واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت حسن هاشمی از تغییرات آزمون دستیاری/ بومی گزینی در دانشگاهها، ظالمانه است
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در همه دانشگاهها شورایی برای حمایت از دانشجویان استعداد درخشان تشکیل میشود، گفت: در مورد آزمونها نیز نباید تا سه سال قبل از آزمون، تغییری در منبع،شیوه برگزاری، تعداد سوالات، تاریخ آزمون و... صورت گیرد.
آفتاب : سید حسن هاشمی در گردهمایی دانشجویان استعداد درخشان دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با خطاب قرار دادن دانشجویان علوم پزشکی دانشگاههای کشور درباره آزمونهای دستیاری گفت: درباره آزمونهای دستیاری اتفاق خاصی نیفتاده است و داوطلبان این آزمون میتوانند 27 انتخاب داشته باشند. در حالی که در گذشته یک انتخاب و یک رشته بود، اکنون 27 انتخاب با 100 رشته داریم. این باید تبدیل به 10 انتخاب با 100 رشته بشود. زیرا کسی ممکن است به پزشکی قانونی، زنان، ارتوپدی، چشمپزشکی، پزشکی اجتماعی و... با هم علاقه داشته باشد.
به گفته وزیر بهداشت، اتفاق دیگری که در آزمون امسال افتاد این بود که به علت سادگی آزمون، نمرات تکراری بیشتر بود. فرض کنید 523 تا 20 داشته باشیم در حالی که اگر بخواهیم به نفع دانشجو باشد، باید براساس تراز نمره جامع آزمون و اخذ معدل مرتبط باشد.
وزیر بهداشت با اشاره به اعتراضات برخی دانشجویان به نحوه اجرای طرح نیروی انسانی گفت: آنچه قانون میگوید باید اجرا شود و نباید در شرایط مساوی یکی بهرهمند و یکی محروم شود.
وی در ادامه به ضرورت ارتباط دانشجویان ph.D با صنعت اشاره کرد و گفت: باید این مشکل برطرف شود بخصوص در مورد رشته داروسازی که در صورت علاقهمندی صاحبان صنایع دارویی حضور افراد تحصیلکرده ph.D در صنعت محقق میشود و آییننامهای هم در این زمینه تهیه شده که این موضوع رسماً ابلاغ میشود.
وی با اشاره به طرح بومیگیری دانشجویان گفت: تا زمانی که مجلس در این طرح تجدیدنظر نکرده تصمیمی جدیدی نمیتوان گرفت، ولی ما به سمتی میرویم که حتماً باید طرحی داشته باشیم و قانون هم به کمک ما میآید تا طی 5 تا 10 سال آینده این طرح ظالمانه که در هیچیک از رشتههای دیگر غیر از رشتههای علوم پزشکی وجود ندارد برداشته شود. ما موافق آن نبودیم که 30 درصد ظرفیت دراختیار بومیان قرار بگیرد اما در مجلس تصویب شد و راهی جز افزایش ظرفیت نمیماند و امیدواریم در درازمدت این طرح را برداریم.
هاشمی درباره نقد دانشجویی در مورد ابهام آییننامهها و امکان تفسیر قوانین به شکلهای گوناگون گفت: در دستگاههای دولتی میتوان از یک آییننامه و قانون هم جواب بله و هم جواب نه گرفت که این به خاطر ابهام آییننامهها و مدتدار نبودن آنهاست. زیرا این آییننامهها برای زمان های گذشته است.
50 درصد پرسنل وزارت بهداشت دیپلم و زیر دیپلم هستند
هاشمی افزود: در وزارت بهداشت طی یک سال گذشته درگیر قوانین بودیم الان روی آییننامهها تمرکز کردیم که 10 روزی است که امکان دسترسی به آنها وجود دارد. آییننامههای حوزه آموزش هم متناقض است که باید طی پنج، شش ماه آینده آنها را به سامان برسانیم تا دانشجویان جواب متناقض نشنوند.
هاشمی با اشاره به اینکه از بین چهارصد و سی، چهل هزار نفر پرسنل وزارت بهداشت 50 درصد آنها دیپلم و زیر دیپلم هستند، گفت: ما در شروع دولت هشتم 230 هزار پرسنل داشتیم و الان حدود 460 هزار نیرو داریم. شما گاه به افرادی مراجعه میکنید که برخورد مناسبی ندارند و یا پاسخ مناسبی به شما نمیدهند زیرا شغلها مرتبط با تحصیلات نیست و موردی دیدهام که مدیر مالی دانشگاهی لیسانس موسیقی دارد.
وی در مورد ارتباط قوانین بنیاد ملی نخبگان و قوانین وزارت بهداشت گفت: قرار شده بعد از ماه رمضان طی یک صبحانه کاری با آقای ستاری و معاونانش، کارگروه مشترکی تشکیل دهیم و تمام مشکلات مطرح را در آن جلسه بررسی کنیم.
هاشمی در پاسخ به پرسش یک دانشجوی مهندسی بیمارستان و درخواست توجه وزارت بهداشت به این رشته گفت: یک تعداد رشته داریم که وزارت علوم در آنها دانشجو میگیرد در حالی که گروه آموزشیاش در آنها نیست که قطعاً باید اصلاح شود. ما هیچ شرکت مهندسی که بیمارستانساز باشند نداریم و شرکتهایی که بیمارستان میسازند همه کاری میکنند و در کنارش بیمارستان هم میسازند و برای ساخت بیمارستانها برای مقرون به صرفه بودن مشاورخارجی گرفتهایم و به نظر من جای شما در دانشگاه شریف است.
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]