واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۵۵ب.ظ)
در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي؛ توسعه خطوط ريلي کشور يکي از سياستهاي اصلي وزارت راه است موج - معاون ساخت و توسعه راهآهن در تشريح عملکردهاي اين معاونت در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي گفت: توسعه خطوط ريلي کشور يکي از سياستهاي اصلي وزارت راه و شهرسازي در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل کشور، نصر آزاداني، معاون ساخت و توسعه راهآهن، با اشاره به اهميت توسعه حملونقل ريلي و مزاياي آن در ميان ساير بخشها گفت: مصرف سوخت کمتر، سازگاري با محيط زيست، ايمني بيشتر، قابليت انتقال انبوه کالا و مسافر و راحتي سفر از جمله مزايايي است که اهميت توسعه آن را در کاهش هزينهها نمايان ميکند.
نصر آزاداني تکميل و افتتاح کريدور ترانزيت ريلي شرق درياي خزر و برقراري ارتباط ريلي با کشورهاي همسايه را بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: بخش حملونقل تأثير بسزايي در فعاليتهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و توسعه اقتصادي هر کشور دارد که حملونقل ريلي شاه کليد اين توسعه است، در همين راستا اين کريدور شرايط توسعه اقتصادي کشور را با توسعه ترانزيت در سطح بينالمللي فراهم خواهد کرد.
وي تأکيد کرد: طراحي و انتقال ايستگاههاي مسافري به داخل شهرها در دستور کار است و به منظور رفاه حال شهروندان و سهولت دسترسي به قطارها، طراحي ايستگاههاي مسافري و انتقال آن به داخل شهرها؛ بهويژه در مراکز استانها و شهرهاي بزرگ از قبيل همدان، رشت، اروميه و اردبيل و... از گامهاي اساسي در راستاي تشويق مردم به استفاده از سيستم حملونقل ريلي است.
نصر آزاداني گفت: استراتژي در تا در بودن شبکه حملونقل ريلي يکي از مهمترين سياستهاي وزارت راه و شهرسازي در توسعه اين شبکه است؛ چراکه به لحاظ صرفه اقتصادي از مهمترين رويکردهاي تحقق اقتصاد مقاومتي است و از طرفي سبب تقويت حملونقل ترکيبي و نيز تحقق حقوق شهروندي در توسعه زيرساختهاي ريلي است.
معاون ساخت و توسعه راهآهن همچنين با تأکيد بر اولويتبندي احداث خطوط ريلي بر اساس طرح جامع حملونقل و تسريع در تکميل پروژههاي در اولويت اظهار کرد: شايد بتوان گفت مديريت منابع مالي و هدفمند کردن اعتبارات براي بهرهبرداري از سرمايهگذاريهاي انجام شده، مهمترين سياست ما در چهارچوب سياستهاي اقتصاد مقاومتي است و براي دستيابي به اين هدف، طرحها بازبيني ميشود و ايستگاههاي راهآهن با توجه اولويتها احداث ميشود.
وي طراحي ايستگاه مشترک تبادلي با قطار شهري تبريز در منطقه ائلگلي و پيگيري طراحي و احداث ايستگاه مشترک ريلي- بندري در بندر انزلي را گامي مهم در کاهش هزينهها و استفاده از مزاياي حملونقل ترکيبي عنوان کرد.
نصر آزاداني با اشاره به اولويت کشور در توسعه خطوط ريلي از طريق جذب فاينانس گفت: اصلاح توافقات فاينانس و شفافسازي اسناد پيمان در طرح راهآهن سريعالسير تهران- قم- اصفهان يکي از اقدامات مهم در همين راستا است که کاهش ۵۰ درصدي مبلغ برآورد و افزايش ۶۰ درصدي سهم طرف ايراني نيز در همين زمينه صورت گرفته است.
معاون ساخت و توسعه راهآهن همچنين اصلاح مفاد اسناد فاينانس طرحهاي ريلي شيراز- بوشهر و گرگان- مشهد و کاهش ۵۰ درصدي برآورد اجراي آن را از اقدامات ديگر اين معاونت دانست.
وي افزود: تغيير طراحي بعضي از پلها براي کاهش وابستگي در واردات مصالح نيز يکي ديگر از راهکارهاي توسعه اقتصاد ملي و قطع وابستگي در شرايط اقتصاد مقاومتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]