تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826939402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ناطق نوری به عرصه سیاست بازمی‌گردد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ناطق نوری به عرصه سیاست بازمی‌گردد؟




علی اکبر ناطق نوری سیاستمدار میانه‌رویی است و اگرچه اکنون حضور کمرنگی در عرصه سیاسی دارد اما هر دو جریان سیاسی غالب در کشور تلاش می‌‌کنند او را برای بازگشت به عرصه سیاست ترغیب کنند و اکنون نوبت به اصلاح طلبان رسیده است.





خبرآنلاین: علی اکبر ناطق نوری سیاستمدار میانه‌رویی است و اگرچه اکنون حضور کمرنگی در عرصه سیاسی دارد اما هر دو جریان سیاسی غالب در کشور تلاش می‌‌کنند او را برای بازگشت به عرصه سیاست ترغیب کنند و اکنون نوبت به اصلاح طلبان رسیده است.

محسن رهامی، رییس کمیته انتخابات شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان امروز از تشکیل جلسات وحدت این جریان سیاسی با حضور ناطق نوری خبر داده است.

رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری البته خاستگاه اصلاح طلبی ندارد؛ او همواره نماد اصولگرایی بوده است. او در سال76 به عنوان کاندیدای اصولگرایان وارد میدان شد و اگرچه پیروز از این میدان خارج نشد اما پس از آن همچنان یکی از سیاستمداران موثر در اردوگاه اصولگرایی بود، البته آن مدل اصولگرايي که از تندروی پرهیز می‌کرد.

 او کسوت رياست را در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب برعهده داشت؛ شورایی که جرقه‌های آن در سال 80 از سوی سران جناح راست زده شد. در آن زمان گروه‌های مختلف جناح راست با وجود اختلافاتی که داشتند، به دلیل وجود یک رقیب، بنا را بر تعامل با یکدیگر گذاشتند و کوشیدند بخش‌هایی از قدرت را که در دوم خرداد 76 به جناح مقابل واگذار کرده بودند، پس بگیرند. 

علی اکبر ناطق نوری سکان‌دار کشتی طوفان زده جناح راست در انتخابات شوراها و مجلس هفتم بود. تدبیر و درایت شیخ نور توانست گروه‌های مختلف جناح راست را به سر منزل مقصود برساند، اما پس از آن، ناطق مصاحبه ای با روزنامه شرق انجام داد و طی آن نسبت به برخي جريان‌هاي درون گروهي انتقاد کرد. این انتقادات سرآغاز  انتقادات علنی برخی چهره‌های اصولگرا نسبت به عملکرد ناطق نوری شد.

سکاندار جبهه متحد اصولگرایان در زمان انتخابات دور نهم ریاست جمهوری نیز ناطق نوری بود، اما چندان موفق ظاهر نشد. آنجاکه کاندیدای مورد حمایت این شورا، علی لاریجانی بود اما بخش تندروی جریان اصولگرا به سمت محمود احمدی‌نژاد چرخید.  پس از آن فعالیت های سیاسی ناطق نوری کمرنگ شد.

سال 87 آیت الله هاشمی رفسنجانی تلاش کرد ناطق نوری را دوباره به عرصه سیاست برگرداند. او  طرح آشتی ملی را مطرح کرد تا یکی از نیروهای معتدل برای کاندیداتوری در انتخابات سال 88 وارد میدان شود و گزینه او نیز شیخ نور بود. سعید حجاریان نیز ناطق را گزینه مناسب برای رقابت با احمدی نژاد دانسته و پیش بینی کرده بود که در صورت کاندیداتوری، رئیس جمهور دهم ناطق نوری خواهد بود. اما ناطق پا در میدان نگذاشت و شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد.

در جریان انتخابات سال 88، ناطق نوری از جریان اصولگرا دلخور شد. حسن غفوری‌فرد درباره علت دلخوری ناطق، با ارجاع به مناظره سال 88 که در آن احمدی‌نژاد نام پسر ناطق را می‌آورد، ماجرا را اینگونه روایت می‌کند: «سر احمدی‌نژاد است. آقای ناطق عضو جامعه روحانیت بود و می‌گفت باید در آن اتفاق از من حمایت می‌شد.

