکل ایجاد میکند/ تیم مذاکره کننده نباید از عدم توافق هراس داشته باشد/ کارکرد آم
ایزدی در گفتگوی ویژه خبری حق وتو دادن به آژانس برای ما مشکل ایجاد میکند تیم مذاکره کننده نباید از عدم توافق هراس داشته باشد کارکرد آمانو شبیه معاون وزیر خارجه آمریکا است کارشناسی مسائل سیاسی با اشاره به این که طرف مقابل می خواهد به صورت ظاهری و سوری به خط قرمزهایمان توجه کندورود هیات 5 نفره آژانس انرژی اتمی به تهران/ مذاکره پیرامون جزئیات تفاهمات صورت گرفته در سفر اخیر آمانو
کمالوندی ورود هیات 5 نفره آژانس انرژی اتمی به تهران مذاکره پیرامون جزئیات تفاهمات صورت گرفته در سفر اخیر آمانو سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت ورود این هیات به منظور مذاکره در خصوص جزئیات تفاهمات صورت گرفته در سفر اخیر یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهراکمالوندی اعلام کرد: هیئت ۵ نفره آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران/ مذاکره درباره جزئیات تفاهمات صورت گرفته
کمالوندی اعلام کرد هیئت ۵ نفره آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران مذاکره درباره جزئیات تفاهمات صورت گرفته در سفر اخیر آمانو به ایران سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از ورود هیئت 5 نفره آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران خبر داد و گفت ورود این هیئت به منظور مذاکره در خصوصکنفرانس خبری جان کری در وین: سخت در حال کار هستیم/ هنوز چیزی مشخص نیست
کنفرانس خبری جان کری در وین سخت در حال کار هستیم هنوز چیزی مشخص نیست وزیر خارجه آمریکا درباره روند مذاکرات جاری در وین گفت خیلی سخت کار میکنیم و پیشرفتهایی حاصل شده ولی هنوز چیزی مشخص نیست به گزارش نامه نیوز جان کری وزیر خارجه آمریکا دقایقی قبل در کنفرانس خبری خود با خبرنیک فعال دانشجویی: در حال حاضر انتقادات از تیم مذاکرهکننده مضر است
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۱ مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت در حال حاضر و در مدت باقیمانده از مذاکرات انتقاد از تیم مذاکرهکننده مضر است میتوان پس از توافق انتقادات را بیان کرد امید چوپانکاره در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد درجامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به ظریف: توافقی که در آن تحریمها سریعا لغو نشود، پذیرفتنی نیست/لزوم
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به ظریف توافقی که در آن تحریمها سریعا لغو نشود پذیرفتنی نیست لزوم ایستادگی تیم مذاکرهکننده در مقابل زیادهخواهیهای آمریکاجامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اعلام کرد هدف از مذاکرات لغو تحریمهاست و توافقی که این هدف را محقق نکند وظریف: اختلافات همچنان باقی است/ تهدید جدید کری مبنی بر ترک میز مذاکره/ ورود هیات 5 نفر آژانس به تهران/ ضرب الا
ظریف اختلافات همچنان باقی است تهدید جدید کری مبنی بر ترک میز مذاکره ورود هیات 5 نفر آژانس به تهران ضرب الاجل نهایی چهارشنبه وزیران خارجه 1 5 از عصر روز یکشنبه رفته رفته وارد وین می شوند تاکنون وزیران خارجه فرانسه روسیه آلمان و نیز فدریکا موگرینی وارد وین شده اند معاونان سمشروح سخنان معاون اول قوه قضائیه در گفتوگوی ویژه خبری منتظر فشارهای بیشتر صاحبان قدرت و ثروت هستیم/پونده آشکا
مشروح سخنان معاون اول قوه قضائیه در گفتوگوی ویژه خبریمنتظر فشارهای بیشتر صاحبان قدرت و ثروت هستیم پونده آشکار یکی از معاونین احمدی نژاد عدهای وکیل متخلف قوه قضاییه را بدنام کردهاند باید مرز بین تهمت توهین و نقد سازنده مشخص شودمعاون اول قوه قضاییه به موضوعاتی چون انتظار وارد شمنتقدان باعث شدند دست تیم مذاکره کننده بازشود، باید استغفار کنند
منتقدان باعث شدند دست تیم مذاکره کننده بازشود باید استغفار کنند سیاست > مجلس - خانه ملت نوشت غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به انتقادهای برخی گروه های داخلی به تیم مذاکره کننده هستهای ایران گفت کسانی که باب انتقاد از تیم مذاکره کننده را با وجود حمایت هرفیقدوست: باید به تیم مذاکرهکننده کشورمان دلگرمی بدهیم
رفیقدوست باید به تیم مذاکرهکننده کشورمان دلگرمی بدهیم یک فعال سیاسی با تاکید بر اینکه حمایت و پشتیبانی از تیم مذاکرهکننده وظیفه همه مردم است اظهار کرد ما میز مذاکرات را ترک نمیکنیم و این مسیر را ادامه میدهیم اما باید به گونهای عمل کنیم اگر آنها تعللی در لغو تحریمها دایک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده: اختلافات جدی است/ مذاکره در سطح معاونان ادامه پیدا می کند
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده اختلافات جدی است مذاکره در سطح معاونان ادامه پیدا می کند یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده پس از نشست وزیران خارجه ایران و 1 5 از اختلافاتی جدی و در عین حال عزم جدی دو طرف خبر داد و گفت مذاکرات در سطح معاونان ادامه می یابد به گزارش نامه نیوزحمایت جمعی از انجمنهای اسلامی دانشگاه های کشور از تیم مذاکره هسته ای
پنجشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۳ جمعی از انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور در بیانیه ای مشترک از سیاستهای دولت حسن روحانی در مذاکرات هسته ای حمایت کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در بخشی از این بیانیه آمده است راه سخت و طولانی مذاکرات در این دو سال د-
سیاسی
پربازدیدترینها