تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816136431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خدا به چه کسانی محل نمی‌گذارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: خدا در قرآن می‌فرماید من به آدم‌های عهدشکن و سوگندفروش محل نمی‌گذارم، نه می‌بینم‌شان و نه هم‌کلا‌مشان می‌شوم.

خدا به چه کسانی محل نمی‌گذارد؟

برخی صفات ذمیمه وقتی ضمیمه می‌‌شوند به شخصیت‌ آدم‌، دیگر خدا به انسان محل نمی‌گذارد!
با اینکه همه چیز و همه کس در تیرس نگاه نافذ و رحمت‌آمیز خداست اما قرآن می‌گوید خدا به بدعهدها و سوگندفروش‌ها نگاه نمی‌کند، نه تنها نگاه که حتی افتخار هم‌کلامی با حضرتش را هم دریغشان می‌کند. بینید:
انَّ الَّذینَ یَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَ أَیْمانِهِمْ ثَمَنًا قَلیلاً أُولئِكَ لا خَلاقَ لَهُمْ فِی اْلآخِرَةِ وَ لا یُكَلِّمُهُمُ اللّهُ وَ لا یَنْظُرُ ِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ وَ لا یُزَكِّیهِمْ وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ «کسانی که پیمان الهی و سوگندهای خود (به نام مقدس او) را به بهای ناچیزی می‌فروشند، آنها بهره‌ای در آخرت نخواهند داشت؛ و خداوند با آنها سخن نمی‌گوید و به آنان در قیامت نمی‌نگرد و آنها را (از گناه) پاک نمی‌سازد؛ و عذاب دردناکی برای آنهاست».(آل عمران/77)در هیچ جای قرآن این لحن قهرآمیز و این تعداد تهدید پیاپی را نمی‌یابید.
در شأن نزول این کریمه، بین اهل تفسیر اختلاف است . عده‌ای می‌گویند: این آیه خطاب به گروهی از دانشمندان اهل کتاب است مثل کعب بن اشرف و حیّی بن اخطب که چون با رونق بازار اسلام، موقعیت اجتماعی خود را متزلزل می‌دیدند، روی آوردند به تحریف نسخه‌هایی از تورات که موید حقانیت پیامبر اسلام(ص) بود. اینها حتی به دروغ سوگند خوردند که این جمله‌های تحریف‌شده، از ناحیه خداست!
برخی هم گفته‌اند این آیه درباره اشعث بن قیس است که درصدد بود با سوگندی ناحق و دروغ، ملک دیگری را تصاحب کند. این نزاغ را نزد پیامبر بردند. حضرتش چون سخنشان را شنید از مدعی، بیّنه خواست.  چون مدعی بینه و شاهدی نتوانست بیاورد، مدعی علیه مکلف به یمین شد و هنگامی که اشعث خواست به دروغ سوگند یاد کند،‌این آیه نازل شد. وی ترسید و به حقیقت اعتراف کرد.
باید دانست که شأن نزول‌ها را اهل تفسیر و روات از باب تطبیق آورده‌اند و گرنه هیچ رخدادی نمی‌تواند حکم عمومی آیه را قید بزند.
در آخرت، تنها صفت رحیمیت خدا شامل عده‌ای از خواص می‌شود در نتیجه خداوند در آخرت با برخی از کلمات(نعمت‌های بهشتی) با بندگانش سخن می‌گوید و روی از برخی دیگر برمی‌گیرد.در فرهنگ قرآن، هر عهدی واجب‌الوفاست مگر اینکه مستلزم شرطی حرام باشد. اساسا پایبندی به میثاق نزد اعراب جاهلی، یک اصل مهم تلقی می‌شده است. با ظهور اسلام،‌ خداوند این سنت حسنه را امضاء کرد و فرمود: یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اَوفُوا بِالعُقُودِ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، به پیمان ها وفا کنید.» (مائده/1(
چتر  کلمه العقود، همه پیمان‌ها را می‌گیرد اعم از الهی، بشری، فردی و اجتماعی. به دیگر سخن، عهدها چند گونه‌اند: عهد خدا با انسان، عهد انسان با انسان، عهد انسان با هستی و عهد انسان با خود است.
گفته می‌شود یک شخصیت معتدل وخالی از رخنه‌ها و  اختلالات روانی، حتی به عهدهایی معقولی که با خود بسته است، وفادار است. چه رسد به عهدی که انسان با خدای خود می‌بندد که بر اساس آن متهد می گردد که به مقتضای فرامین و دستورات دین عمل کند. از این گذشته، نمونه‌های تاریخی در صدر اسلام نشان می‌دهد که عهدها و پیمان‌ها در مقیاس کلان و بین‌المللی، آنقدر محترم بوده‌اند که اگر یک فرد در درون جامعه اسلامی، مرتکب جرمی می شد که محکومیت و مجازات قضایی داشت، چنانچه همین فرد د رخارج از بلاد اسلام، پناهنده می گردید به کشوری که قرارداد و پیمان‌نامه‌ای مشروع با حکومت اسلامی منعقد کرده است، آنگاه حکومت اسلامی به احترام این قرارداد، به این شخص متعرض نمی گردید.
5 مجازات شدید الهی در انتظار عهدشکنان و سوگند‌فروشانبر مبنای این آیه، 5 مجازات شوم الهی در انتظار کسانی که راه و رسم بدعهدی و سوگند‌شکنی پیش می‌گیرند بدین‌ترتیب:
1. در آخرت، نصیب و بهره‌ای که بتوانند با آن به بهشت خدا درآیند، عایدشان نمی شود: أُولئِكَ لا خَلاقَ لَهُمْ فِی اْلآخِرَةِ
2. خداوند در قیامت با آنها سخن نمی‌گوید. وَ لا یُكَلِّمُهُمُ اللّهُ ... یَوْمَ الْقِیامَةِ
3. از چشم خدا می‌افتند و به دیگر سخن، خداوند نگاه لطف و رحمتش را در قیامت از آنها سلب می‌کند: وَ لا یَنْظُرُ ِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ
4. به مغفرت الهی بخشیده نمی‌شوند و در نتیجه، گناهانشان پاک نمی شود:  وَ لا یُزَكِّیهِمْ
5. انواع عذاب‌ها و شکنجه‌های اخروی نیز در انتظارشان خواهد بود: وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ
دو نکته درباره مجازات دوم:یک. صفت رحمانیت خدا عمومیت دارد و همه موجودات در این دنیا، مرحوم به رحمت عام الهی‌اند. چرا که فرمود: ورَحمَتی وسِعَت كُلَّ شی‏ء(اعراف/156) از طرفی هر موجودی کلمه‌ای است از کلمات خدا. در همین دنیا خدا با همه موجودات که زیر چتر رحمت عامش هستند، با انواع کلمات(مظاهر و نعمات عالم دنیا) سخن می‌گوید. اما در آخرت، تنها صفت رحیمیت خدا شامل عده‌ای از خواص می‌شود در نتیجه خداوند در آخرت با برخی از کلمات(نعمت‌های بهشتی) با بندگانش سخن می‌گوید و روی از برخی دیگر برمی‌گیرد.
دو. سخن گفتن خدا با موجودات با ابزار مادی نیست بلکه از طریق خلق صدا در اشیاء مادی است. همچنان که موسای کلیم، در وادی طور، وحی را از ورای درخت شنید.
نکته پایانی درباره مجازات سوم:پرواضح است که نگاه خداوند از طریق چشم و جهازات مادی نیست بلکه منظور بارش فیض الطاف الهی است که از سر عهدشکن‌ها و سوگندفروش‌ها قطع می‌شود.
شکوری_/ تبیان


چهارشنبه 10 تیر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن