تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844100599




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از دام فکرهایت بیرون بیا |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: از دام فکرهایت بیرون بیا
کد خبر: ۵۱۵۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۹ - 09 July 2015


یک روانشناس با اشاره به هجوم افکار ناراحت کننده به مغز هنگام عصبانیت از همسر گفت: می‌توان با استفاده از تکنیک «توجه آگاهی» از انجام عکس‌العمل‌های نادرست هنگام عصبانیت پیشگیری کرد.

به گزارش ایسنا، علی فیضی افزود: مرد و زن حتی اگر با شدیدترین احساسات عاشقانه هم با هم ازدواج کنند، دیر یا زود می‌فهمند که نه تنها طرف مقابل همسر کاملی نیست، بلکه خیلی از رفتارهایش هم خوشایند نیست و این آغاز دعواست.

وی در ادامه گفت‌:‌ پژوهشگران ازدواج به این نتیجه رسیده‌اند که انتقاد، سرزنش و جبهه‌گیری رفتارهایی هستند که زمینه نارضایتی زناشویی و طلاق را فراهم می‌کنند. آنان برای پیشگیری یا جلوگیری از این رفتارهای رابطه‌شکن، تکنیک‌های خوبی را توصیه می‌کنند. یکی از موثرترین این تکنیک‌ها «توجه آگاهی» است.

فیضی با بیان اینکه «توجه آگاهی» یک مفهوم باستانی است، اظهارکرد: از این مفهوم در بسیاری از دین‌های الهی مثل اسلام، مسیحیت و ... و سنت‌های مذهبی و معنوی باستانی مثل بودیسم و تائوئیسم می‌توان رد پایی پیدا کرد. روان‌شناسی علمی به تازگی شروع به شناخت فواید زیاد اکتساب و تقویت مهارت‌های "توجه آگاهی" کرده است. تعاریف متنوعی درباره "توجه آگاهی" وجود دارد، اما همه آن‌ها را می‌توان در این تعریف خلاصه کرد: «"توجه آگاهی" به معنای توجه همراه با انعطاف‌پذیری، پذیرش و کنجکاوی است.»

وی اضافه کرد:‌ این تعریف ساده حاوی سه نکته مهم است؛ اول اینکه توجه آگاهی نوعی فرآیند آگاهی است نه فرآیند تفکر. توجه آگاهی شامل آگاهی یا توجه به تجربه‌ای است که در لحظه از سرتان بگذرد، نه اینکه در دام افکارتان گیر بیفتید. دوم اینکه توجه آگاهی شامل پذیرش و کنجاوی است. حتی اگر تجربه شما دشوار، دردناک یا ناخوشایند باشد می‌توانید به جای فرار یا جنگیدن، نسبت به آن پذیرش داشته باشید. سوم اینکه توجه آگاهی شامل انعطاف‌پذیری توجه است، یعنی بتوانید که به طور آگاهانه توجه خود را نسبت به جنبه‌های مختلف تجربه‌تان هدایت یا متمرکز کنید.

"توجه آگاهی" هنگام عصبانیت از همسر

این روانشناس درباره چگونگی استفاده از این تکنیک برای بهتر کردن رابطه زناشویی گفت: تصور کنید همسر شما کاری انجام داده که شما را ناراحت کرده است و افکار و هیجان‌های ناراحت‌کننده‌ای به شما هجوم آورده است و آماده هستید تا رفتاری حاکی از عصبانیت انجام دهید. وقتی از رفتار همسر خودمان عصبانی می‌شویم آن قدر در افکارمان غرق می‌شویم که یادمان می‌رود طرف مقابل همان کسی است که دوستش داریم و او را به عنوان شریک زندگی خودمان انتخاب کرده‌ایم.

وی افزود: این افکار محکم به ذهن شما می‌چسبند و آن را پر از تحقیر، اتهام و سرزنش می‌کنند. خوشبختانه ما در مقابل این افکار بی‌دفاع نیستیم. تمرین "توجه آگاهی"، دوای این درد است و تمرین آن می‌تواند به ما کمک کند نه بر اساس تحقیر و اتهام و سرزنش بلکه بر اساس عشق و احترام رفتار کنیم.

وی درباره تمرین "توجه آگاهی" گفت: چهره همسرتان را تصور کنید که کاری انجام داده که به نظر شما ناخوشایند است. در ذهن خودتان روی کار او متمرکز شوید و به افکار قضاوت‌گرانه‌ای توجه کنید که به ذهن‌تان خطور می‌کند. حالا یکی از افکار قضاوت‌گرانه را به صورت یک جمله درآورید؛ مثلا چه کار زشتی انجام داد. حالا این عبارت را به اول آن جمله اضافه کنید: من این فکر را دارم که همسرم چه کار زشتی انجام داده است. سه بار این جمله‌ای را که ساختید تکرار کنید حالا یک جمله دیگر به جمله قبلی اضافه کنید و با خودتان بگویید من متوجه شدم این فکر را دارم که همسرم چه کار زشتی انجام داده است این فکر را هم سه بار با خودتان تکرار کنید.

تمرین دم و بازدم

این روانشناس افزود: موقعیتی ناراحت‌کننده را تصور کنید که همسرتان با رفتارش برای شما به وجود آورده است. افکار قضاوت‌گرانه خودتان را مشاهده کنید. حالا به تنفس خودتان توجه کنید. ببینید که چند ثانیه طول می‌کشد تا هوا را از راه بینی به درون بدن‌تان ببرید. به حسی که در بینی، دهان و گلوی خودتان دارید توجه کنید. حالا دو ثانیه هوایی را که تنفس می‌کنید درون سینه نگه دارید، حالا هوا را به بیرون بدهید و توجه کنید که این بازدم چند ثانیه طول می‌کشد.

وی در ادامه گفت: دوباره به موقعیت ناراحت‌کننده قبلی و فرد مسبب آن وضعیت فکر کنید. افکار قضاوت‌گرانه خود را مشاهده کنید. دوباره به تنفس‌تان توجه کنید. دقت کنید که فرو بردن هوا به درون ریه، چند ثانیه طول می‌کشد. به قفسه سینه و شکم خودتان توجه کنید که موقع فرو بردن هوا حرکت می‌کند. دو ثانیه هوایی را که تنفس می‌کنید درون سینه نگه دارید. حالا هوا را به آرامی به بیرون هدایت کنید. به حرکات و حس‌هایی که در قفسه سینه و شکم خود دارید توجه کنید.

فیضی در پایان مطلب خود در مجله سپیده دانایی اظهارکرد:‌ توجه داشته باشید که می‌توانید این تمرین را بدون تصور موقعیتی ناراحت‌کننده هم انجام دهید. برای مهارت در "توجه آگاهی" می‌توانید این تمرین را هر روز 15 تا 20 دقیقه انجام دهید. وقتی به خوبی در انجام این تمرین ماهر شدید آن وقت می‌توانید در مواقع عصبانیت هم به خوبی از آن استفاده کنید. هدف شما از انجام این تمرین سرکوب خشم و عصبانیت یا خلاص شدن از دست آن نیست، بلکه می‌خواهید حتی در موقع حمله افکار نادرست، به یاد رابطه ارزشمند ازدواج خودتان باشید و بر اساس ارزش‌های عشق و احترام عمل کنید.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن