تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827498031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادن شن و ماسه تهران کانوني براي گردوغبار و افزايش خطرات زلزله


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۸ق.ظ)
مصائب معدن کاوي براي محيط زيست ايران (4) معادن شن و ماسه تهران کانوني براي گردوغبار و افزايش خطرات زلزله موج - گروه اجتماعي
به گزارش گروه اجتماعي موج، با وجود اهميت فراوان معادن در رشد و شکوفايي اقتصادي اما برداشت هاي غير اصولي و خارج از استاندارد از آنها تبعاتي را براي محيط‌ زيست و سلامت جامعه به وجود مي آورد.
تهران قطب معادن شن و ماسه ايران است، اين شهر با وجود اين که مرکز حکمراني کشور است از اين تخلفات برداشت معدن کاوان دور نمانده است.
سال‌ها است درباره آلودگي‌هاي اين معادن از سوي مردم، کارشناسان و مسوولان صحبت مي‌شود اما همچنان اين معادن به قوت خود باقي هستند.
علي‌محمد شاعري که اين روزها رياست ستاد محيط‌ زيست شهرداري تهران را بر عهده دارد، با تاکيد بر آلودگي ايجاد شده معادن شن و ماسه تهران به نقش موثر آن‌ها در توليد آلودگي هوا و بروز گردوغبار در هواي تهران اشاره‌ کرده است.
وي به فعاليت‌هاي مخرب معادن شن ماسه‌اي که در منطقه 18 تهران همچنان فعال‌اند پرداخت و اظهار کرد: همه مسوولان متفق القولند که فعاليت اين معادن آلايندگي ايجاد مي‌کند.

سهم معادن شهر تهران در ايجاد گردوغبار مشخص نيست
محمدحسين بازگير، مدير محيط‌ زيست شهر تهران، وضعيت معادن شن و ماسه تهران را مانند شاعري آن‌چنان سياه نمي‌بيند و اين که معادن فرسوده تهران دليل اصلي گردوغبارها باشند را قبول نمي‌کند، به عقيده وي چون در اين زمينه مطالعات جامعي صورت نگرفته است و ما سهم منابع آلاينده را به‌طور مشخص نمي‌دانيم.
وي در ادامه اظهار کرد: البته اين معادن سهمي در آلودگي تهران ايفا مي‌کنند اما نبايد سهم گردوغبارهاي فراستاني و فراملي در آلودگي تهران ناديده گرفت.
به گفته کارشناسان عمر تمامي معادن شهر تهران که چيزي حدود 15 معدن است و با قدمتي بالاي 40 سال به پايان اين رسيده است.
بازگير هم اين نظر را تاييد کرد و گفت: مدت، ابعاد و عمق برداشت همه اين معادن به پايان رسيده است و در نتيجه پروانه بهره‌برداري جديدي براي آن‌ها صادر نشده است.

معادن از منطقه 18 تهران مي‌روند
اما معادن شن و ماسه فقط يک معدن نيست و در کنار معادن کارگاه‌ها و کارخانه‌هاي دانه‌بندي وجود دارد، که شن و ماسه را سوا و دانه‌بندي و شستشو مي‌کنند و اين روزها معادن تهراني جاي برداشت از آبرفت رودخانه‌ها و کوه‌ها تبديل به کارخانه‌هاي بازيافت نخاله‌هاي ساختماني و پسماندهاي عمراني شده‌اند.
با وجود اين که، اين فعاليت نوعي بازيافت محسوب مي‌شود، اما آلايندگي هم در شهر ايجاد مي‌کند.
بازگير معتقد است: از حدود 10 کارخانه شن و ماسه‌اي که در محدوده شهري تهران هستند، حدود6 معدن در عرصه 500 هکتاري در منطقه 18 شهرداري قرار دارند که به دليل آلايندگي‌شان با انجام توافقاتي ميان دستگاه‌ها (شهرداري، فرمانداري، صنعت و تجارت و...) و درنهايت با خود مالکان و با تصويب کميسيون ماده 5 شهر تهران قرار است جمع‌آوري و تاسيسات شهري مثل فضاي سبز و مراکز تجاري جايگزين آنها شود، تا خطرات بالقوه اين معادن براي ساختار زمين‌شناختي منطقه و هم آلودگي بصري و گسست در بافت شهري و آلودگي آب‌وهوا و آثار و تخريبي که مي‌توانند در حاشيه رودخانه وحشي کن به وجود بياورد، پوشش و رفع شود.
بازگير گفت: اين معادن را به دليل برداشت از عمق خاک و آسيب به ساختار زمين، آسيب‌هايي که در زمين ايجاد کرده‌اند و آنها را عاملي براي افزايش خطر زلزله در تهران دانست اما تصريح کرد: علاوه بر اين در حال حاضر گودهايي در اطراف شهر و خارج در بافت مناطق 22 گانه در غرب شهرستان تهران و شرق آن نيز وجود دارد که برداشت‌هاي معدني در آن‌ها انجام‌ شده و کاربري‌هايشان تغيير کرده و به محل تخليه زباله تبديل‌ شده است.
سال‌هاست مردم منطقه 18 تهران از آلايندگي کارخانه‌هاي شن و ماسه فعال در اين منطقه شاکي‌اند و کارشناسان اين معادن را عاملي مهم در آلودگي هواي تهران مي‌دانند. نبود فيلتراسيون هاي بخار بر روي دودکش‌هاي اين کارخانه ها، که اين روزها در دل شهر قرار گرفته‌اند، مشکلاتي را براي سلامت اهالي به وجود آورده، علاوه بر اين برداشت بي‌رويه و خارج از استاندارد، موجب معضلات زيست‌ محيطي نيز شده است.
اميد است با تبديل‌ شدن اين اراضي به فضاي سبز شهري در منطقه 18 و جلوگيري از فعاليت معادن فرسوده در اين نقاط يکي از عوامل تنگي نفس تهران را برطرف خواهد کرد. اما سوال اينجاست چطور اين معادن با گذر از عمر مفيدشان؛ بيخ گوش مسوولان در پايتخت فعاليت مي کنند و در اين سال ها کسي نتوانسته جلوي فعاليت هايشان را بگيرد؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن