واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۳۹ق.ظ)
برخورد بازرسين سازمان غذا و دارو با عطاريها موج - معاون طب سنتي وزارت بهداشت گفت: چنانچه عطاريي در مورد نحوه نگهداري گياهان و عرقيات گياهي و اتاق انبار و به طور کل در خصوص بهداشت محيط مشکلاتي داشته باشد، بازرسين بهداشت محيط معاونت بهداشت وزارت بهداشت با آن برخورد خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون طب سنتي وزارت بهداشت بر عدم دخالت عطاريها در حوزه پزشکي تاکيد کرد و گفت: عطاريها اجازه فروش داروهاي شيميايي و گياهان دارويي ترکيبي را ندارند.
محمود خدادوست در برخي از رسانهها مبني بر عدم نظارت بر عملکرد عطاريها و دخالت آنان در امور پزشکي و سلامت افراد با بيان اين که کنترل، نظارت و کسب مجوز براي فعاليت عطاريها بر عهده صنف آنها و وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: اگر عطاريي در زمينه درمان و تجويز دارو فعاليت کند، سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت با آنها برخورد ميکنند.
خدادوست با تاکيد بر اين که عطاريها نبايد در حوزه سلامت دخالت کنند، خاطر نشان کرد: در عطاريها فقط بايد گياه به صورت مفرده بفروش رسد و عطار اجازه ندارد که داروي شيميايي و يا گياهان را به صورت ترکيبي به عنوان داروي گياهي بفروشد.
به گفته وي، مردم براساس دانش بومي به منظور تهيه گياهان دارويي و همچنين عرقيات گياهي به عطاريها مراجعه ميکنند.
معاون طب سنتي بر ضرورت نظارتهاي بيشتر و دقيق تر از سوي صنف عطاري بر فعاليت آنها به منظور حفظ هويت اين صنف تاکيد کرد.
خدادوست در ادامه، با تاکيد بر برخورد ايجابي به جاي برخورد سلبي با عطاريها، گفت: در اين خصوص به دنبال انعقاد تفاهم نامه اي با سازمان غذا و دارو با هدف ايجاد مراکز ارائه فرآوردههاي طبيعي، سنتي و گياهان دارويي که حداقل استانداردها را رعايت کنند هستيم.
به گفته وي، وجود چنين مراکزي باعث گرايش مردم به اين سمت و ارتقاء دانش عطاريها و فعاليت آنها ميشود.
وي افزود: همچنين، ميتوانيم در برخي از داروخانهها، قفسههايي را به گياهان دارويي بسته بندي شده عاري از هر گونه ميکروب با تاريخ توليد و انقضا اختصاص دهيم تا نظارت بر اين داروهاي گياهي از سوي سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت راحت تر انجام شود.
خدادوست در ادامه، يکي از چالشهاي موجود در حوزه طب سنتي را فعاليت برخي پزشکان عمومي بدون تخصص طب سنتي در اين حوزه بيان کرد و افزود: در اين زمينه آيين نامه ساماندهي ارائه دهندگان خدمات طب سنتي و مکمل با همکاري معاونتهاي درمان، آموزشي و دفتر حقوقي وزارت بهداشت تدوين شده است.
وي ادامه داد: در اين آيين نامه مقرر شد تا پزشکاني که در حوزه طب سنتي فعاليت ميکنند در آزموني که توسط وزارت بهداشت برگزار ميشود، شرکت کنند تا در صورت کسب نمره، محدوده فعاليت شان مشخص شود.
معاون طب سنتي در خصوص افرادي که پزشک نيستند و در زمينه طب سنتي فعاليت ميکنند، گفت: برخي از اين افراد در حوزه طب سنتي با تجربه بوده اما در خصوص علم پزشکي اطلاعي ندارند که همين مسأله ممکن است موجب آسيب به سلامت مردم شود.
خدادوست ادامه داد: افراد با تجربه در طب سنتي پس از ارزيابي ميتوانند در کنار اساتيد علوم پزشکي در دانشکدههاي طب سنتي تدريس کنند.
معاون طب سنتي همچنين، به استفاده از زالو درماني در طب رايج و سنتي اشاره کرد و گفت: استفاده از زالو چه به عنوان ابزار پزشکي و چه به عنوان دارو نياز به نظارت دارد که اين نظارت بايد توسط سازمان غذا و دارو صورت گيرد.
خدادوست با اشاره به پرورش و تکثير زالوي عاري از ميکروب توسط دانشکده بيولوژي دانشگاه تهران، افزود: طي مکاتبه اي که با سازمان غذا و دارو داشتيم مقرر شد، در کميته اي متشکل از وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزي و سازمانهاي غذا و دارو، دامپزشکي، شيلات و دانشگاه علوم پزشکي تهران آيين نامه نحوه پرورش، تکثير و توزيع زالوي بهداشتي با هدف جلوگيري از استفاده مجدد از زالوهاي استفاده شده، تدوين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]