واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۲۰ق.ظ)
شايعات آنفولانزاي مرغي مانع صادرات مرغ شده موج - ساير رسانه ها؛ اطلاعيه سازمان دامپزشکي مبني بر بروز آنفلونزاي مرغي در يکي از روستاهاي مازندران منتشر شد، صادرات گوشت مرغ به عراق تقريباً قطع شده و تنها حجم اندکي به افغانستان صادر ميشود.
ايسنا نوشت:
رئيس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي گفت: تسهيل صادرات گوشت مرغ به دليل شايعات اخير درباره آنفولانزاي مرغي نميتواند به بازار آن کمک کند و براي ايجاد تعادل در بازار، بايد به افزايش صادرات مرغ کمک کرد.
محمد يوسفي اظهار کرد: عليرغم حذف مجوز وزارت جهاد کشاورزي براي صادرات گوشت مرغ در راستاي تسهيل آن، برخي شايعات و اخبار در زمينهٔ شيوع آنفلونزاي مرغي در کشور که فقط در چند نمونه بومي يکي از روستاهاي مازندران مشاهده شده بود، سبب شد تا صادرات اين محصول با مشکلات بسياري مواجه شود.
وي افزود: پيش از اين مشتريان عراقي عليرغم اينکه رقيبي مانند برزيل هر کيلوگرم گوشت مرغ صادراتي را کمتر از دو دلار در بندر بصره عرضه ميکرد، به دليل اسلامي و شيعيبودن و همچنين شرايط ذبح اسلامي، خواهان گوشت مرغ ايراني بودند، اما؛ پس از اينکه اطلاعيه سازمان دامپزشکي مبني بر بروز آنفلونزاي مرغي در يکي از روستاهاي مازندران منتشر شد، صادرات گوشت مرغ به عراق تقريباً قطع شده و تنها حجم اندکي به افغانستان صادر ميشود.
يوسفي ادامه داد: آمارها نشان ميدهد که با توجه به مازاد توليد گوشت مرغ نسبت به مصرف (نياز داخلي، ذخيره و صادرات) بازار رکودي و قيمت رو به کاهش اين محصول تا ماههاي آينده همچنان ادامه دارد؛ چرا که بايد توليد با ميزان مصرف متعادل شود.
رئيس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي اظهار کرد: بايد تلاش کنيم تا توليد گوشت مرغ از نظر قيمت تمام شده به گونهاي مديريت شود که قدرت رقابتپذيري بيشتر با ديگر کشورها داشته باشد. اين در حالي است که عمده نياز کنجاله سويا و ذرت به ايران از طريق برزيل وارد ميشود، اما؛ اين محصولات 30 درصد کمتر از قيمت موجود در بنادر ايران براي شهروندان برزيلي تأمين ميشود و از سوي ديگر هر کيلوگرم مرغ صادراتي برزيلي در بندر بصره کمتر از دو دلار عرضه ميشود در حالي که قيمت اين محصول براي شهروندان برزيلي حدود سه دلار است.
وي تصريح کرد: بايد در ايران نيز مديريت هزينه توليد و حمايت از توليدکنندگان به گونهاي باشد که بتوان از طريق صادراتي هدفمند و درآمدزا، تعادل بين توليد و مصرف گوشت مرغ را در بازار داخلي برقرار کرد، چرا که صادرکنندگان گوشت مرغ نميتوانند با هزينهکرد حدود 40 درصد بيشتر از برزيليها، با آنها در بازار صادراتي اين محصول رقابت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]