تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846205066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشانه های مثبت ازحصول توافق در وین/امکان شکست در این مقطع دیگروجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده پیشین انگلیس درآژانس انرژی اتمی درگفت وگو با ایرنا در لندن؛ نشانه های مثبت ازحصول توافق در وین/امکان شکست در این مقطع دیگروجود ندارد لندن - ایرنا - ‘پیتر جنکینز’ نماینده پیشین انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه نشانه های زیادی حاکی از پیشرفت در مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر مسیر زیادی تا حصول توافق میان طرفین باقی نمانده است.


به گزارش ایرنا، ‘پیتر جنکینز’ دیپلمات بازنشسته وزارت خارجه انگلیس در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه "امکان شکست مذاکرات در این مقطع دیگر وجود ندارد"، گفت: طرف های اروپایی از جمله انگلیس متعهد به حصول توافق هسته ای با ایران هستند.
نماینده پیشین انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی، با اشاره به آنچه نشانه های مثبت از مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک خواند، گفت: فکر می کنم که مذاکرات با موفقیت همراه خواهد شد، یعنی اگر بخواهم روی آن شرط ببندم، حتما در موفقیت آن تا سه شنبه، و اگر نه حتما تا چهارشنبه و یا پنجشنبه شرط می بستم.
وی افزود: البته آمریکایی ها به نوعی تحت فشار هستند که تا سه شنبه به توافق برسند، چون می خواهند تا پیش از 9 جولای این توافق را به کنگره ارائه دهند؛ اما تمام نشانه ها در هفته گذشته موید آن بود که پیشرفت های خوبی در خصوص یکی از بزرگترین موانع باقی مانده که رسیدگی به مساله ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران است و نیاز به همکاری های بیشتر ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای برای برطرف سازی نگرانی ها داشت، حاصل شده است.
جنکینز یادآور شد: همانطور که می دانید آقای "یوکیا آمانو"، مدیرکل آژانس هفته گذشته به ایران سفر کرد و آنچه وی از حاصل مذاکراتش با خود به ارمغان آورد، به نظر دلگرم کننده است. لذا اکنون به نظر می رسد که این مساله مرتفع شده و حل این موضوع، راه را برای حل و فصل نهایی مساله تحریم ها هموار کرده است.
وی با بیان اینکه بقیه موضوعات هم پیشتر حل و فصل شده است، افزود: مسائلی از جمله تعداد سانتریفیوژهایی که ایران می تواند در دوران اعتمادسازی فعال نگاه دارد، میزان ذخائر اورانیوم با غنای پایین در همین دوره و اینکه ایران چه تغییراتی را باید در قلب راکتور آب سنگین اراک صورت دهد، مورد بحث و توافق واقع شده است.
نماینده پیشین انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیان اینکه چرا غرب می خواهد با ایران توافق کند، گفت: مدتها بود که ترس از اینکه ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای تلاش می کند، وجود داشت.
وی ادامه داد: غلط یا درست، این تفکر از حدود یک دهه پیش در ذهن سیاستمداران غربی نهادینه شده بود و تا مدتها غرب معتقد بود که راه حل رفع نگرانی آنها، این است که از ایران بخواهند کاملا غنی سازی اورانیوم خود را کنار بگذارد و به عبارت دیگر تمام تاسیساتی را که ایران برای غنی سازی اورانیوم استفاده می کرده است را منحل سازد.
جنکینز گفت: البته زمان زیادی طول کشید که غرب متوجه شد که ایران قصد چنین کاری (توقف غنی سازی) را ندارد و تنها راهی که می تواند نگرانی شان (غربی ها) را رفع کند این است که تاسیسات هسته ای ایران را به نوعی از بین ببرند که این رویکرد، عمیقا روش جذابی برای حل مساله نبود.
این دیپلمات بازنشسته انگلیسی متذکر شد: اما در نهایت آنها (غربی ها) فهمیدند که بهترین راه این است که با ایران مذاکره کنند و به توافقی دست یابند که در پی آن اعتماد سازی صورت گیرد، که در همین جریان از سال 2003 میلادی افرادی همچون دکتر حسن روحانی که اکنون رییس جمهور است، اطمینان دادند که ایران خواستار سلاح هسته ای نیست.
جنکینز افزود: به عبارت دیگر غرب که پیشتر نسبت به اینکه ایران واقعا خواستار سلاح هسته ای نیست تردید داشت، اما حالا به این نتیجه رسیده است که گویا این واقعیت دارد اما می خواهد به خودش فرصت دهد تا نسبت به آن مطمئن شود.
وی در پاسخ به این سوال که ‘آیا توافق هسته ای با ایران تاثیرات دیگری از جمله بر مناسبات تهران و لندن خواهد داشت’، گفت: درخصوص مناسبات میان ایران و انگلیس تا آنجا من مطلع هستم پیشرفت های خوبی طی یک سال گذشته برای بازگشایی سفارتخانه ها حاصل شده است، و آنچه این مساله را متوقف کرده صرفا موضوعات فنی است، لذا فکر نکنم که توافق هسته ای تاثیر خاصی را در این زمینه داشته باشد.
جنکینز ادامه داد: اما توافق هسته ای راه را برای همکاری های بیشتر میان ایران و غرب و بالاخص با آمریکا بر سر مساله عراق و تا حدودی پایان بخشیدن به جنگ داخلی سوریه، مهیا خواهد کرد؛ لذا توافق در این خصوص می تواند مثبت و کارآمد باشد.
نماینده پیشین انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که ‘اگر مذاکرات شکست بخورد، چه اتفاقی رخ خواهد داد’ گفت: من فکر نمی کنم که در این مقطع از مذاکرات، به گونه ای که طرفین بخواهند میز مذاکره را ترک کرده و به راه خودشان ادامه دهند و بگویند که دیگر نمی خواهیم با یکدیگر صحبت کنیم، شکست بخورد. من فکر می کنم چنین اتفاقی اساسا غیر ممکن باشد.
وی تصریح کرد: طرفین ممکن است که ضرب الاجل تعیین شده را از دست بدهند اما اگر هم چنین شود آنها باز به خودشان فرصت بیشتری خواهند داد و ضرب الاجل دیگری را تنظیم خواهند کرد.
این دیپلمات پیشین انگلیسی خاطرنشان ساخت: تمام نشانه ها حاکی از آن است که [مذاکرات] تاکنون پیشرفت های خوبی داشته و بسیاری از موانع و مشکلاتی که بر سر آنها اختلاف داشتند را پشت سر گذاشته اند و اکنون مسیر زیادی تا حصول توافق باقی نمانده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه برخی افراد در آمریکا خواهان شکست مذاکرات هستند و می خواهند که تحریم های بیشتری علیه ایران اعمال شود، افزود: من معتقدم که آنها در اینکه بتوانند سایر جامعه جهانی را با افکارشان همراه کنند، مشکل خواهند داشت.
جنکینز افزود: من حتی بعید می دانم که اروپایی ها بخواهند، آمریکایی هایی را خواستار افزایش تحریم هستند، حمایت کنند.
این دیپلمات انگلیسی در خصوص احتمال مخالفت کنگره با توافق احتمالی میان ایران و گروه پنج به علاوه یک خاطر نشان ساخت: من فکر نمی کنم که باز هم در این مقطع ما با شکست مواجه بشویم و هر آنچه بدست آمده دور ریخته شود.
وی گفت: البته دولت آمریکا نمی تواند کنگره را نادیده بگیرد، اما در این صورت مسوولین آمریکایی به دنبال راهکارهای دیگری خواهند بود که آنچه با ایران بدست آمده را به کرسی بنشانند و بخواهند که با ایرانی ها بر سر چگونگی ادامه مسیر مشورت کنند.
جنکینز همچنین با بیان اینکه سفرای کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در واشنگتن طی یک سال گذشته به شدت تلاش کردند تا به کنگره بفهمانند که اروپا متعهد به توافق هسته ای با ایران است، افزود: شکی نیست که اروپا در اینکه کنگره بخواهد توافق را نپذیرد، سرخورده خواهد شد، اما به نظر من به جای اینکه آنها توافق را از دست بدهند، تلاش خواهند کرد تا با همکاری دولت آمریکا راهکاری را برای خروج از شرایط بوجود آمده از سوی کنگره پیدا کنند.
وی همچنین در خصوص موضع دولت انگلیس در رابطه با حصول توافق گفت: بر اساس ساختار سیاسی انگلیس، دولت محافظه کار کامرون دارای اکثریت آراء در پارلمان است و لذا پارلمان [انگلیس] آمادگی بیشتری را برای پذیرش آنچه سیاست های دولت است، دارد.
این دیپلمات بازنشسته انگلیسی خاطر نشان ساخت: سفیر انگلیس در واشنگتن به نحوی فعالانه مدافع توافقی است که اکنون در شرف حاصل شدن است و انگلیس نیز نسبت به آنچه قرار است توافق شود، کاملا متعهد می باشد.
وی با بیان اینکه انگلیس با ‘هر توافقی’ موافق نیست، تصریح کرد: اما آنها متوجه شده اند که توافقی که در شرف حاصل شدن است توافق خوبی است که مورد نظر انگلیس و جامعه جهانی می باشد.
‘پیتر جنکینز’ نماینده انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال های 2001 تا 2006 بود که اکنون بازنشسته شده و ساکن شهر "باث" در جنوب غرب انگلیس می باشد.
اروپام**3**ن**1552



15/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن