واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۴۲ق.ظ)
بيماران تالاسمي را حمايت کنيد موج - دبير انجمن تالاسمي با تاکيد بر ضرورت توجه مسوولين شهري به بيماران خاص و تالاسمي، حمايت بيش از پيش دولت را از آنها خواستار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا مشهدي با بيان اين که انجمن تالاسمي ايران در کل کشور ۲۰ هزار بيمار را تحت پوشش خود دارد، گفت:بيش از ۳۰ درصد اين بيماران مبتلا به بيماريهاي ثانويه از جمله هپاتيت C يا ديابت هستند؛ يعني عملاً ما به بيماران تالاسمي، هپاتيتي و ديابتي خدمات ميدهيم.
وي با اشاره به نياز بيماران تالاسمي به تردد در سطح شهر، اظهار کرد: اين بيماران نيازمند حمايت مسوولين هستند. متاسفانه ما هيچ قانون حمايتي از بيماران خاص بويژه بيماران تالاسمي در سطح کشور نداريم. حتي ميبينيم که سازماني مثل بهزيستي براي افراد تحت پوشش خود امکاناتي را فراهم ميکند، اما؛ بيمار خاص که دچار يک بيماري ديردرمان و مادامالعمر است، نميتواند از اين امکانات استفاده کند.
مشهدي افزود:انجمن تالاسمي بعد از سالها تلاش توانست براي سال ۹۴ تنها ۵۰ عدد آرم طرح ترافيک بگيرد؛ اين درحاليست که بيماران براي انجام کارهاي درماني خود مانند گرفتن دارو، انجام آزمايشات و... نياز به تردد در سطح شهر دارند.
وي با اشاره به بيپاسخ ماندن نامههاي ارسالي انجمن تالاسمي در اين خصوص به شهرداري، شوراي شهر و سازمان حمل و نقل و ترافيک، تصريح کرد: عليرغم تمام اين پيگيريها و نامهها فقط ۵۰ آرم طرح ترافيک دريافت کرديم؛ اين درحاليست که هر ارگان يا سازماني حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ طرح براي بيماران خود دريافت ميکند. از طرفي بيماران ما نميتوانند از حمل و نقل عمومي با تخفيف يا به صورت رايگان استفاده کنند.
مشهدي از مسوولين درخواست کرد که طرحهاي حمايتي براي بيماران تالاسمي در نظر بگيرند تا اين بيماران در کنار مشکلات درماني و تهيه دارو با مشکل تردد رو به رو نباشند.
دبير انجمن تالاسمي گفت: تلاشهاي اين انجمن براي دريافت کارتهاي اعتباري مترو که براي معلولان است، براي تالاسميها داده نشده است. لازم است قوانيني تنظيم شود که بيماران ما بتوانند از حمل و نقل عمومي استفاده کرده و حداقل يک سهميه و آرم تردد دريافت کنند.
مشهدي با بيان اين که ما حداقل نزديک به دو هزار بيمار تالاسمي ساکن شهر تهران داريم، گفت: حتي اگر بخواهند به 10 درصد آنها آرم تردد (طرح ترافيک) بدهند بايد سالانه ۲۰۰ آرم به اين بيماران داده شود، اما؛ با وجود تلاشهاي انجام شده، موفق به انجام اين کار نشديم.
بيماران خاص براي يک وام قرض الحسنه بايد هفت خوان رستم را طي کنند
مشهدي همچنين به مساله اشتغال و ازدواج بيماران خاص و بويژه تالاسميها اشاره و اظهار کرد:در اين مسائل نيز هيچ حمايتي از آنها نميشود. يک بيمار براي دريافت يک وام قرض الحسنه درمان بايد هفت خوان رستم را بگذراند تا شايد بتواند آن را دريافت کند که آن هم به اين صورت است که اگر بيمار در مرکز استان باشد دو ميليون تومان و اگر در استانها و شهرهاي دورتر باشد بين ۵۰۰ هزار تا يک ميليون تومان دريافت ميکند.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص مسکن مهر و سهام عدالت که پيش از اين بيماران تالاسمي در آن ثبت نام کرده بودند، تصريح کرد:متاسفانه هنوز اينها را به بيماران ما ندادند. سهام عدالتي را که در سال گذشته تکميل کرده بوديم نيز نداده و مسکن مهر هم که بيماران از سال ۹۰ براي آن ثبت نام کرده بودند هنوز به آنها تعلق نگرفته است. بيماران خاص و به ويژه تالاسميها نيازمند توجه و حمايت ويژه دولت هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]