واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۴ب.ظ)
۱۸درصد تلفات سوانح رانندگي مربوط به راههاي برونشهري و روستايي است موج - مدير کل آمار، ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حملونقل جادهاي با بيان اين که ۶۰ درصد تصادفات فوتي در محدوده ۳۰ کيلومتري ورودي شهرها اتفاق ميافتد گفت: ۱۸ درصد تلفات سوانح رانندگي در راههاي برونشهري و روستايي مربوط به موتورسواران و ۱۲.۵ درصد مربوط به عابران پياده است.
به گزارش خبرگزاري موج، جواد هدايتي، مدير کل آمار، ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، درباره آمار قابلتوجه عابران پياده و موتورسواران در تلفات سوانح رانندگي گفت: ۱۸ درصد تلفات در راههاي برونشهري و روستايي مربوط به موتورسواران و ۱۲.۵ درصد مربوط به عابران پياده است که سرجمع اين دو آمار ۳۰.۵ درصد را نشان ميدهد به عبارت ديگر يک سوم تلفات رانندگي برونشهري طبق آمار پزشکي قانوني براي دو فاکتور ياد شده است.
وي افزود: کاهش تلفات مربوط به تردد عرضي عابران و موتورسواران فقط با ايمنيسازي فيزيکي ممکن نيست موتورسواران در حومه شهرها عمدتاً بدون رعايت موارد ايمني و اصل ديدن و ديده شدن تردد ميکنند مثلاً ساکنان روستاها يا مناطق مسکوني حومه شهرها براي رفتن سر مزرعه يا محل کار با موتور صبح زود يا غروب آفتاب تردد ميکنند که يا چراغ وسيله نقليه آنها خراب است يا کلاه ايمني بر سر ندارند.
مدير کل آمار، ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حملونقل جادهاي يادآور شد: بحث ديگر لزوم اصلاح ساختار صنعت توليد موتور است چون موتورهايي که در کشور توليد ميشوند اساساً ريسک بالايي دارند چون غير از آلودگي هوا و تک زمانه بودن اين وسيله نقليه٬ اساس تکنولوژي توليد موتور در کشور يک بحث جدي است.
وي افزود: از معضلات اساسي درباره کاهش تلفات عابران در جادههاي برونشهري مسأله توسعه بيرويه شهرها در کنار جادههاست که اگر جلوي آن گرفته نشود و روند حاشيهنشيني اطراف شهرها ادامه پيدا کند به تبع تردد عرضي عابران و موتورسواران و احتمال تصادفاتي از اين نوع افزايش مييابد به عبارت ديگر موضوع خيلي عميقتر و ريشهايتر از نصب تابلو هشدار، احداث پل يا نردهکشي در کنار جادهها است؛ بارها پل عابر در چنين مناطقي احداثشده اما عابران عموماً بدون توجه به مسائل ايمني از زير پل بهسوي مقابل جاده تردد ميکنند.
هدايتي توضيح داد: ۳۰ درصد تصادفات جرحي و فوتي در ۱۰ کيلومتري ورودي شهرها اتفاق ميافتد اين آمار پيام روشن و واضحي دارد؛ يعني بالاخره براي ساماندهي مناطق مسکوني بايد برنامهاي تدوين کرد تا با شبکه راههاي برونشهري تداخل نکنند چون گسترش مناطق مسکوني حاشيه جادهها معادل افزايش رفتوآمد عرضي و افزايش احتمال و ريسک برخورد عابران و موتورسواران با خودروها است.
وي ادامه داد: براي ايمني سازي نقاط پرحادثه بايد ديد به علت متأثر از چيست اساساً حل معضل ايمني در هر نقطهاي با توجه به شرايط اقليمي٬ جغرافيايي و وضعيت جزئيات منطقهاي انجام ميشود؛ يعني بايد شناختي از الگوي جلوگيري از تصادفات در هر منطقه داشت.
مدير کل آمار، ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حملونقل جادهاي تأکيد کرد: اگر راجع به ساماندهي مناطق مسکوني حاشيه شهرها اتفاقي نيفتد هيچگاه آمار تلفات رانندگي برونشهري به زير ۱۳ هزار نفر در سال کاهش نمييابد چون براي توفيق در کاهش آمار تلفات سوانح رانندگي بايد مسائل به شکل زيربنايي و ريشهاي درست شود.
وي افزود: شهرداريها در حريم شهرها مجوز ساختوساز ميدهند و براساس برنامهريزي خود توسعه شهري را دنبال ميکنند طبيعتاً وقتي در کنار جادهها امکاناتي ايجاد شد به تبع جاذبه اقامتي هم ايجاد ميشود. از چند سال گذشته در حاشيه جادههاي شمال شاهد ساخت فروشگاههاي بزرگ هستيم اين مجوزهاي ساخت صادر ميشود تا زمينهاي اطراف جادهها ارزش تجاري پيدا کنند.
هدايتي يادآور شد: وقتي فروشگاههاي بزرگ در حاشيه جادههاي ايجاد ميشوند به تبع مسافر نيز براي خريد از آنها توقف ميکند اين مساله ورود و خروج مجاز و غيرمجاز را به جادهها و تداخل با ترافيک جاري در مسير و افزايش احتمال برخورد را در پي دارد.
وي افزود: در ايران مديريت حملونقل و کاربري زمين به دو وزارتخانه جداگانه سپرده شده است شهرها را شهرداريها زير نظر وزارت کشور مديريت ميکنند حال آن که توسعه راهها و شبکه جادهاي برونشهري با وزارت راه و شهرسازي است که معمولا اين دو باهم خيلي هماهنگ نيستند. اين مديريت دوگانه موجب تداخلي شديد در محدوده ورودي شهرها ميشود.
مدير کل آمار، ايمني و ترافيک سازمان راهداري و حملونقل جادهاي بيان کرد: محدوده ۳۰ کيلومتري شهرها عدد تصادفات فوتي به بيش از ۶۰ درصد ميرسد و در ۱۰ کيلومتري ورودي شهرها اين آمار بيش از ۳۰ درصد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]