واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۶ق.ظ)
رييس انجمن تالاسمي ايران در گفت و گو با موج: حذف 4 هزار بيمار تالاسمي از شمول بيمه خاص غير کارشناسي است گروه اجتماعي موج؛
مجيد آراسته رييس انجمن تالاسمي ايران در گفتوگو با خبرنگار موج اظهار کرد: بخشي از بيماران تالاسمي که در سالهاي گذشته دفترچه بيماران خاص داشتهاند از شمول بيماران خاص خارجشدهاند.
به گفته وي؛ پيشاز اين هر فرد مبتلا به تالاسمي بدون توجه به نوع بيماري (آلفا، بينابيني و...) با تاييد پزشک نسبت به اختلاف هموگلوبين اش، دفتر خاص ميگرفت. اما از سال 89-90 بهتدريج بحثهاي حذف دفترچه خاص برخي گروههاي تالاسمي مطرح شد، با اين استنباط که منظور از تالاسمي در قانون يعني تالاسمي دريافتکننده خون است و بيماري که نيازمند دريافت خون نيست، مشمول اين تعريف نميشود و نميتواند از اين خدمات استفاده کند.
رييس انجمن تالاسمي ايران با اشاره به اينکه در سالهاي اول اين طرح شدت کمتري داشت اما بهتازگي شتاب بيشتري گرفته است، تصريح کرد: بر اساس اين طرح، بيماراني که تالاسمي شديد ندارند از قرارگيري تحت پوشش بيمه اي بيمار خاص خارج ميشوند.
آراسته با بيان اين که در حال حاضر اولين چيزي که از بيماران براي دريافت دفترچه درخواست ميشود، پرونده خونگيري است، ادامه داد: براي مثال بيماري که تالاسمي بينابيني دارد در شرايط خاص خون دريافت ميکند، اما بيمه به دليل نداشتن کارت دريافت خون خيلي از اين بيماران را از شمول دريافتکنندگان خارج کرده است.
مشکلات بيماران تالاسمي بينابيني، کمتر از تالاسميهاي شديد نيست
به گفته وي؛ کسي که تالاسمي بينابيني دچار است، مشکلاتش کمتر از بيماري داراي تالاسمي شديد نيست، چراکه در ميان بيماران بينابيني مشکل رسوب آهن در اثر تزريق خونها مکرر در خون وجود دارد.
رييس انجمن تالاسمي ايران با اشاره به اينکه در يک فرد تالاسمي شديد با ميزان آهن 3-4 هزار فرد دچار بيماريهاي کليوي و قلبي ميشود، خاطرنشان کرد: ولي در تالاسميهاي بينابيني با آهن 700 تا هزار هم ممکن است فرد دچار مشکلات نارسايي قلبي پيدا کند، اين نشاندهنده اين است که بيماران بينابيني مشکلات بسياري دارند و نبايد از اين تسهيلات محروم شوند.
بيمه خدمات درماني و سلامت ايران هنوز برنامهاي براي تالاسميهاي خفيف اعلام نکردند
وي به پذيرش بيمه تامين اجتماعي براي تامين هزينههاي تزريق خون پرداخت و گفت: بيمه تامين اجتماعي با توجه به مشکلات اين بيماران اعلام کرده است اگر اين بيماران خون بخواهند ما هزينههاي تزريق خون را پرداخت ميکنيم و اين بيماران با ارائه معرفينامه و کارت تالاسمي معاف از پرداخت فرانشيز هستند.
به گفته وي؛ علاوه بر هزينههاي تزريق آهن اين بيمه، داروي کاهش آهن را هم تامين اجتماعي و کپسول خونگيري داروي جايگزين خون را هم پرداخت ميکند.
آراسته در ادامه افزود: بيمه خدمات درماني و سلامت ايران تا اين لحظه براي بيماراني که دفترشان را از آنها ميگيرند برنامهاي اعلام نکردهاند.
رييس انجمن تالاسمي ايران اظهار کرد: بايد توجه داشته باشيم که يک بيمار تالاسمي حداقل ماهانه يکبار براي درمان به بخشهاي درماني مراجعه ميکند، مراجعات مکرر و هرماهه چيزي حدود 100 تا 150 تومان هزينه را بهصورت ماهانه به خانواده تحميل ميکند.
حدود 4 هزار بيمار تالاسمي در حال محروم شدن از خدمات بيمه خاص
وي تعداد بيماران مبتلابه تالاسمي را در ايران بيش از 21 هزار بيمار تالاسمي برشمرد که تقريبا 25 درصد از اين بيماران، يعني حدود 3 تا 4 هزار نفر را بيماران از دسته تالاسميهاي بينابيني هستند که در حال محروم شدن از خدمات بيمهاي هستند.
آراسته معتقد است اين طرح بايد اين کار کارشناسي با شکل منطقي اجرايي شود چراکه تنها کسي که خون تزريق ميکند، بيمار تالاسمي نيست، کسانيکه تالاسمي خفيفتر هم دارند به دليل وجود ژن تالاسمي در بدنشان جذب آهن بيش از افراد عادي دارند که اين مشکل باعث ميشود در درازمدت اين آهن در بدنش ايجاد کند.
وي در پايان افزود: علاوه برجذب آهن بيشازحد، اين افراد بهطور ژنتيکي مشکلاتي در لخته خون، انعقاد خوندارند که بايد به آنها توجه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]