تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده‏اش در هر روز نصيحتى عرضه مى‏كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805540328




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پلاکت حیات‌بخش با طول عمر سه روزه


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزار می‌دهد؛
پلاکت حیات‌بخش با طول عمر سه روزه
پلاکتها جزو حیات‌بخش خون که برای بسیاری از بیماریها از جمله سرطان ضروری است و زودتر از بقیه محصولات خونی از بین می‌رود، عمر کوتاهش به بیش از سه روز نمی‌رسد و پس از اهدای خون در همان شش ساعت اولیه پس از اهدا باید از سلولهای خون جدا شود.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران پلاکتها کوچکترین اجزای سلولهای خونی بوده و در کنترل خونریزی و انعقاد طبیعی خون نقش حیاتی و اساسی دارند، تعداد پلاکتها در خون انسان بین 150 تا 400 هزار عدد در هر میلیمتر مکعب است. پلاکت در بیماران تحت شیمی‌درمانی و لوسمی و بیماران پیوند مغز استخوان و بیماران خونریزی دهنده ارثی استفاده می‌شود. همچنین بیماران دچار انعقاد منتشر داخلی عروقی (dic) و مبتلایان به بدخیمی‌های خونی و بیماران تحت پیوند مغز استخوان و بیماران تحت شیمی درمانی از عمده‌ترین مصرف کنندگان پلاکت در کشور هستند.


تهیه پلاکت به روش جداسازی
بشیر حاجی‌بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در خصوص اهدای پلاکت و پلاکت فرزیس می‌گوید: پلاکت فرزیس به معنی تهیه پلاکت به روش جداسازی آن از خون اهدا کننده پلاکت است. در این روش پلاکت به میزان خیلی بیشتر از روش تهیه پلاکت از کیسه‌های خون اهدای تهیه می‌شود.


دو روش تهیه پلاکت در کشور


وی افزود: ترزیق هر واحد پلاکت تقریبا 10 هزار عدد در هر میلی‌لیتر مکعب شمارش این سلول مهم خونی را در بدن بیماران افزایش می‌دهد. تهیه پلاکت‌ در کشور به دو روش انجام می‌شود. هم از خون کامل اهدایی و هم از طریق پلاکت فرزیس انجام می‌شود، از هر واحد خون اهدایی مردم یک واحد پلاکت تهیه می‌شود ولی در روش پلاکت فرزیس با یک بار اهدای پلاکت، شش برابر روش اهدای خون عادی پلاکت تهیه می‌شود.


مزیت روش پلاکت فرزیس


حاجی بیگی با بیان مزیت روش پلاکت فرزیس اظهار کرد: ثابت شده است پلاکت تهیه شده به روش پلاکت فرزیس خطر عوارض جانبی ناشی از گلبولهای سفید خون مثل تب و شانس خطر انتقال  بیماریهای عفونی از اهدا کننده‌های متعددی را کم می‌کند. پلاکت اهدایی در روش پلاکت فرزیس در دو تا سه روز بعد از اهدا در بدن جایگزین می‌شود. امروزه مصرف پلاکت با توجه به گسترش مراکز خون و انکولوژی و تشخیص به موقع بیماریها افزایش چشمگیری داشته است، به طوریکه در سال 1393 نزدیک به 850 هزار واحد پلاکت در مراکز درمانی کشور توزیع و به مصرف بیماران رسیده است. در حال حاضر در شهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز از پرمصرف‌ترین مراکز برای پلاکت هستند.


شرایط اهدای پلاکت خون


سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار کرد: کلیه شرایطی که برای اهدای خون لازم است برای اهدای پلاکت هم ضروری است، برای اهدای پلاکت، شمارش پلاکت فرد اهدا کننده نباید زیر 150 هزار عدد در میکرولیتر باشد. داروهای ضد التهابی و آسپرین سبب اختلال در عملکرد پلاکتهای خون می‌شوند اگر فردی خواست پلاکت اهدا کند نباید تا سه روز قبل از اهدای پلاکت داروهای فوق‌الذکر را مصرف کند.


حد مجاز اهدای پلاکت


حاجی بیگی با بیان تفاوت خون و پلاکت اظهار کرد: هر فرد سالم در کشور ما در آقایان چهار بار و خانمها سه بار در سال می‌تواند خون اهدا کنند، در صورتی که اهدای پلاکت تا 24 بار در سال جایز است امروز در کشور ما پلاکت به صورتهای لازم از اهدا کنندگان خون آفرزیس و پلاکت اشعه دیده شده و پلاکت آفرزیس کم لکوسیت تهیه و در اختیار بیماران قرار می‌گیرد، استفاده از پلاکت اشعه دیده در بیمارانی که پیوند مغز استخوان شده‌اند و همچنین برخی از سرطانهای قوی استفاده می‌شود. در حال حاضر دستگاه اشعه دهنده خون پلاکت در شهرهای تهران، مشهد، ساری، تبریز، اصفهان، شیراز و اهواز مستقر می‌باشد.


در حال حاضر اکثر مراکز انتقال خون استانها در کشور مجهز به دستگاه پلاکت فرزیس هستند که قادر خواهند بود پلاکت مورد نیاز بیماران را با بهترین کیفیت و با بهره‌گیری از مناسب‌ترین روشهای ممکن تهیه و در اختیار نیازمندان به این ماده حیاتی قرار دهند. دفعات اهدای مجاز پلاکت فرزیس برای فرد اهدا کننده پلاکت دوبار در هفته و حداقل باید 48 ساعت بین دفعات پلاکت فرزیس فاصله در نظر گرفته می‌شود.


مدت نگهداری پلاکت در کیسه های مربوطه در صورتی که روز خون‌گیری را محاسبه نکنیم؛ طبق دستورالعملهای موجود تا سه روز پس از تولید می‌باشد، در تولید پلاکت به روش فرزیس از ایجاد مقاومت پلاکتی جلوگیری می‌شود، دستگاه‌های پلاکت فرزیس قادرند با کاهش گلبولهای سفید خون و با جلوگیری از معرض قرار گرفتن تعداد زیادی اهدا کننده پلاکت از مقاومت پلاکتی جلوگیری کند.




گزارش از زهرا غلامی‌نژاد


انتهای پیام/





اخبار مرتبط

نجات زندگی در گرو اهدای خون
سال 2020 سال اهدای 100درصدی داوطلبانه خون/ خانم‌ها بهترین نامزد برای اهدای خون
اسامی روزهای هفته اهداکنندگان خون اعلام شد
9 مرکز انتقال خون تا پایان تعطیلات نوروز دایر است
فقط 20 درصد زنان ایرانی دچار کم خونی‌اند




۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن