واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ركود بازار ميوه به دليل گراني
بازار ميوه در حالي راكد است كه قيمتها تغيير نكرده و به دليل كاهش تقاضا در آستانه ماه مبارك رمضان، بازار اين روزها شوروشوق خاصي ندارد و در انتظار كاهش قيمت تا 15 روز آينده به سر ميبرد...
بازار ميوه در حالي راكد است كه قيمتها تغيير نكرده و به دليل كاهش تقاضا در آستانه ماه مبارك رمضان، بازار اين روزها شوروشوق خاصي ندارد و در انتظار كاهش قيمت تا 15 روز آينده به سر ميبرد.
به گزارش «جوان» امسال در ماه مبارك رمضان برخلاف سالهاي گذشته به دليل كاهش تقاضا بازار ميوه رونق خوبي نداشته است، در حالي كه هر ساله با افزايش تقاضا، قيمت برخي محصول پرمصرف افزايش مييافت. براساس اين گزارش، كاهش قدرت خريد به دليل گراني ميوه و كاهش تقاضا در ايام ماه مبارك رمضان در مقايسه با ديگر روزهاي سال دو علت اصلي ركود بازار بوده است. در حال حاضر هر كيلوگرم هندوانه در ميدان مركزي ميوه و تره بار 600 الي هزارو100 تومان، هريك كيلوگرم طالبي هزار تا 3 هزار تومان و گيلاس درشت 12هزارتومان به فروش ميرسد. هلو با درجهبندي متفاوت از 8 هزار تا 2هزار تومان، زردآلو با درجهبندي مختلف از 8 هزار تا 3 هزار تومان، آلبالو از 7هزار تا 3 هزار و 500 تومان و موز از 2هزار و 800 تا 3 هزار و 200 تومان در ميدان مركزي ميوه و ترهبار عرضه ميشود. همچنين آلوزرد 5 هزار تا 3 هزار و 500 تومان، انگور ياقوتي از 6هزار تا 12 هزار تومان و انگور ورامين 4 هزار تومان و گوجه فرنگي درجه يك 800، درجه دو 600 و خيار هم از هزار تا 2 هزار تومان است.
حسين مهاجران رئيس اتحاديه ميوه و سبزي فروشان يكي از دلايل گراني ميوه را كاهش توليد و سرمازدگي باغهاي ميوه در سال گذشته دانست و گفت: در 15 روز آينده قيمت ميوههاي تابستانه كاهش خواهد يافت. وي تصريح كرد: با واردات هندوانه از اراك، انگور و شبرنگ به بازار شاهد كاهش قيمت اين گونه محصولات خواهيم بود و در آستانه نزديك شدن به شهريور ماه قيمتها شكسته خواهد شد. به گفته رئيس اتحاديه ميوه و سبزيفروشان قيمت ميوههاي نوبرانه نسبت به قبل افزايشي نداشته و صيفي جات تا 10 روز آينده ارزان خواهد شد. بر اين اساس، در ماه مبارك رمضان امسال قيمتها تغييري نكرده و استانهاي شمالي توليدات داخلي خود را مصرف ميكنند. لازم به ذكر است قيمت ميوه بايد با احتساب سود 35درصد در خرده فروشيهاي سطح شهرعرضه شود كه افزايش بيش از حد آن گرانفروشي كاذب و تخلف است. راضي نوري عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص افزود: مهمترين دليل كاهش تقاضا در بازار ميوه گراني است چراكه مردم قدرت خريد ندارند. وي با بيان اينكه در ماه مبارك رمضان تقاضا براي خريد بيشتر ميشود، تصريح كرد: تنها راهكار جلوگيري از گراني نظارت در بازار ميوه و عرضه مستقيم محصول از توليدكننده به مصرفكننده است. نوري اظهار داشت: با نظارت و عرضه مستقيم محصول با تشكيل تعاونيهاي روستايي، فرآيند عرضه و تقاضا در توليدات داخلي ساماندهي خواهد شد. نماينده مردم دانيال خاطر نشان كرد: عرضه مستقيم محصولات كشاورزي از توليدكننده به مصرفكننده به نفع توليدكننده داخلي و صادرات است. در تفسير اين گزارش آنچه بيشتر از همه حائز اهميت به نظر ميرسد كاهش قيمت ميوه و جلوگيري از گراني است چراكه با افزايش تقاضا بازار رونق ميگيرد، البته گراني ميوه را هم ميتوان مهمترين علت كاهش تقاضا در ماه رمضان در كاهش قدرت خريد مردم دانست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]