واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲ق.ظ)
حمايتهاي دولت موجب افزايش خريد تضميني گندم شد موج - اين در حالي است که از ابتداي شروع به کار دولت يازدهم تاکنون بر افزايش توليد گندم، تأمين اعتبارات لازم در اين بخش، پشتيباني از طرح افزايش ضريب خوداتکايي و ممنوعيت واردات در فصل برداشت اين محصول اهتمام داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، با وجود اعمال تحريمها عليه ايران و وضعيت نامناسب اقتصادي، دولت يازدهم با انجام اقدامات موثري توانست علاوه بر افزايش توليد گندم، از گندم کاران نيز حمايت کند.
مجري طرح گندم وزارت جهاد کشاورزي درباره اقدامات مهم ضروري قبل از کاشت گندم، گفت: تهيه و تدارک نهادههاي اصلي توليد مثل کودهاي شيميايي، انواع سموم و توليد بذر اصلاح شده و تنوع بخشي به ارقام بوده است. اسماعيل اسفنديارپور درباره تأمين نهادههاي مورد نياز کشت گندم اظهار داشت: طي اين مدت، علاوه بر تأمين کود فسفاته مورد نياز سال زراعي جاري کود مورد نياز سال زراعي 95 نيز تأمين شده و در دسترس کشاورزان است و کشاورزان بدون محدوديت ميتوانند از کارگزاريها و نمايندگان توزيع نياز خود را دريافت کنند.
وي درخصوص اعلام به موقع قيمت تضميني گندم، گفت: در دولت تدبير و اميد برخلاف سالهاي گذشته قيمت خريد تضميني گندم، قبل از فصل کشت اين محصول به صورت رسمي اعلام ميشد و کشاورزان نيز ميتوانستند براي کشت گندم برنامه ريزي لازم را انجام دهند.
مجري طرح گندم وزارت جهادکشاورزي افزود: دولت تدبير و اميد و وزارت جهادکشاورزي نسبت به استخدام نزديک به هشت هزار ناظر کشاورزي براي کار در مراکز خدمات کشاورزي در نزديکترين نقاط به مزارع اقدام کردهاند.
به گفته وي در صورتي که اين هشت هزار نفر بايد حدود 6 سال پيش و در دولت قبلي استخدام ميشدند. اسفندياري پور افزود: دولت تدبير و اميد اعتبار لازم براي استخدام اين تعداد را تأمين کرد تا اين افراد در مراکز خدمات کشاورزي و براي نظارت بر مزارع و مشاوره دادن به کشاورزان مستقر شوند.
به طور مثال هم اکنون کارشناسان ناظر بخش کشاورزي در شهرستان بيجار استان کردستان بر نحوه توليد کشت گندم نظارت دارند. وي اضافه کرد: ناظران اين بخش به تناسب تعداد خانوار در سطح کشت اراضي آبي و ديمي يک محدوده جغرافيايي به کار گرفته ميشوند که مسووليت نظارت در حوزه جغرافيايي، مشخص شده و با مشورت دهي کشاورزان اقدام به انتقال و اجراي يافتههاي تحقيقاتي در اين مزارع کردهاند.
به گفته وي، از ابتداي فعاليت دولت يازدهم تاکنون در حمايت از توليد گندم در زمينه توسعه سيستمهاي آبياري نوين کشاورزي و ارتقاي توسعه مکانيزاسيون توليد گندم نيز اقدامات موثري صورت گرفته است.
وي در همين ارتباط اضافه کرد: خط اعتباري مکانيزاسيون در سال 92 براي خريد تراکتور و کمباين حدود 750 ميليارد تومان و در سال گذشته 800 ميليارد تومان بوده که امسال نيز مبلغ هزار ميليارد تومان را دولت به اين بخش تخصيص داده تا کشاورزان با استفاده از تسهيلات دريافتي بتوانند مزارع خود را به سيستم مکانيزاسيون مجهز کنند.
به گفته وي کارخانه کمباين سازي اراک سالانه 400 دستگاه کمباين توليد و به بخش کشاورري عرضه ميکند.
وي درباره تأمين منابع بهاي پرداخت خريد گندم گفت: در شرايط سخت اقتصادي دولت تلاش کرده بهاي مورد نياز خريد تضميني گندم را به موقع تأمين و به حساب گندم کاران کشور واريز کند.
وي ادامه داد: همچنين وزارت جهادکشاورزي نسبت به سامان دهي گندم کاران خبره و پيشگام اقدام کرده تا ديگر کشاورزان از دانش و تجربه اين افراد بهره مند شوند به نحوي که مزارع کشاورزان خبره و پيشگام به عنوان مزارع کارگاههاي آموزشي مورد استفاده عموم کشاورزان قرار گرفته است.
اسفندياري پور به همکاريهاي بين المللي مؤسسات تحقيقات سيميت و ايکاردا اشاره کرد و گفت: با همکاريهاي تحقيقاتي اين مؤسسات تاکنون توانستهايم ارقام جديدي را براي افزايش توليد به اين بخش معرفي کنيم.
وي ميزان خريد تضميني گندم سال 92 را چهار ميليون و 800 هزار تن عنوان کرد و گفت: در سال 93 ميزان خريد گندم به 6 ميليون و 716 هزار تن رسيد که طي اين مدت ميزان خريد گندم دولت 39 درصد رشد را نشان ميدهد.
به گفته وي، همچنين از ابتداي فصل برداشت تاکنون حدود 5 ميليون تن گندم از کشاورزان خريداري شده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 22.5 درصد رشد داشتهايم.
مجري طرح گندم وزارت جهادکشاورزي گفت: با توجه به کاهش 38 ميليمتري بارندگيها نسبت به سال گذشته با اقدامات و اعتبارات تأمين شده از سوي دولت روند توليد و خريد گندم رو به رشد بوده و برداشت گندم کماکان تا پايان شهريور نيز ادامه خواهد داشت.
به گفته وي، سال گذشته 10 ميليون و 300 هزار تن گندم در کشور توليد شد که پيش بيني ميشود اين ميزان به بيش از 11 ميليون تن گندم در سراسر کشور برسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]