 ایشان خیلی هم برای وحدت اصولگرایان وقت گذاشت و واقعا انتظار به جایی هم بود و سر آن جریان آقای ناطق واقعا مظلوم واقع شد و احمدی‌نژاد با بی‌رحمی شدیدی شخصیت ایشان را تخریب کرد و فکر کرد اگر دیگران را نفی کند می‌تواند راه جدیدی را برای خود باز کند». ناطق نوری اما هیچگاه به صورت علنی شکایتی نکرد و رویه سکوتش را ادامه داد.

در همین اثنا که اصلاح‌طلبان به چهره‌های معتدل جریان اصولگرا نزدیک شده بودند، نیم نگاهی نیز به ناطق پیدا کردند. کاریزمای سیاسی ناطق نوری، اصلاح طلبان را به سوی او سوق داد. در سال 92 ماجرای سال 88 به شکل دیگری تکرار شد. اکبر‌هاشمی رفسنجانی در مصاحبه‌ای گفته بود: «نظر من برای انتخابات یازدهم آقای ناطق نوری بود اما ایشان نپذیرفت و دکتر حسن روحانی را پیشنهاد کرد و سپس من به همراه ایشان تصمیم گرفتیم به طور مشترک به دکتر روحانی پیشنهاد کاندیداتوری بدهیم. بی‌شک نقش علی اکبر ناطق نوری در رسیدن حسن روحانی به مقام ریاست‌جمهوری بی‌بدیل است».

او حتی نقشی کلیدی در ائتلاف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان داشت. ناطق نوری به همراه‌ هاشمی رفسنجانی، خاتمی و سید حسن خمینی از چهار عضو اصلی ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدال‌گرایان بود که در نهایت روز ۲۱ خرداد ۱۳۹۲، ضمن تشکر از انصراف محمدرضا عارف، حسن روحانی را به عنوان کاندیدای نهایی این ائتلاف معرفی کردند.

ماجرای ارتباط ناطق نوری با اصلاح طلبان تا امروز ادامه دارد. اصلاح طلبان تلاش می کنند ناطق را در جناح خود معرفی کنند. در این باره مرتضی الویری، عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان گفته بود: «آقای ناطق برای این کشور یک سرمایه ملی است که حضورش در حوزه‌های مختلف می تواند مغتنم باشد از جمله در پارلمان. اما تا جایی که من اطلاع دارم به دلیل گله‌مندی‌های زیادی که دارند تمایل به هیچ گونه حضور در انتخابات و یا پذیرش مسئولیت ندارند. ایشان تمایلی هم به بیان این گله‌مندی‌ها ندارد اما به نظر می‌رسد کاملا آزرده خاطر هستند. من در مورد نامزدی در انتخابات هم با ایشان صحبت کردم و ایشان گفت که هیچ وظیفه و تکلیفی برای نامزدی و شرکت در انتخابات احساس نمی کند» .

اما ظاهرا ورق برگشته است، یا دست کم تلاش‌ها برای حضور ناطق نوری هر چند در پشت صحنه، گام‌هایی به سمت موفقیت برداشته است. ناطق نوری در جلساتی برای ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و نیروهای معتدل حضور داشته است. رهامی در این باره خبر می دهد: «ائتلاف چهارچوب‌های خود را دارد٬ اما تلاش داریم همه نیروهای اصلاح‌طلب و اطرافیان رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله هاشمی و آقای عارف را در کنار هم جمع کنیم٬ اما اگر احساس کنیم که در یک حوزه انتخابیه احتمال موفقیت یک نیروی رادیکال زیاد است، ممکن است در بعضی حوزه‌های انتخابیه از کاندیدهای اصولگرای معتدل حمایت شود. کلیات این طرح در جلساتی با آقای ناطق نوری مشخص شده و برای مشخص شدن جزئیات باید تا زمان انتخابات صبر کرد».

حالا شواهد می‌گوید که دلخوری شیخ نور از جناح رقیب کمتر از جناحی است که همه او را به آن نام می‌شناسند. شاید ناطق نوری راه اکبر هاشمی رفسنجانی را پیش گرفته و ممکن است در افق سیاسی کشور شاهد ناطق نوری اصلاح طلب نیز باشیم.






تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن