واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۲۵ق.ظ)
جوابيه سازمان محيط زيست به يک رسانه موج - در پي درج خبري با عنوان «وقتي که لطف مردم، وظيفه قلمداد مي شود»، در روزنامه جوان، روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست در توضيح انتقاد مطروحه در آن خبر، پاسخ زير را منتشر کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج،در پي درج خبري با عنوان «وقتي که لطف مردم، وظيفه قلمداد ميشود»، در روزنامه جوان، روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست در توضيح انتقاد مطروحه در آن خبر، پاسخ زير را منتشر کرده است.
روزنامه جوان صحبتهاي خانم معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در انتقاد از عدم شناخت و به کارگيري شيوههاي درست مصرف انرژي و حفط منابع آب و خاک از سوي مردم را مستمسک قرار داده تا به وسيله آن يک مسوول دولتي را در مقابل مردم نشان دهد.
در حالي که هم مردم ميدانند و هم آمارها نشان ميدهد که رويکردهاي فرهنگي درکشور ما در حوزه محيط زيست در رتبههاي پايين جهاني قرار داد.
اما ظاهراً نويسنده مقاله نه به اين موضوع اشراف دارد و نه خبر از قانون اساسي و اصل مربوط به محيط زيست در آن دارد، بنابراين در مقابل تيتر اين مقاله که «لطف مردم، وظيفه قلمداد ميشود»، لازم است متذکر شويم در اصل 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران آمده: «در جمهوري اسلامي، حفاظت محيط زيست که نسل امروز و نسلهاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند، وظيفه عمومي تلقي ميشود. از اين رو فعاليتهاي اقتصادي و غير آن که با آلودگي محيط زيست يا تخريب غير قابل جبران آن ملازمه پيدا کند، ممنوع است.»
توضيح اين که همه آحاد جامعه وظيفه پاسداري از طبيعت و محيط زيست را داشته و اگر لطفي هم صورت گيرد براي حفظ سلامتي و آينده خود و فرزندانمان است. همچنين نويسنده محترم را به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار مسوولان و فعالان محيط زيست کشور در 17 اسفند سال گذشته ارجاع ميدهيم تا با مسووليت همگاني در اين زمينه آشنا شود. از جمله اينکه آن مقام معظم در بخشهايي از سخنانشان فرمودند:
«همه آنها موهبت است (مواهب طبيعي)، همه آنها هم مال شما است؛ حق نداريد تخريب کنيد؛ نه باغ و بوستان را، نه جنگل را، نه مرتع و دشت را، نه کوير را؛ همهٔ آنها متعلّق به انسانها است؛ بايستي از اينها بهره ببريد... قضيّهٔ محيط زيست خيلي قضيّهٔ مهمّي است. خلاصهٔ اهمّيّت اين قضيّه عبارت است از مسووليّت انسان در قبال طبيعت؛ بايد احساس مسووليّت کند.
همچنان که در قبال انسانها احساس مسووليّت ميکنيم، در قبال طبيعت هم بايد احساس مسووليّت کنيم. اسلام و اديان الهي خواستهاند تعادل ميان انسان و طبيعت را حفظ کنند؛ اين، آن هدف اساسي و اصلي است. عدم حفظ اين تعادل ناشي از عواملي است که عمدهاش خودخواهيهاي انسان است؛ قدرت طلبي است؛ قلدري و گردن کلفتي بعضي از ما انسانها است. وقتي اين اتّفاق نيفتاد - يعني اين تعادل حفظ نشد- آن وقت بحران محيط زيست پيش ميآيد؛ بحران محيط زيست به همهٔ بشر و به همهٔ نسلها آن وقت ضرر مي زند.»
خرسند است که به نويسنده محترم يادآوري نمايد سازمان حفاظت محيط زيست طي دو سال اخير کوشيده در کنار انجام وظايف خود، از طريق تسهيلگري فعاليت سمنها و حمايت اهالي دلسوز رسانه، سطح توجه و حمايت از محيط زيست را در ميان مردم افزايش دهد و البته واقعيات را آنگونه که هست بيان دارد. اي کاش دوستان در روزنامه جوان اين همه نکته بيني را در سالهايي که جفاي بسياري به محيط زيست اين کشور شد به کار ميگرفتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]