واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ تير ۱۳۹۴ (۸:۳۳ق.ظ)
بهبود 80 درصد بيماران صرع با جراحي موج - رئيس بخش مغز و اعصاب و صرع بيمارستان رضوي گفت: طي چهار سال اخير هزار بيمار در مرکز صرع اين بيمارستان تحت مانيتورينگ قرار گرفتند که در تشخيص نهايي 14 درصد اصلاً به صرع مبتلا نبودند.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن آقايي حکاک افزود: در درمان بيماري صرع تشخيص درست بسيار مهم است. موارد زيادي داريم که حملات تشنجي شبيه صرع را به غلط حملات صرعي تشخيص داده و داروهاي زيادي نيز تجويز ميشود در حالي که داروها نه تنها اثر مثبت ندارد، بلکه گاه سبب ايجاد آثار منفي فراوان ديگري نيز ميشود.
وي ادامه داد: صرع بيماري شايعي است و تقريباً يک درصد از جمعيت ما مبتلا به اين بيماري هستند. در خراسان با توجه به بروز يک درصدي، حدود 60 هزار بيمار صرعي داريم که رقم قابل توجهي است. از اين ميان 20 هزار نفر در مقابل درمانهاي دارويي ضد صرع مقاوم هستند.
حکاک افزود: آن دسته از بيماران مبتلا به صرع که در مقابل درمانهاي دارويي مقاوم هستند، براي انجام برخي فعاليتهاي اجتماعي مانند رانندگي، کسب درآمد و شغل، تحصيل و ازدواج دچار محدوديتهايي ميشوند.
وي با بيان اين که بروز اين بيماري در بانوان و آقايان با نسبتي برابر است، درباره علت پيدايش اين بيماري نيز گفت: ژنتيک، ضربههاي مغزي، عفونتهاي مغزي، تب و تشنج در کودکان، اختلال در سيستم متابوليک، ناهنجاريهاي جنيني، تومور و سکتههاي مغزي و مصرف برخي داروهاي خاص از عوامل بروز صرع است؛ با اين حال هنوز ريشه 40 درصد از موارد ابتلا به صرع ناشناخته است.
رئيس بخش مغز و اعصاب و صرع بيمارستان رضوي با بيان اين که 90 درصد داروهاي بيماران صرع توليد داخل است، گفت: براي درمانهاي غير دارويي ميتوان به اصلاح برخي شيوههاي زندگي اشاره کرد، به عنوان مثال کمخوابي يا استرس از جمله عوامل تشديد صرع است.
وي افزود: در درمان صرع مشکل اصلي در مورد بيماراني است که در معاينههاي اوليه متوجه نوع بيماري آنها نميشويم يا اين که بدن بيمار در برابر مراحل درماني پاسخ مناسبي نميدهد.
وي مرکز مانيتورينگ صرع بيمارستان رضوي را از مجهزترين مراکز در کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به هزينههاي بالاي مانيتورينگ صرع براي تشخيص موارد مشکوک به صرع، متأسفانه شرکتهاي بيمهگذار زيربار پذيرش تعهد براي پوشش اين هزينهها نميروند، در حالي که تشخيص درست اين بيماري در کاهش هزينههاي درماني بسيار اثرگذار است.
وي به جراحيهاي پيشرفته صرع در بيمارستان رضوي اشاره کرد و افزود: ما از طريق همکاري با تيم جراحي از مراکز دانشگاهي آلمان، تاکنون 60 جراحي صرع را در بيمارستان رضوي انجام دادهايم. جراحي الکترودگذاري در مغز براي نخستين بار درکشور در اين بيمارستان انجام شد و بايد بگويم از حيث تجهيزات، امکانات تشخيصي و همينطور تبحر و تخصص تيم جراحي، اين بيمارستان در صدر برترينهاي کشور است.
وي افزود: 80 درصد بيماران صرعي با عمل جراحي بهبودي کامل پيدا ميکنند، بنابراين جراحي صرع از اهميت زيادي برخوردار است.
حسين اميري متخصص مغز و اعصاب نيز در اين ميزگرد گفت: همه بيماران صرعي نميتوانند نامزد جراحي صرع باشند؛ تنها بيماراني که به صرع کانوني مبتلا بوده و از طريق تشخيص با مانيتورينگ دقيق، کانون صرع در آنها تشخيص داده شده باشد؛ ميتوانند براي اين جراحي اقدام کنند.
وي به طور کلي صرع را به دو دسته صرعهاي کانوني و منتشر تقسيمبندي کرد و گفت: بيماري صرع انواع و اقسام زيادي دارد، اما در يک دستهبندي خيلي کُلي ميتوان صرع کانوني و منتشر را جاي داد.
وي افزود: وقتي بيمار براي نخستين بار با علايم تشنج به ما مراجعه ميکند سادهترين کار انجام نوار مغزي، ام.آر.آي و آزمايشهاي خوني است که در نهايت 60 تا 70 درصد به تشخيص ميرسيم و درمان را آغاز ميکنيم؛ در موارد پيچيدهتر و يا موارد مشکوک از روش مانيتورينگ استفاده ميشود که دقت و کيفيت تشخيصي به روش مانيتورينگ به مراتب از نوار مغزي بهتر است.
وي کلينيک صرع بيمارستان رضوي را از نظر تجهيزات و امکانات در کشور منحصر به فرد دانست و گفت: مراکز مانيتورينگ در کشور انگشت شمارند؛ کلينيک صرع بيمارستان رضوي از نظر هزينههاي مانيتورينگ نيز بسيار رقابتي وارد ميدان شده است. اکنون هزينههاي مانيتورينگ صرع در اين کلينيک در حد تعرفههاي مصوب و از مراکز ديگر کشور به مراتب بهصرفهتر است.
اميري به خدمات تست خواب در کلينيک مغز و اعصاب و صرع بيمارستان رضوي اشاره کرد و گفت: «پزشکي خواب» موضوع مهم و با اهميتي است که هنوز در کشور ما آنطور که بايد شناخته نشده؛ امروزه بسياري از بيماريها چون فشارخون، قندخون، ناراحتي قلبي و مغزي، سرطانها و... به خواب و اختلالات خواب وابستهاند اما اغلب اقدامهاي درماني بدون توجه به موضوع خواب بيمار انجام ميپذيرد.
گفتني است؛ ميزگرد موضوعي «صرع، روشهاي تشخيص، درمان و جراحي» شهريور ماه امسال با حضور دکتر کلينگ هاوس از آلمان که نخستين جراحي الکترودگذاري مغز را در کشور انجام داده و به منظور ارائه اطلاعات به عموم مردم در زمينه بيماري صرع و جراحيهاي صرع از سوي بيمارستان رضوي برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]