تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826925119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران 5 سال دیگر نخستین صادرکننده گاز جهان می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
 گاز1 ایران 5 سال دیگر نخستین صادرکننده گاز جهان می‌شود

موسسه رتبه‌بندی آمریکایی فیچ:
ایران 5 سال دیگر نخستین صادرکننده گاز جهان می‌شود
موسسه رتبه‌بندی آمریکایی فیچ طی بیانیه‌ای اعلام کرد، ایران ظرفیت بلندمدتی برای تبدیل شدن به بزرگ ترین صادرکننده گاز جهان را در اختیار دارد اما این قابلیت به علت هزینه بالا و پیچیدگی پروژه‌های تولید ال‌ان‌جی حداقل 5 سال زمان می‌برد.



 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، موسسه رتبه‌بندی فیچ، یکی از 3 موسسه رتبه‌بندی معتبر جهان طی بیانیه‌ای اعلام کرد، به لطف ذخایر 34 تریلیون مترمکعبی گاز طبیعی ایران که 18 درصد کل ذخایر جهان را تشکیل می‌دهد، این کشور برای تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تولید کننده گاز در جهان، دارای پتانسیل‌ بلندمدتی است.

این موسسه آمریکایی در ادامه متذکر شد، اما حتی اگر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران برداشته شود، حداقل 5 سال زمان خواهد برد تا این کشور تولید خود را افزایش دهد و خط لوله‌های لازم برای صادرات را احداث کند و به یک صادرکننده بزرگ گاز تبدیل شود. هزینه بالا و پیچیدگی پروژه‌های تولید ال‌ان‌جی به این معناست که صادرات قابل توجه ال‌ان‌جی، یک دهه یا بیشتر زمان می‌برد تا عملی شود.

بر اساس بیانیه موسسه فیچ، تولید گاز ایران از سال 2005 تا 2014 نزدیک به 70 درصد افزایش یافته و به حدود 173 میلیارد مترمکعب رسیده است. بر اساس برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی، ایران در حال حاضر تنها حدود 9 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه، ارمنستان و آذربایجان صادر می‌کند. به لحاظ تاریخی، ایران هرگز یک صادرکننده بزرگ گاز طبیعی نبوده است و بیشتر صادرات محدود آن در اواخر دهه 1970، به اتحاد جماهیر شوروی سابق انجام می‌شد.

فیچ در مورد پروژه‌های در دست احداث ایران نوشت، چندین پروژه گازی مهم ایران در مراحل مختلف اجرا هستند. سهم ایران از ذخایر اثبات شده میدان عظیم گازی پارس جنوبی حدود 14 تریلیون مترمکعب است درحالی‌که ظرفیت کنونی تولیدی آن تنها حدود 107 میلیارد مترمکعب است. آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند، ظرفیت اضافی 67 میلیارد مترمکعبی ایران در پارس جنوبی تا پیش از پایان دهه اخیر بکار گرفته شود.

پروژه بزرگ دیگر، میدان پارس شمالی با ذخایر برآوردی 1.3 تریلیون مترمکعب است. شرکت چاینا نشنال آف شور اویل، در سال 2006، قراردادی به ارزش 16 میلیارد دلار برای توسعه پارس شمالی و احداث تاسیسات تولید سالانه 20 میلیون تن ال‌ان‌جی با ایران به امضا رساند.

این موسسه آمریکایی در ادامه بیانیه خود آورده است، ما متوجه هستیم که به علت تحریم‌های بین‌المللی این پروژه و دیگر پروژه‌های با هدف صادرات، با تاخیرهای قابل توجه روبرو شده‌اند چراکه اکثر شرکت‌های نفتی خارجی روابط تجاری خود را با ایران متوقف کرده‌اند.

این موسسه رتبه‌بندی در ادامه با بررسی با اشاره به مصرف بالای گاز در ایران نوشته است، در این میان، مصرف گاز ایران به میزان چشمگیری افزایش یافت و در سال‌های 2005 تا  2014 66 درصد افزایش یافت و به 170 میلیارد مترمکعب رسید. پس از چین، بیشترین رشد نرخ مصرف گاز به ایران تعلق دارد و این امر این کشور را به چهارمین مصرف‌کننده بزرگ گاز در جهان پس از آمریکا، روسیه و چین قرار داده است. از اینرو، ما انتظار داریم که بخش عمده‌ای از ظرفیت جدید بکارگرفته شده در چند سال‌های آینده همچنان به تامین بازار داخلی اختصاص یابد.

فیچ نظریه خود در مورد تبدیل ایران به یک صادرکننده بزرگ گاز در جهان در پایان دهه اخیر را اینگونه استدلال می‌کند، ایران در نظر دارد تا چند خط لوله صادرات گاز احداث کند که معطل برداشته شدن تحریم‌هاست. به عنوان مثال، خط لوله IGAT-9 با ظرفیت انتقال سالانه 35 میلیارد مترمکعب گاز است که ایران در نظر دارد از آن برای انتقال گاز از پارس جنوبی به اروپا از طریق ترکیه استفاده کند.

درحال حاضر، هیچ خط لوله ترانزیتی در ترکیه برای انتقال گاز به بازارهای اروپایی وجود ندارد. تنها خط لوله تحت احداث در ترکیه، خط لوله ترانس آناتولین نچرال گس است که تا سال 2019 تکمیل خواهد شد و 10 میلیارد مترمکعب گاز آذربایجان را از طریق ترکیه و یونان به ایتالیا انتقال خواهد داد. درحالی که امکان افزایش حداکثر ظرفیت این خط لوله برای مطابقت دادن آن با گاز ایران از طریق احداث یک یا چند ایستگاه متراکم‌سازی گاز وجود دارد، ما فکر می‌کنیم که چنین ساخت و سازی به همراه افزایش تولید گاز در ایران، چندین سال زمان می‌برد.

بنابراین، در سریع‌ترین زمان ممکن، ایران در پایان دهه کنونی می‌تواند به یک صادرکننده گاز بزرگ تبدیل شود. توسعه قابلیت‌های تولید ال‌ان‌جی هزینه‌بر تر است و زمان بیشتری خواهد برد و ما انتظار نداریم که ایران حجم عظیمی ال‌ان‌جی پیش از نیمه دهه2020 صادر کند./فارس/110



۲۱/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن