واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تسخير بزرگراهها و تابلوها با خودروهاي چيني
ديگر نه فقط اتوبانها بلكه بيلبوردهاي اتوبانها نيز در تسخير خودروهاي چيني قرار گرفته و با اختلاف دهها درصدي نيز خودروهاي چيني گوي سبقت را از سازندگان داخلي - فرانسوي ربودهاند.
نویسنده : مهران ابراهیمیان
ديگر نه فقط اتوبانها بلكه بيلبوردهاي اتوبانها نيز در تسخير خودروهاي چيني قرار گرفته و با اختلاف دهها درصدي نيز خودروهاي چيني گوي سبقت را از سازندگان داخلي - فرانسوي ربودهاند.
به گزارش «جوان» بازار خودروهاي داخلي و خارجي به شدت در ركود به سر ميبرد و سستي بازار ماه رمضان، تابستان گرم و مذاكرات و تحريمهاي موجود و پولهاي ايراني در بانك چيني و... همگي دست به دست هم داده تا جادههاي ما تقديم خودروسازان چيني قرار بگيرد. اما اگر فكر كرديد كه ميتوان همه تقصير را بر گردن چشم باداميها انداخت، كاملاً غلط است. بنابراين گزارش وحيد سعيدي صاحب بنگاه معاملاتي خودرو در اين باره ميگويد: خودروهاي چيني به نسبت قيمتهايي كه ارائه ميشوند از امكانات و تجهيزات بالاتري از خودروهاي توليد داخلي برخوردارند و هنوز سازندگان داخلي با عمري بيش از 48 سال توانايي ساخت يك خودرو با دنده اتوماتيك را ندارند و براي هر آپشني روي قيمت خودروي خود ميافزايند.
وي تأكيد ميكند: حتي كيفيت برخي خودروهاي چيني كه طي دو سه سال اخير به بازار ايران وارد شده است بيشتر از خيلي از توليدات داخلي با قيمتهاي ارزان قيمت است و مصرفكننده حق دارد خودرويي با كيفيت و تجهيزات روز سوار شودنه خودرويي كه ممكن است با يك اخم سياسي قطعاتش ديگر در بازار ناياب نشود و در عين حال به آن هم بگوييم: توليد ملي!
سعيدي همچنين به شرايط فروش خودروهاي خارجي در بازار اشاره كرد و گفت: خودرو سازاني كه خودروهاي چيني ارائه ميدهند يا حتي خودروهاي كرهاي را وارد ميكنند، با شرايط بهتري خودروهاي خود را براي متقاضي عرضه ميكنند كه همين موضوع نيز باعث شده مردم خودروهاي چيني را راحتتر در خانههاي خود راه دهند.
يك كارشناس بازار خودرو نيز در اينباره ميگويد: سياست دولتي در بازار بالاخره زماني شكست ميخورد، ما نشانهاي از آن را در دوسال اخير مشاهده كرديم ولي هنوز برنامه ريزان از آن درس نگرفتهاند. وي با اشاره به گزارشهاي تحقيقاتي موجود، گفت: در سال 88، يك خودروساز داخلي بيش از 30 هزار نيرو داشته و متوسط بهرهوري براي هر نيرو حداكثر 18 خودرو در سال بوده است. بديهي است در سالهاي اخير با كاهش چشمگير توليد خودرو و ناتواني در اخراج نيروهاي سوگلي شده، هزينههاي بيشتر سر بار شده و قيمت تمام شده هر خودرو را بيشتر كرده است. وي تأكيد ميكند: روش توسعه خودروسازي ما به انحراف رفته و بايد به جاي تو سري زدن به خودروهاي خارجي فكري به حال توليد خود بكنيم.
اين كارشناس با اشاره به اينكه هم اكنون نيز خودروسازان ما ورشكستهاند و دليلي براي ادامه كار آنها نيست، مگر بهانه كارگران ميافزايد: به نظر من مجلس و نهادهاي نظارتي بايد از توليدكنندگان داخلي از قطعه سازان تا خودروسازان بپرسند كه چگونه خودروهاي خارجي با تعرفههاي بالاي 100درصد ميتوانند بازهم به جادههاي ما راه يابند و مديران ما با اين اختلاف قيمتها از آنها ميترسند. وي گفت: البته اين خودروهايي كه در بازارهاي داخلي ديده ميشوند نيز نه فقط با كيفيت استاندارد اروپايي توليد ميشوند بلكه برندهاي آنها جزو خودروسازان درجه 3 به پايين كشورهاي چيني است ولي باز هم ميتوان بسياري از اين خودروها را بر كيفيت و تكنولوژي خودروهاي داخل ترجيح داد. وي تأكيد كرد: گفته ميشود شركت ايران خودرو با طرحهايي كه انجام خواهد داد و با همكاري شركتهاي چيني بعد از 49 سال خودرو با گيربكس خودكار توليد كند در حالي كه رقيبان ما در آسيا بازارهاي غرب را نيز تسخير كردهاند.
اين كارشناس گفت: تا زماني كه شير نفت با قيمتهاي بالاي 100 دلار به صنايع بزرگ بخشهاي دولتي و شبه دولتي تزريق ميشد، كسي فكر نميكرد تا به اين اندازه ما در اين صنعت دچار مشكل باشيم اما واقعيت اين است اكنون با درآمدنفتي كه تقريباً هم قيمت آن نصف شده و هم ميزان فروشمان، ديگر نميتوانيم با اين روش توليد و ميزان بهره وري ادامه بدهيم و نتيجه اين ميشود كه نه فقط جادهها بلكه بيلبوردها و حتي رسانههاي ما نيز در اختيار خودروسازان چيني قرار گيرد، البته با اين تفاوت كه خودروسازان داخلي براي ساكت كردن رسانهها معمولاً هزينههاي تبليغاتي را پيشنهاد ميدادند اما همكاران خودروسازان چيني افزايش سهم بازار را. اين كارشناس خودرو گفت:زمان آن گذشته است كه يك سرمايه دار براي سود سراغ خودروسازان برود و پول و سرمايه خود را براي ماهها حبس كند، لذا بايد خودروسازان بازاريابي به شيوه سنتي را كنار بگذارند زيرا بيشتر از اين ديگر نميتوان به مردم براي خريد خودروهاي فرانسوي با تكنولوژي سه دهه پيش فشار آورد و مردم ذائقهشان عوض شده است.
كاهش 3 ميليوني قيمت تندر 90 اتوماتيك
قيمت برخي از خودروهاي داخلي در بازار آزاد بين 100 هزار تومان تا 3 ميليون تومان كاهش يافته است.
هفته جاري قيمت تيبا 100 هزار تومان، پژو 405 معادل 100 هزار تومان، پژو پارس سال 200 هزار تومان، پژو 206 تيپ 5 معادل 100هزار تومان و تندر 90 اتومات معادل 3ميليون تومان كاهش يافته است. قيمت پرايد 111 SE نيز معادل 300 هزار تومان افزايش يافته است. قيمت باقي خودروهاي داخلي تغيير خاصي نسبت به نرخ اين خودروها در هفته گذشته نداشته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]