واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ سلمان رضوی
آثار متقابل انقلاب اسلامی و فلسطین
یکی از ویژگیهای روز قدس امسال باید آگاهی و هشیاری نسبت به دست شیطان و قدرتهای خارجی از منطقه باشد که در لباس گروههای تکفیری علیه اتحاد و انسجام اسلامی به راه افتاد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، روابط دوجانبۀ دو پدیدۀ انقلاب اسلامی ایران و فلسطین از جمله پدیدههایی هستند که با وجود گذشت نزدیک به 4 دهه از انقلاب کماکان در محور تحلیلها و نوشتههای صاحبنظران و اندیشمندان است. به طور طبیعی این سوال پیش میآید که آیا میتوان همچنان به تأثیر انقلاب بر قضیه فلسطین معتقد بود؟ به نظر میرسد پدیدۀ انقلاب اسلامی ایران از جمله وقایع و حوادثی است که کمافی السابق بر مسأله فلسطین تأثیرگذاری خود را حفظ کرده است چرا که آرمانهای انقلاب و امام خمینی (ره) در حمایت از مظلوم (فلسطین) و مخالفت با ظالم (رژیم صهیونیستی) همچنان مطرح و زنده است. تأسیس جنبش حزبالله لبنان و شکستهای متعدد رژیم اسراییل از این جنبش طی سالهای 2000 و 2006 و همچنین وقوع انتفاضه اول (1987) و دوم (2000) از جمله پیامدهای منطقهای انقلاب ایران بوده است. برگزاری مراسم روز قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که هر سال با استقبال بیشتری از سوی مجامع اسلامی و حتی غیر اسلامی همراه میشود از دیگر نشانههای استمرار تأثیر انقلاب اسلامی بر فلسطین است. اگر امروزه جنبشهای مقاومت فلسطین به رهبری حماس در نوار غزه با وجود محاصره شدید اسراییلیها و مصریها و همکاری تشکیلات ابومازن با آنان، به حیات سیاسی- مقاومتی خود ادامه میدهند ناشی از الگوی مقاوم و تحت فشار و محاصره جمهوری اسلامی ایران است. امروز فلسطین به مظلومیت مضاعفی دچار شده است. فلسطینیها از یکسو به دلیل اختلافات داخلی و تشکیل 2 مرجع اداری- سیاسی مجزا در کرانه باختری و نوار غزه از سوی اسراییلیها مورد سوء استفاده قرار گرفتهاند و از سوی دیگر فتنه داعش که با طراحی آمریکا و رژیم صهیونیستی و همکاری کشورهای به اصطلاح مسلمان منطقهای همچون عربستان و ترکیه به پدیدهای خطرناک تبدیل شده است بهترین هدیه برای صهیونیستها به شمار میرود. اقدامات داعش علاوه بر اینکه سمت و سوی اخبار و رسانهها را از فلسطین به خود جلب کرده است بلکه همچنین بدون دخالت مستقیم اسراییلیها نبرد اسلامی- صهیونیستی را به نبردی درون دینی و میان مسلمانان (شیعی- سنی) تغییر دادند. در آستانه روز قدس و قیام مردمی علیه رژیم صهیونیستی، فرصت مناسبی برای حامیان داعش فراهم است تا یک بار دیگر نسبت به ماهیت و پیامدهای احتمالی رفتار خود اندیشه کرده و پیامدهای اقدامات وحشیانه عناصر داعش در منطقه را مشاهده کنند. سه حادثه تروریستی در جمعه اخیر (5/4/94) در کویت (مسجد امام صادق(ع) با 25 کشته)، تونس (هتل امپریال شهر سوسه با 27 کشته) و فرانسه (با 2 یا 3 کشته) این نکته را نمایان ساخت که عناصر داعش به تدریج وارد اراضی و حوزه نفوذ حامیان خود نیز خواهند شد و این امر زنگ خطری جدی برای ترکیه، عربستان، قطر و امارات متحده عربی باید باشد. یکی از ویژگیهای روز قدس امسال باید آگاهی و هشیاری نسبت به دست شیطان و قدرتهای خارجی از منطقه باشد که در لباس گروههای تکفیری علیه اتحاد و انسجام اسلامی به راه افتاد. مقام معظم رهبری در سخنان چهاردهم مهر ماه 1393 فرمودند:
«دستهای پلید سیاستهای استعماری از دیرباز تفرقه افکنی را برای تأمین مقاصد شوم خود در دستور کار داشتهاند. ولی امروز که به برکت بیداری اسلامی، ملتهای مسلمان دشمنی جبهه استکبار و صهیونیسم را به درستی شناخته و در برابر آن موضع گرفتهاند، سیاست تفرقهافکنی میان مسلمانان شدت بیشتری یافته است. دشمن مکار بر آن است که با افزوختن آتش جنگهای خانگی میان مسلمانان، انگیزههای مقاومت و مجاهدت را در آنان به انحراف کشانده، رژیم صهیونیستی و کارگزاران استکبار را که دشمنان حقیقیاند، در حاشیه امن قرار دهد، راهاندازی گروههای تروریستی تکفیری و امثال آن در کشورهای منطقه غرب آسیا ناشی از این سیاست غدارانه است. این هشداری به همه ماست که مسأله اتحاد مسلمین را امروز در صدر وظایف ملی و بینالمللی خود بشماریم.» نگارش: سلمان رضوی- معاون پژوهشی موسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی علمی ندا انتهای پیام/
94/04/18 - 12:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]