واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
نکاتی درباره اجلاس بریکس، شانگهای و سفر روحانی به اوفای روسیه از دید سفیر ایران در مسکو
سنایی با بیان اینکه اجلاس بریکس روز پنجشنبه و اجلاس شانگهای روز جمعه در شهر اوفای روسیه برگزار خواهد شد، گفت: روحانی در این اجلاسها با روسای جمهور روسیه، روسیه سفید، نخست وزیر هند و برخی سران دیگر کشورها ملاقات خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، مهدی سنایی سفیر ایران در مسکو. در صفحه اجتماعی خود نکاتی را درباره اجلاس بریکس و شانگهای و سفر حسن روحانی به شهر اوفای روسیه اعلام کرد.
سنایی با بیان اینکه طی روزهای پنجشنبه و جمعه (هیجدهم و نوزدهم تیرماه) به ترتیب اجلاس سازمان بریکس و سازمان همکاری شانگهای برگزار میشود، گفت: روز اول برنامهها به سازمان بریکس و روز دوم به سازمان شانگهای اختصاص یافته است ضمن اینکه رئیس جمهور ارمنستان نیز به عنوان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به این اجلاس دعوت شده است.
سفیر ایران در مسکو با اشاره به اینکه در برنامه اجلاس اوفا علاوه بر رئیس جمهور ایران سران کشورهای روسیه، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی،قزاقستان، پاکستان، روسیه سفید، مغولستان، تاجیکستان، ازبکستان و ارمنستان نیز حضور خواهند داشت، اظهار داشت: روحانی دو دعوتنامه جدا یکی برای حضور در اجلاس شانگهای در روز جمعه و یکی نیز به عنوان میهمان افتخاری نشست مشترک بریکس و شانگهای در عصر روز پنج شنبه دریافت و در هر دو نشست سخنرانی خواهد کرد.
سنایی با خاطرنشان کرد: روحانی در سفر کوتاه خود دیدارهای جداگانهای با رئیس جمهور روسیه، رئیس جمهور روسیه سفید، نخست وزیر هند و برخی سران دیگر کشورها خواهد داشت. وی با بیان اینکه بریکس سازمانی است متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که به صورت مقدماتی کار خود را از سال 1380 و به صورت رسمی از سال 1388 آغاز کرده است، گفت: بریکس برنامههای متعددی از جمله ایجاد یک بانک توسعه با 100 میلیارد دلار اعتبار را در دستور کار دارد.
سنایی افزود: سازمان همکاری شانگهای نیز که از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است نسخه تحول یافته سازمان شانگهای 5 است که در سال 1375 تاسیس شده و تا به حال 14 اجلاس سران را برگزار کرده است. سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: سازمان شانگهای شامل 6 عضو اصلی یعنی روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان،تاجیکستان و ازبکستان و 5 کشور ناظر یعنی هند، پاکستان، ایران، افغانستان و مغولستان است. البته بلاروس و ترکیه و سریلانکا طرف گفتوگو هستند و کشورهای سوریه، آذربایجان، ارمنستان، بنگلادش و نپال نیز درخواست عضویت دادهاند. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال 1387 درخواست عضویت کامل در سازمان شانگهای داده است، افزود: روند عضویت کامل هند و پاکستان در اجلاس اوفا آغاز ولی سازمان شانگهای ضمن تاکید بر ارتقاء جایگاه ایران عضویت کامل ایران را به رفع تحریمهای سازمان ملل منوط کرده است.
سنایی خاطرنشان کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز که با حضور 3 کشور روسیه، بلاروس و قزاقستان از سال گذشته کار خود را آغاز کرده بیشتر بر حوزه مسایل گمرکی و تسهیل تجارت بین کشورهای عضو متمرکز است. وجود تعرفه پایین واردات در این اتحادیه، کشورهای مختلف از جمله ایران را به همکاری با این اتحادیه علاقمند کرده است.
سنایی در پایان با اشاره به محل برگزاری این اجلاسها گفت: روسیه دارای سیستم اداری فدرال و 86 منطقه است ضمن اینکه شهر اوفا مرکز جمهوری باشقیرستان یکی از جمهوریهای داخل روسیه و در حاشیه رود ولگا است. انتهای پیام/
94/04/18 - 11:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]