واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالی پاپ نسبت به استفاده از محصولات تراریخته در جهان هشدار داد که سالانه ۵.۵ میلیارد دلار از این نوع محصولات وارد ایران میشود و قرار است کشت در داخل هم توسعه یابد.
به گزارش تراز ، تولید محصولات تراریخته تقریبا آخرین تکنولوژی بشر در افزایش تولید محصولات کشاورزی است و بسیاری کشورها این تکنولوژی را به دلیل خسارتهای جبران ناپذیری که به انسان و محیط زیست وارد میکند قبول ندارند.
آخیرا در آمریکا طی تحقیقی سرطانزا بودن این نوع محصولات را تایید کردهاند و استفاده از آنرا در این کشور جایز نمیدانند، در کانادا هم کمپینهای مختلفی در مخالفت با مصرف اینگونه محصولات تشکیل می شود.
در روسیه هم رئیس جمهور این کشور به استفاده از این محصولات در روسیه هشدار داده است و طرحی در این کشور برای ممنوعیت واردات و توزیع اینگونه محصولات به تصویب میرساند.
اما در ایران به گفته رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی،برنج تراریخته کاشته شده توسط کشاورزان سال آینده به بازار میآید و همچنین به گفته این مقام مسئول سالانه 5.5 میلیارد دلار محصولات تراریخته وارد کشور میشود
اخیرا خانه کشاورز هم اعلام کرده است، 80 درصد محصولات کشاورزی وارداتی به کشور تراریخته است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 90 هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی میشود، گفته است در حال حاضر 300 هزار مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد.
به گفته سیاری، مواد غذایی ناسالم از عوامل زمینهساز سرطان است و در صورت آلوده بودن مواد غذایی، خطر سرطانزا بودن آنها وجود دارد.
در زمینه استفاده از محصولات تراریخته اخیرا پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان انتقاد جدی کرده است
به گزارش فارس به نقل از ساستینبل پلاس، فرانسیس پاپ با انتقاد استفاده از محصولات تراریخته(اصلاح شده به روش دستکاری ژنتیکی) و آفتکشها که به گفته وی برای محیط زیست خطرآفرین هستند از بخشهای مالی وابسته و تحقیقات بینرشتهای درخواست کرد تا در این زمینه تحقیق کنند.
پاپ گفته است تازمانی که محصولات تراریخته و دستکاری ژنتیکی شده میتواند بسیار متنوع باشد و ملاحظات خاص خودش را برای استفاده دارد نمیتوان قضاوت قاطعی از توسعه محصولات تراریخته در بخش گیاه، حیوان، کشاورزی و یا اهداف پزشکی انجام داد.
وی ادامه میدهد، اگرچه شواهد مشخصی درباره خسارت غلات دستکاری شده ژنتیکی برای انسان وجود ندارد و تا حدی در جاهایی که این محصول کشت شده با تولید مناسب همراه بوده و برخی از مشکلات مردم را برطرف کرده است اما با این وجود مشکلات عدیدهای دارد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.توسعه اینگونه محصولات تراریخته شبکه گسترده اکوسیستم را مختل میکند، تنوع تولید را کاهش داده و در زمان حال و آینده به اقتصاد مناطق مورد کشت آسیب میرساند.
بسیاری کشورها به دنبال تولید انحصاری اینگونه محصولات هستند که وابستگی دیگر کشورها را افزایش میدهد
رهبر کاتولیکهای جهان تاکید کرده است که بدون شک مسئله توسعه کشتهای تراریخته در دنیا نیازمند توجه فوری است و برای پایان دادن به این مشکل باید مباحثات علمی و اجتماعی آنرا لحاظ کرد.
محصولات تراریخته یک مسئله پیچیده است که با یک رویکرد دلسوزانه باید به آن نگاه کرد که نیازمند ورود بخش تحقیقات بین رشتهای و مالی در این زمینه است.
پاپ در مسئله آفتکشها هم اعلام کرد؛ همواره به دلیل استنشاق دود سوختهایی که برای پخت و پز و گرما استفاده میشود مریض میشویم و مسائل جدیدی مانند استفاده از کودهای شیمیایی،حشرهکشها و قارچکشها، علفکشها و آفتکشها هم به آن اضافه شده است،که اینها به دنبال رفع مشکل هستند اما مشکلات جدیدتری را ایجاد میکنند.
این دور باطلی است که همواره انسان به دنبال بهتر کردن اوضاع شرایط را بدتر میکند برای مثال، بسیاری پرندگان و حشرات در نتیجه آفتکشها که برای از بین بردن آفت استفاده میشود از بین میروند.
با مداخله بشر همواره کره زمینی که در آن زندگی میکنیم زیبایی خودش را از دست میدهد و بیش از پیش برای زندگی محدودتر میشود در حالی که تکنولوژی و میل به مصرف بدون محدودیت همچنان به پیش میرود.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 20 تير 1394 - 14:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]