تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833286093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گره اصلی مذاکرات هسته ای ایران با 1+5


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گره اصلی مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی الف در یادداشت روز شنبه، غیبت وزرای امور خارجه چین، فرانسه و روسیه و اظهارات مقامهای ایران و آمریکا را نشانه در دسترس نبودن توافق هسته ای برای گرفتن حداکثر امتیاز دانست.


در این یادداشت می خوانیم: در حالی که قرار بود جمعه، مذاکرات هسته ای با اعلام توافق جامع به پایان برسد، ادامه اختلافات میان طرفین باعث شد تا رایزنی ها تا روز دوشنبه تمدید شود. به همین دلیل، وزارت خزانه داری آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا، برای دادن زمان بیشتر به مذاکرات، توافق ژنو را که بر اساس آن برخی تحریم ها لغو شده بود را تا روز دوشنبه تمدید کردند.
در حال حاضر غیبت وزرای امور خارجه چین، فرانسه و روسیه در وین و اظهارات اخیر مقامات ایرانی و آمریکایی نشان می دهد توافق هسته ای برای گرفتن حداکثر امتیاز، فعلا در دسترس نیست اما نکته ای دیگر این است که تمدید چند باره رایزنی ها نشان می دهد طرفین از اعلام شکست مذاکرات یا به نتیجه نرسیدن آن گریزان هستند.
در همین حال ایران دو عامل تغییر پی در پی نظرات آمریکایی ها و تشتت بین کشورهای 1+5 را باعث نتیجه نرسیدن مذاکرات می داند. محمد جواد ظریف پنجشنبه شب در مصاحبه با العالم گفت: با توجه به اینکه کشورهای غربی اهداف متفاوتی دارند جلسات مذاکرات به گونه ای است که به نظر می رسید ایرانیها در حال مذاکره با شش کشور به صورت جداگانه هستند.
همچنین ظریف به تاکتیک آمریکا و شرکای مذاکراتی این کشور که تغییر موضع و تحمیل درخواستها در دقایق آخر است اشاره کرد.
ظریف گفت:« متاسفانه ما شاهد تغییر موضع و درخواست های زیاده خواهانه برخی کشورها هستیم.» ظریف پیامی را نیز با این مضمون توئیت کرد که « این حرف را جدی بگیرید؛ شما نمی توانید اسب ها را در وسط مسیر عوض کنید.»
به دنبال این اظهارات ظریف بود که گاردین نوشت:« دلخوری ایرانی ها به خاطر بسته پیشنهادی است که روز چهارشنبه برای حل اختلافات باقی مانده در مجموعه گروه 1+5 ارائه شده است و همه آن را پذیرفته بودند اما پس از ویدئو کنفرانس جان کری با اوباما، ایالات متحده آمریکا آن را نپذیرفت.»
لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز به گونه ای دیگر آن را تایید کرده و گفته است: «تقصیر طرف های غربی بود که متن قطعنامه شورای امنیت را نپذیرفتند، نه ایران.»
گفتنی است به گزارش دویچه وله بر اساس مصوبه اخیر کنگره آمریکا، در صورتی که توافق اتمی با ایران تا پایان روز 9 ژوئیه عملی می شد، کنگره یک ماه پس از آن نظرش را درباره آن به اوباما اعلام می کرد اما در صورتی که این توافق در فاصله 10 ژوئیه تا 7 سپتامبر امضا شود، کنگره دو ماه فرصت خواهد داشت تا تایید نهایی آن را به دولت آمریکا بدهد. این یعنی از امروز تا 7 سپتامبر هر زمانی که توافق امضا شود تا دو ماه پس از آن خبری از رفع تحریم های آمریکا علیه ایران نخواهد بود و پس از آن هم با توجه به مدتی که برای عملی شدن رفع تحریم لازم است ممکن است این زمان تا 4 ماه به درازا بکشد.
مشکل اصلی مذاکرات؛ چگونگی رفع تحریم ها
حال سوال اصلی این است که چه مسئله ای مانع از رسیدن به توافق هسته ای می شود؟ به نظر می رسد سه مانع مهم در این مسیر وجود دارد.
تلاش غرب برای دسترسی به مراکز نظامی ایران یکی از این موانع است. بازرسان آژانس می خواهند به مراکز غیر هسته ای ایران در کنار تاسیسات هسته ای این کشور دسترسی داشته باشند. اما ایران مخالف است و می گوید غرب از این دسترسی برای جاسوسی علیه مراکز نظامی اش استفاده خواهد کرد.
مانع مطرح دیگر، طول مدت محدودیتهایی است که علیه ایران اعمال می شود. براساس توافق اولیه در لوزان، توافق هسته ای سبب متوقف شدن برنامه تعیین و توسعه هسته ای ایران برای مدت ده سال می شود اما ایران می گوید این زمان بسیار طولانی است. مسئله سوم نیز برداشته شدن تحریمها است.
در واقع به نظر می رسد یکی از موضوعات اصلی که هنوز کم و کیف انجام آن در هاله ای از ابهام است چگونگی رفع تحریم ها است. به گزارش المیادین در آخرین نشست ها، کشورهای غربی موضع سرسختانه ای درباره لغو تحریم ها علیه ایران اتخاذ کردند ولی ایرانیها در مقابل بر لغو تحریم ها اصرار داشتند.
در اقع ایران خواهان آن است که به محض امضای توافق هسته ای، تحریمها برداشته شود اما مذاکره کنندگان بین المللی می گویند تحریمها باید به صورت مرحله ای و متناسب با پایبندی ایران به مفاد توافق هسته ای و راستی آزمایی این مسئله برداشته شود.
همچنین به گزارش نشنال اینترست، هیئت ایرانی خواستار آن شده است تا سازمان ملل تحریم تسلیحات متعارف و موشک های بالستیک را که علیه ایران اعمال کرده، لغو کند. در حالی که آمریکا با اعطای چنین امتیازی مخالف است، گفته می شود روس ها از موضع ایران حمایت کرده اند.
از طرف دیگر غرب در توافقنامه چارچوب که ماه آوریل بین ایران و گروه 1+5 حاصل شد متعهد به رفع تحریم های مرتبط با هسته ای علیه ایران شد. این بدان معنا است که تحریم های غیرمرتبط با هسته ای به قوت خود باقی خواهند ماند. در صورتی که تفکیک این دو نوع تحریم تا حدود زیادی مشکل است. به گزارش نشنال اینترست، تحریم ها علیه بانک مرکزی ایران نمونه خوبی است که پیچیدگی این تمایز را آشکار می کند.
آمریکا و اتحادیه اروپا بانک مرکزی ایران را تحریم کرده اند، چرا که مدعی اند این بانک با پولشویی به بانک های دیگر کمک کرده است تحریم ها را دور بزنند. با اینکه پولشویی یک موضوع «هسته ای» نیست، اما تحریم هایی که بانک مرکزی کمک به دور زدن آنها توسط بانک های دیگر کرده است، مرتبط با موضوع هسته ای ایران است. بنابراین این سؤال مطرح می شود که اگر تحریم های اعمال شده علیه دیگر بانک های ایران لغو شود، آیا آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم ها را علیه بانک مرکزی ایران حفظ خواهند کرد؟ اگر پاسخ مثبت باشد، بعید به نظر می رسد ایران توافقنامه را قبول کند.
مهم ترین تحریم های آمریکا علیه ایران توسط کنگره تصویب شده است. به این معنا که تنها کنگره می تواند آنها را فسخ کند و باراک اوباما برای اجرای یک توافقنامه هسته ای، به اختیارات خود برای مستثنی کردن کوتاه مدت کشورها از تحریم ها تکیه خواهد کرد. در عین حال که تصویب تحریم ها علیه ایران توسط کنگره اختیارات رئیس جمهور را محدود می کند - وی حتی اگر بخواهد نمی تواند تحریم ها را به طور دائم لغو کند-،بدان معناست که اگر ایران توافقنامه را نقض کند، بازگشت تحریم ها کار آسانی خواهد بود.
در نهایت این که کاملا روشن است ماراتن مذاکرات که از سالها پیش روند آن شروع شده با مشکلاتی غیرمنتظره مواجه شده و هریک از طرف ها، تفسیرهای خودشان را از مسائل دارند. اما یک نکته واضح است که هم مقامات ایرانی و هم آمریکایی گفته اند مهلت ها برایشان مهم نیست بلکه مهمترین مسئله این است که رسیدن به توافق خوب را فدای عجله نکنند.
منبع: پایگاه اینترنتی الف
اول**1577



20/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن