تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده‏اش در هر روز نصيحتى عرضه مى‏كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830549440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمارهاي ضد و نقيض چاره تاول جنگل‌ها نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آمارهاي ضد و نقيض چاره تاول جنگل‌ها نيست
نویسنده : محمدرضا هادیلو 
آمارهاي سازمان جنگل‌ها و مراتع نشان مي‌دهند كه طي فصل بهار سال جاري تعداد فقرات آتش‌سوزي در جنگل‌ها و مراتع كشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 20درصد افزايش يافته است؛ اتفاقي كه براي كشور گرم و خشكي مثل ايران يك فاجعه به شمار مي‌آيد. اما رئيس سازمان مديريت بحران كشور از كاهش آتش‌سوزي‌ها خبر مي‌دهد و حالا مردم مانده‌اند و اخبار ضد و نقيضي كه نمي‌دانند كدام را بايد بپذيرند. اما هرچه هست هر روز خبري از افتادن آتش در دل جنگل‌ها و مراتع به گوش مي‌رسد و پيرو آن، بهانه‌هاي مسئولان كه تجهيزات نداريم و راه صعب‌العبور است و نيرو كم و...
با اينكه مهم‌ترين دلايل حريق در جنگل‌ها و مراتع كشور، افزايش دما عنوان شده و همچنين تغيير رژيم بارندگي در ايران از برف زمستانه به باران بهاره موجب افزايش پوشش گياهي علفي در منابع ملي شده و اين موضوع شرايط را براي حريق بيش از پيش مهيا كرده است، اما بر اساس گزارش‌هاي موجود، ۹۵ درصد آتش‌سوزي‌ها در منابع ملي كشور در اثر عوامل انساني است و تنها در ۵ درصد آن عوامل طبيعي نقش دارند. در همين رابطه، كارشناسان معتقدند هر يك درجه افزايش دما ۱۷ درصد نياز آبي را افزايش مي‌دهد كه اين موضوع با توجه به شرايط اقليمي خشك و نيمه خشك ايران، وضعيت را حساس‌تر كرده است.
چند روز پيش رئيس سازمان مديريت بحران كشور اعلام كرد كه «امسال تاكنون نسبت به سال‌هاي گذشته آتش‌سوزي جنگل‌ها كمتر بوده است؛ مردم، مسئولان و رسانه‌ها با توجه به اهميت موضوع جنگل‌ها از لحاظ زيست محيطي و اقتصادي توجه ويژه‌اي پيدا كردند و حساسيت آنها به منابع ملي بيشتر شده است...»
اسماعيل نجار در شرايطي اين حرف‌ها را عنوان كرد كه از خريد186‌دستگاه مخصوص اطفاي حريق در جنگل‌ها خبر داد كه كسي متوجه نشد، دستگاه مخصوص اطفاي حريق در جنگل‌ها چيست و دقيقاً چطور عمل خواهد كرد.
البته ايشان تمام مسئوليت حفاظت از جنگل‌ها را به دوش سازمان جنگل‌ها و مراتع كشور انداخت و ادامه داد: «سازمان جنگل‌ها و مراتع كشور مسئول حفظ جنگل‌ها است و براي اين امر نيز نيروهاي مسلح، تجهيزات و فرماندهي واحدي دارد و قسمت‌هايي از جنگل نيز كه حفاظت شده است در اختيار سازمان محيط‌زيست كشور است. با توجه به اهميت جنگل‌ها در كشور سازمان مديريت بحران نيز بنا به ضرورت وارد عمل مي‌شود تا تبعات اجتماعي كمتري داشته باشيم.»
در مقابل حرف‌هاي رئيس سازمان مديريت بحران كشور بايد گفت كه هنوز معلوم نيست واقعاً چه كسي مسئول حفاظت از جنگل‌ها و مراتع است و گواه اين ادعا اينكه بعد از هر حادثه، جمله «آتش با كمك نيروهاي مردمي اطفا شد...» بسيار به گوش مي‌رسد و هيچ سازمان و نهادي هم مورد بازخواست قرار نمي‌گيرد.
از طرف ديگر، قرار داشتن بسياري از جنگل‌هاي ايران در مناطقي كه دسترسي به عمق آنها دشوار است نيز قابل قبول است اما آيا هيچ مسئولي به فكرش هم خطور نكرده كه اگر همين جنگل‌ها طعمه حريق شوند، چطور بايد آتش آنها را مهار كرد؟
چند روز پيش وقتي منطقه حفاظت شده خامي دچار حريق شد، عزت‌الله بهشتي، مديركل منابع طبيعي استان كهگيلويه و بويراحمد با جمله تكراري «آتش با كمك نيروهاي مردمي و يگان حفاظت منابع طبيعي به طور كامل مهار شد» حرف‌هايش را آغاز كرده و گفت: «بر اثر اين آتش‌سوزي حدود ۱۵ هكتار از جنگل‌هاي اين منطقه كه عمدتاً درخت بلوط هستند، طعمه حريق شد... اين استان كوهستاني است و ۵۳ درصد مساحت آن را شيب‌هاي بالاي ۲۷ درصد تشكيل مي‌دهد و امكان تردد وسايل نقليه سبك و سنگين در آنها وجود ندارد، براين اساس اطفاي حريق به سختي انجام مي‌شود...»
به هر حال آمارها مي‌گويند كه در سه ماهه بهار سال جاري تعداد دفعات آتش سوزي در اراضي ملي كشور نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد و در اين مدت ميزان سطح آتش سوزي در جنگل‌ها و مراتع كشور نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزايش يافته است. از تمام حريق‌هاي رخ داده در بهار ۹۴ نيز حدود ۶۰ درصد آن در مناطق زاگرسي، ۲۰ درصد در شمال كشور و ۲۰ درصد ديگر در اراضي ملي خارج از اين دو منطقه رخ داده است. حال مسئولان محترم كه اين همه آمار دقيقي در دست دارند، براي يك‌بار هم كه شده برنامه‌اي جامعه و كارآمد را در دستور كار خود قرار بدهند تا با تجهيزاتي كه اخيراً خريداري شده است، حداقل فكري به حال مراتع و جنگل‌ها بكنند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن