واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۱۱ب.ظ)
رشد ۵۰ درصدي تناژ حملونقل بينالمللي سال ۹۳ موج - رئيس کميته ترانزيت راهآهن با مناسب ارزيابي کردن عملکرد حملونقل بينالمللي راهآهن در سال گذشته، از رشد ۵۰ درصدي تناژ حملونقل بينالمللي سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد غراوي، رئيس کميته ترانزيت راهآهن، با مناسب ارزيابي کردن عملکرد حملونقل بينالمللي راهآهن در سال گذشته، از رشد ۵۰ درصدي تناژ حملونقل بينالمللي سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ خبر داد و اعلام کرد: اين رقم ناشي از رشد جهشي ۱۱۰ درصدي در واردات و رشد مناسب ۵۶ درصدي در ترانزيت و رشد قابلقبول ۲۸ درصدي در صادرات بوده است.
محمد غراوي عضو هيات مديره و رئيس کميته ترانزيت راهآهن با اشاره به فشارهاي خارجي بر کشور افزود: اعمال تخفيفات بهموقع، تقويت بازاريابي، تعاملات و رايزني با صاحبان کالا و راهآهنهاي منطقه، تأمين واگنهاي خالي امدادي از سوي راهآهن و... از جمله عوامل مؤثر در افزايش حمل بار بوده است.
عضو هيات مديره راهآهن تصريح کرد: حملونقل ترانزيت داراي ارزش افزوده بالايي است به طوري که از نظر وزني حدود ۸ درصد از حجم حملونقل ريلي کشور در سال ۹۳ مربوط به حملونقل بينالمللي بوده که نسبت به سال ۹۲ حدود ۴۰ درصد افزايش داشته است.
وي با بيان اين که از نظر درآمدي سهم حملونقل بينالمللي حدود ۱۷ درصد از کل درآمد حملونقل راهآهن بوده است گفت: بر اين اساس در حملونقل بينالمللي به ازاي هر تن حمل، درآمدي بيش از ۲ برابر براي راهآهن ايجاد شده اين در حالي است که درآمد ايجاد شده در حملونقل داخلي حدود ۹۰ درصد تناژ حمل بوده است.
به گفته غراوي متوسط درآمدي که از حملونقل بينالمللي بابت هر تن ايجاد ميشود حدود دو و نيم برابر درآمدي است که در حملونقل داخلي راهآهن به دست ميآيد.
رئيس کميته ترانزيت با بيان اين که عمده کالاهاي وارداتي سال ۹۳ گندم و جو قزاقستان از مرز ريلي سرخس بوده که نسبت به سال قبل در حدود ۱۵۰ درصد افزايش داشته است، ادامه داد: انتظار ميرود با افتتاح مرز ريلي اينچه برون که اواخر سال ۹۳ با حضور روساي جمهور ايران و ترکمنستان و قزاقستان اتفاق افتاد روند حملونقل گندم از قزاقستان، تسهيل و به بيش از يک ميليون تن در سال ۹۴ برسد.
وي صادرات سيمان را عمدهترين اقلام صادرات ريلي با رشد ۱۴۰ درصدي نسبت به سال قبل عنوان کرد و افزود: پنبه ازبکستان از مهمترين بارهاي ترانزيتي است که در سال ۹۳ از رشد خوبي برخوردار بوده به طوري که با رايزنيهاي انجام شده حمل آن از ۸۸ هزار تن در سال ۹۲ به ۲۰۷ هزار تن در سال ۹۳ رسيده است و با توجه به مذاکراتي که اخيرا در حاشيه اجلاس مشترک اقتصادي در تاشکند صورت گرفت قرار است حمل پنبه ترانزيتي در سال جاري بيشتر از ۴۰۰ هزار تن انجام شود.
غراوي با بيان اين که کود ترانزيتي از ديگر بارهايي بوده که در سال ۹۳ رشد داشته گفت: ميزان جابجايي اين بار نسبت به سال قبل ۹ برابر شده است و در نظر است حجم حمل اين محموله در سال جاري تا حد ۳۰۰ هزار تن برسد.
به گفته وي ترانزيت مواد سوختي عراق که در سال ۹۲ بهصورت ترکيبي از مراغه با ريل به بندرعباس حمل ميشده به دليل درگيريهاي داخل عراق متوقف شده و موجب کاهش حدود ۵۰ درصدي ترانزيت اين محموله شده است.
عضو هيات مديره تصريح کرد: گوگرد ترانزيتي ترکمنستان که حمل آن از بهمن سال ۹۳ شروع شده بار جديدي در ترانزيت محسوب ميشود که با اعمال تخفيف ۳۵ درصدي براي اولين بار موفق به جذب آن شديم و با توجه به هماهنگيهاي انجام شده امکان حمل تا يک ميليون تن وجود دارد به طوري که از ابتداي حمل در بهمن سال ۹۳ تاکنون حدود ۱۵۰ هزار تن حمل محقق شده است.
غراوي افزود: در سال ۹۳ بالغبر ۲۸ هزار واگن cis و ۸۶۰۰ واگن ترکيهاي و ۷۶۰۰ واگن ايراني و ۷۸۰۰ واگن خصوصي و استيجاري خارجي در حملونقل بينالمللي راهآهن بکار گرفته شده است که ۳۵ درصد بيشتر از سال قبل بوده است.
وي خاطرنشان کرد: درعينحال ميانگين درآمد هر واگن حدود ۱۲ درصد افزايش داشته اين در حالي است که نسبت ردوانس پرداختي بابت استفاده از واگن خارجي به درآمد حدود ۴ درصد کاهش داشته که اين امر به مفهوم بهبود در شاخصهاي حملونقل بينالمللي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]