واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گزارش تفریغ بودجه سال ۹۲ کل کشور در مجلس قرائت شد
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور را در صحن علنی قرائت کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صداو سیما، غلامرضا کاتب در نشست علنی امروز در تشریح گزارش تفریغ بودجه سال 92 گفت: بر اساس اطلاعات تفریغ بودجه، منابع وصول شده بودجه سال 1392 کل کشور بالغ بر 8 میلیون و 249 هزار و 377 میلیارد و 477 میلیون ریال و مبالغ پرداختی بابت مصارف بالغ بر 8 میلیون و 228 هزار و 250 میلیارد و 201 میلیون ریال است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس در ادامه تصریح کرد: منابع وصول شده عمومی دولت معادل یک میلیون و 500 هزار و 759 میلیارد و 394 میلیون ریال و درآمدهای اختصاصی وصول شده بالغ بر 147 هزار و 280 میلیارد و 541 میلیون ریال است.
وی افزود: منابع تحقق یافته شهرک های دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت پس از کسر ارقام دو بار منظور شده، بالغ بر 6 میلیون و 941 هزار و 439 میلیارد و 79 میلیون ریال است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: براساس اطلاعات تفریغ بودجه، مبالغ پرداختی مصارف عمومی دولت شامل مانده وجوه مصرف نشده انتقال یافته به سال 1393 بالغ بر یک میلیون و 479 هزار و 810 میلیارد و 544 میلیون ریال و مصارف انجام شده از محل درآمدهای اختصاصی بالغ بر 147 هزار و 30 میلیارد و 115 میلیون ریال است.
وی افزود: مصارف شرکت های دولتی، بانکها و مؤسسه انتفاعی وابسته به دولت پس از کسر ارقام دو بار منظور شده، بالغ بر 6 میلیون و 941 هزار و 439 میلیارد و 79 میلیون ریال است.
کاتب در تشریح ماده واحده قانون بودجه سال 1392 کل کشور گفت: ماده واحده قانون بودجه سال 1392 کل کشور دارای 277 بند و جزء بوده که در 97 بند و جزء، احکام قانونی کاملا رعایت شده و در 117 بند و جزء بخشی از احکام قانونی رعایت نشده؛ در 47 بند و جزء نیز اهداف مد نظر قانونگذار محقق نشده و 48 بند و جزء نیز فاقد عملکرد بوده است.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر در 35 درصد موارد احکام ماده واحده کاملا رعایت شده و در 42 درصد موارد بخشی از احکام قانونی رعایت نشده که تفصیل بندهای مذکور در جدول پیوست شماره یک گزارش تفریغ بودجه آمده است.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اهم موارد مندرج در گزارش تفریغ بودجه را در حوزههای نفت و گاز، حوزه پولی و بانکی، اوراق مشارکت، صندوق توسعه ملی، هدفمند کردن یارانهها و واگذاری شرکتهای دولتی بدین شرح قرائت کرد:
«نبود سامانههای اطلاعاتی موجب تضییع و هدررفت بیتالمال میشود»
1- با عنایت به محدودیت منابع و افزایش هزینههای عمومی دولت به ویژه در سنوات اخیر و از همه مهمتر عدم شفافیت بودجه کل کشور در زمینه مصارف و منابع بودجه، ضرورت اصلاح و بهبود سیستمهای برنامهریزی، کنترل و مدیریت منابع بخش عمومی بیش از گذشته نمایان میشود.
بر این اساس لازم است با هدف شفافسازی، ارزیابی آسانتر بودجه سنواتی و ارتقای سطح مسئولیت پاسخگویی مدیران در قبال ملت، نظام بودجهریزی با یک تحول اساسی از بودجه برنامهای به بودجهریزی بر مبنای عملکرد تغییر یابد.
2- به منظور جلوگیری از انحراف عملکرد صندوق توسعه ملی از اهداف تعیین شده در اساسنامه و بند 22 سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری حتیالمقدور از ریالی کردن منابع صندوق توسعه ملی در قوانین بودجه سنواتی خودداری گردد.
3- بخش عمدهای ازعواملی که منجر به عدم تحقق اهداف برنامهای میشود، ناشی از نبود سامانههای اطلاعاتی و یکپارچه نبودن آن است که موجب تضییع و هدررفت بیتالمال نیز میگردد.
4- یکی از اشکالات نظام قانونگذاری، تعدد و تکثر غیرضروری قوانین و مقررات است. تورم قوانین در ایران، کا را هم بر مجریان و هم بر ناظران سخت نموده به نحوی که تشخیص قوانین ناسخ و منسوخ و معتبر و غیرمعتبر را دشوار ساخته است. ضرورت دارد در اقدامی عاجل و ضروری، تنقیح قوانین در دستور کار قرار گرفته و با همکاری دستگاههای ذیربط و گروههای کارشناسی مستقل و خبره، به این آشفتگی و نابسامانی، شامان بخشید.
5- جامع نبودن بودجه کل کشور از حیث پیشبینی بودجه کلیه دستگاهها برخوردار از بیتالمال باعث شده عملاً بسیاری از دستگاههای عمومی و دولتی که در بخش عمومی فعالیت دارند از حوزه نظارت مالی مجلس شورای اسلامی خارج شوند.
سید محمد حسن ابوترابیفرد در پایان از دیوان محاسبات مجلس و کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس بابت ارائه بهموقع این گزارش تشکر کرد.
یک شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]