واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار هشترود: سودجویان در کار خرید گندم کشاورزان اخلال نکنند مراغه - ایرنا - فرماندار هشترود گفت: با افراد سودجویی که در روند تحویل گندم مازاد کشاورزان به سیلوها و مراکز خرید دولتی اخلال ایجاد کنند، برخورد خواهد شد.
حسن مستفید، روز شنبه در کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی این شهرستان، افزود: تا شعاع 10 کیلومتری سیلوها، هیچ گونه مرکز خریدی حق خرید گندم را ندارد و باید گندم های مازاد به سیلوها تحویل شود.
وی، خواستار نظارت کامل مدیریت جهاد کشاورزی بر کیفیت گندم های تحویلی به مراکز خرید و سیلوها شد و اظهار کرد: پول گندم خریداری شده در اسرع وقت به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.
فرماندار هشترود، از کشاورزان خواست از تحویل گندم مازاد خود به افراد سودجو و به غیر از اماکن تایید شده، خودداری کنند.
مستفید، ادامه داد: هم اکنون ظرفیت سیلوهای این شهرستان 150 هزار تن است و کشاورزان شهرستان های هشترود و چاراویماق می توانند گندم مازاد خود را به این سیلوها تحویل دهند.
وی از تشکیل کمیته هماهنگی خرید گندم در هشترود خبرداد و گفت: این کمیته با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت، تعاون روستایی، کارشناس کشاورزی فرمانداری و مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان بر روند خرید و برداشت گندم در این شهرستان نظارت می کند.
مستفید، یادآوری کرد: با کمباین داران متخلف و کمباین های غیراستاندارد برخورد خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی هشترود نیز در این جلسه با بیان اینکه از اول فصل کاشت محصولات زراعی، تمهیدات لازم برای خرید گندم مازاد کشاورزان اندیشیده شده است، گفت: هم اکنون وضعیت مزارع در حد مطلوب بوده و پیش بینی می شود امسال نسبت به سال قبل گندم بیشتری خرید شود.
اسماعیل کریمی اصل، افزود: از 62 هزار هکتار اراضی دیم و آبی این شهرستان بیش از 75 هزار تن گندم برداشت خواهد شد.
وی اظهار کرد: کاشت و برداشت 95 درصد مزارع هشترود به صورت مکانیزه انجام می شود و این مراحل از روش سنتی خارج شده است.
کریمی اصل، ادامه داد: امسال 231 دستگاه کمباین شامل 62 دستگاه بومی و 169 دستگاه مهاجر و غیر بومی، کار برداشت گندم را در این شهرستان انجام می دهند.
وی گفت: 10 گروه نیز با همراهی کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی هشترود آموزش های لازم را به کمباین داران و کشاورزان در هنگام برداشت ارایه می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه افت پنج درصد در گندم های برداشت شده قابل قبول است، ادامه داد: کمباین های فاقد کارت معاینه فنی اجاره ورود به مزارع را ندارد.
کریمی اصل، یادآوری کرد: کمباین ها نباید در ساعات شبانه به خاطر ریزش بیشتر، وارد مزارع گندم شوند که در صورت مشاهده با آنان برخورد خواهد شد.
شهرستان هشترود حدود 85 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که پنج هزار هکتار آن را باغات به خود اختصاص داده است.
در این شهرستان سالانه حدود 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید می شود که عمده محصول تولیدی آن گندم بوده و به علت تولید بیشترین میزان این محصول به انبار غله آذربایجان شرقی شهرت دارد.
شهرستان هشترود با حدود 70 هزار نفر جمعیت در 120 کیلومتری جنوب شرقی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
7486/8023/6183
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]