تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798603421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزه خواری و سقوط اخلاق شهروندی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روزه خواری و سقوط اخلاق شهروندی
روزه خواری و سقوط اخلاق شهروندی روزه خواری نباید به شکل یک رفتار اجتماعی جلوه کند چرا که در این صورت حقوق کثیری از شهروندان روزه دار، نادیده گرفته می شود و این یعنی سقوط اخلاق شهروندی.


به گزارش فرهنگ نیوز، ماه مبارک رمضان علی رغم مصادف شدن با فصل گرم تابستان و روزهای بلند، برای روزه داران ایامی شیرین به واسطه توفیق بندگی حضرت حق است اما در این میان روزه خواران نیز در دنیای متفاوت و عادی خود غرق و مسرور از خوردنی ها و نوشیدنی های تابستانی هستند.
 
از ابتدای ماه رمضان تا الان که به نیمه های آن رسیده ایم،  مطالب زیادی را درباره برکت ماه رمضان و ثوابی که روزه دار می برد، خوانده و شنیده ایم. انواع دعا و ذکرهای مخصوص روزهای این ماه عزیز، که نوای آن درخانه ها و مساجد پیچیده است.
 
اما متاسفانه چیزهای تأسف انگیزی هم دیده ایم. در تمام این روزها چه صحنه های آشکاری از روزه خواری در بین بعضی ها شاهد بودیم.
 
از سیگار کشیدن افراد در خیابان، آدامس جویدن و آب خوردن همکاران در یک محیط اداری.
 
پسری که سیگار در دست از روبروی مسجدی می گذشت یا زنی که از فرط تشنگی بطری آب در خیابان سر می کشید و رهگذران نه با تعجب که آسوده از کنارشان رد می شدند. پا به سن گذاشته ها سری از تأسف تکان می دهند جوان ها اما کمتر، دیگر به روزه خواری دیگران آن هم در ملأعام عادت کرده اند!
 
این طریق در سال های گذشته به هیچ منوال با فرهنگ جامعه تناسب نداشت و یا اصلا دیده نمی شد و حتی در سال های گذشته شاهد این بودیم که فست فودها و کبابی ها به رسم احترام به روزه دار ها و نگه داشتن حرمت این ماه، ساعات پخت و پز را تغییر می دادند  و حتی به درب ورودی مغازه خود پرده ای آویزان می کردند تا بلکه درون مغازه دیده نشود، کاری که این روزها کمتر دیده می شود و برای بعضی انگار این ماه با دیگر ماه ها هیچ فرقی ندارد.
 
این نکته را در نظر می گیریم که تکلیف روزه از روی دوش عده ای مانند (مسافر، بیمار و…) آن هم در شرایطی خاص برداشته شده است اما آیا همه اینها می تواند مجوزی برای روزه خواری در انظار عمومی باشد؟ و اگرنه، پس با این جماعت روزه خوار چگونه باید رفتار کرد؟ براستی حکم شرعی و قانونی این رفتار هنجارشکنانه چیست؟
 
روزه خواری نباید به شکل یک رفتار اجتماعی جلوه کند چرا که در این صورت حقوق کثیری از شهروندان روزه دار، نادیده گرفته می شود و این یعنی سقوط اخلاق شهروندی.
 
ماه رمضان ماهی است که حرمت خاص دارد و روزه خواری به صورت آشکار سبب شکستن حرمت این ماه می شود. در شرع مقدس اسلام برای روزه خواری علنی، تعزیر مقرر شده است هر چند شخص مریض و یا مسافر باشد و یا عذری دیگر،حق ندارد در ملاء عام روزه خواری کند.
 
در این رابطه چه کسی را باید مقصر دانست؟ خانواده؟ رسانه؟ مبلغان دینی ؟ این که قبح یک عمل زشت در یک جامعه از بین رفته و انجام آن با بی تفاوتی مواجه می شود، ارتکاب دوباره آن را افزایش خواهد داد. آیا مجازات هایی که در این باره تعیین شده و اعمال هم می شود توانسته از وقوع آن جلوگیری کرده و یا آن را کاهش دهد؟ و…
 
منبع : باغملک




94/4/13 - 11:26 - 2015-7-4 11:26:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن