تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819862396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نابودی عناصر مغذی خاک با آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس کشاورزی هشدار داد: نابودی عناصر مغذی خاک با آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت تهران - ایرنا - یک کارشناس کشاورزی نسبت به آتش زدن مزارع پس از مرحله برداشت گندم هشدار داد و گفت: آتش زدن مزارع توسط کشاورزان علاوه بر از بین رفتن کاه و کلش منجر به نابودی عناصر و مواد مغذی موجود در خاک می شود.


امید فراز روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش روزافزون مصرف کودهای شیمیایی در مزارع، افزود: برخی از این کودها نمی توانند نیاز گیاه را تامین کنند و کشاورزان باید بجای سوزاندن کاه و کلش اقدام به برگرداندن بقایای گیاهی به خاک کنند تا مواد غذایی به خاک افزوده شده و نیاز گیاه تامین شود.
وی اظهار داشت: در صورتی که کشت بذر در بقایای حاصل از برداشت محصول صورت گیرد نه تنها میزان محصول افزایش می یابد بلکه مواد آلی خاک هم زیاد خواهد شد که در بلندمدت منجر به کاهش مصرف کود شیمیایی هم می شود.
وی گفت: در مزارعی که کشت بذر در بقایای حاصل از برداشت محصول صورت می گیرد میزان بهره وری از آب هم افزایش می یابد و با ماندگاری بیشتر آب در مزرعه، بذر بخوبی جوانه می زند زیرا آب در خاک ذخیره می شود و بتدریج در اختیار گیاه قرار می گیرد و این در حالی است که مزارعی که ماده آلی کمتری دارند نیاز به آب بیشتری هم دارند.
این کارشناس کشاورزی می گوید؛ مزارعی که سوزانده نمی شوند با بقایای حاصل از برداشت محصول به زمین برگردانده می شود پس از چند سال با توجه به تغییر شرایط مزرعه و مصرف کمتر نهاده های شیمیایی شاهد افزایش عملکرد محصول خواهیم بود.
فراز گفت: متاسفانه زمین کشاورزی که سرمایه کشاورز است و هزینه های زیادی برای آن می شود با یک کبریت آتش می گیرد و از بین می رود و عملا به طبیعت آسیب می رسد و باعث ضرر و زیان برای کشاورز می شود.
وی تاکید کرد: انتظار می رود؛ متولیان بخش کشاورزی در این زمینه فرهنگ سازی بیشتری کنند و کشاورزان را نسبت به عواقب آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول بیش از پیش آگاه کنند.
اقتصام(4)9186**1558



13/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن