واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۴ب.ظ)
ساختمانهاي کنوني ايران از عمر مفيد پايه برخوردار نيستند موج - مدرس دانشگاه گفت: مالکان به دليل اين که تراکم بيشتري را دريافت کنند، ساختمانها را قبل از پايان عمر مفيد، تخريب و ساختمانهاي جديد با تراکم مضاعف احداث ميکنند و اين موضوع دليلي است تا ساختمانهاي کنوني ايران از عمر مفيد پايه برخوردار نباشند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود گلابچي، مدرس دانشگاه، به تغييراتي که بايد در قوانين شهرسازي کشور ايجاد تا ساختمان از حالت سرمايهاي خارج شود نيز تأکيد دارد و گفت: مالکان به دليل اين که تراکم بيشتري را دريافت کنند، ساختمانها را قبل از پايان عمر مفيد، تخريب و ساختمانهاي جديد با تراکم مضاعف که منفعت اقتصادي بيشتري را به بار دارد، احداث ميکنند و اين موضوع دليل ديگري است تا ساختمانهاي کنوني ايران از عمر مفيد پايه برخوردار نباشند.
به گفته اين مدرس دانشگاه، به منظور ارتقاي کيفيت اجرا، ابتدا بايد مصالح ساختماني استاندار شوند؛ چراکه اکنون اکثر مصالح ساختماني کشور از شرايط مطلوب و استانداردي برخوردار نيستند و متأسفانه سازندگان از همين مصالح فاقد نشان استاندارد در ساختوساز استفاده ميکنند.
پرفسور گلابچي در ادامه اضافه ميکند: دومين عامل تأثيرگذار در اجرا، حضور افراد غيرمتخصص در صنعت ساختوساز است؛ در حال حاضر اجراي ساختمان به وسيله افرادي که آموزشهاي لازم را فرا نگرفته و مهارت کافي در خصوص اجراي کليه بخشهاي ساختمان ندارند، انجام ميشود که در نهايت کيفيت نامناسب ساختمان، کاهش عمر ساختمان و ساختمانهاي غيراستاندارد در دسترس بهرهبردار حاصل کار آنها است.
وي با بيان اين که اکنون نظارت مناسبي بر صنعت ساختوساز کشور وجود ندارد، ميافزايد: متأسفانه ساختمانهايي که از نظارت و دقت کافي برخوردار نيستند، نهايت پايان کار را گرفته و با همان شرايط در اختيار بهرهبردار قرار ميگيرد که متأسفانه بعد از مدت کوتاهي مشکلات عديدهاي را پيدا خواهد کرد و کمتر از 30 سال قابل استفاده ميشود.
به اعتقاد پرفسور گلابچي وجود سه عامل اساسي يعني وجود مصالح غيراستاندارد، دخالت افراد غيرمتخصص در اجرا و عدم نظارت کافي باعث شده تا عمر مفيد ساختمان در ايران از استانداردهاي جهاني فاصله گيرد و تغيير در عوامل مذکور به طور عادي ميتواند عمر ساختمان را تا 100 سال افزايش دهد.
عضو شوراي تدوين مقررات ملي ساختمان، به موضوع تخريبهاي زودرس ساختمانها اشاره ميکند و اظهار داشت: اکنون ساختمانهايي که قبل از پايان عمرشان تخريب ميشوند و ميتواند سالهاي سال به حيات خود ادامه دهد، به دليل بحث تراکم و منفعت اقتصادي که به همراه دارد تخريب شده و جاي خود را به ساختمان جديدي ميدهند و از آنجايي که يک ساختمان بخشي از ثروت ملي محسوب ميشود، با تخريب زود هنگام لطماتي به ثروت ملي نيز وارد ميشود.
پرفسور گلابچي در ادامه با تأکيد بر اين که 8 درصد از درآمد ناخالص کشور در بخش ساختمان هزينه ميشود، ميافزايد: در مقايسه با کشورهاي توسعه يافته استفاده 30 ساله ايران از ساختمان به ازاي 120 سال به مثابه استفاده 2 درصدي مردم ايران از درآمد ناخالص کشور است و اين عملا به اين معني است که ما از درآمد ناخالص، خود را محروم کرده و به يک چهارم آن اکتفا ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]