محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826270422
رشد10درصدی بخش صنعت ومعدن دردولت یازدهم از منفی 6.4 به 3.6 درصد
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رشد10درصدی بخش صنعت ومعدن دردولت یازدهم از منفی 6.4 به 3.6 درصد
روز صنعت و معدن در حالی امسال برگزار می شود که وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیدن به رشد ارزش افزوده 6 درصد تا پایان سال جاری را برای بخش صنعت هدفگذاری کرده است.
آفتاب : به گزارش ایرنا، نرخ رشد صنعت براساس آمارهای موجود در سال 91 منفی 8.5 درصد بود که این رقم در سال گذشته با تلاش های به عمل آمده و برنامه ریزی های صورت گرفته به 5.7 درصد رسید و قرار است براساس برنامه ریزی های تدوین شده رشد ارزش افزوده بخش صنعت در سال جاری به 6 درصد، در سال 95 به 8 درصد و در نهایت در سال 1396 به 10 درصد برسد.
اغلب تولیدات صنعتی طی این چند سال با اعداد و شاخص های منفی مواجه بودند و در این میان برخی واحدهای صنعتی به دلیل ناتوانی در تامین نقدینگی و حمایت نکردن نظام بانکی از آنها مجبور به تعطیلی واحد خود یا کاهش میزان تولید شدند.
در این بخش واحدهای صنعتی کوچک جزء آسیب دیده ترین حوزه ها قرار داشتند، صنایع کوچک به علت آزاد شدن قیمت حامل های انرژی، تزریق نکردن یارانه تولید، افزایش قیمت ارز و رکود بازار با چالش روبه رو شدند به طوری که ادامه حیات برای اکثر آنها غیرممکن شد.
اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، اولویت ها و سیاست های بخش صنعت تحول یافت و نشاط محسوسی در بدنه تولید کشور پیدا شد.
دولت یازدهم از ابتدا، فعالیت خود را معطوف بر حمایت از صنایع کوچک کرد و توانست طی 22 ماه بیش از هزار و 450 واحد تولیدی تعطیل شده مستقر در شهرک های صنعتی را مجددا راه اندازی کند. با برگشت این واحد ها و حمایت از صنایع بزرگ رشد کل بخش صنعت و معدن از منفی 6.4 به 3.6 درصد در سال گذشته رسید.
یکی دیگر از بخش ها که به رشد شاخص آماری صنعت کمک کرد، حوزه معدن بود. معدن همواره در انحصار دولت یا افراد خاص بوده بدین جهت برای آنکه بخش خصوصی بتواند در این حوزه فعال شود 80 درصد از مساحت کشور برای فعالیت های اکتشافی آزاد شد.
همچنین وضعیت بخشی از معادن راکد حل شد. طی این مدت دولت به صاحبان پروانه های غیرفعال در معادن هشدار داد و براین اساس توانست صلاحیت 300 بهره بردار را سلب کند. این معادن قرار است در مزایده های عمومی واگذار شوند.
ایران از نظر منابع معدنی، با ذخیره 40 میلیارد تن قطعی و 20 میلیارد تن احتمالی، جزو 10 کشور برتر دنیا از نظر میزان ذخایر است. تعداد معادن کشور حدود 6هزار معدن است که بیش از 70 درصد آن فعال است.
** تولید به نقدینگی نیاز دارد
به هرجهت اگرچه روند کاهش بخش صنعت و معدن طی سال گذشته به روندی مثبت تبدیل شد اما مشکلات این بخش همچنان وجود دارد که جا دارد در روز گرامیداشت صنعت و معدن به این مسایل پرداخته شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی معتقد است اگر بتوانیم موانع تولید را برداریم، زمینه مساعدتری برای بهبود وضعیت تولید پیش خواهد آمد.
یحیی آل اسحاق سپس موانع تولید را در چند محور دسته بندی کرد و گفت: نخستین مشکل تولید موضوع سرمایه در گردش است. مشکل دیگر محیط کسب و کار و رکود و تورم حاکم بر بازار است. حوزه فناوری، تهیه مواد اولیه و صادرات نیز از دیگر مسایل و مشکلات به شمار می رود.
وی ادامه داد: براساس شاخص های جهانی، محیط کسب و کار ما شرایط خوبی ندارد چنانکه ایران دارای رتبه 130 در میان 180 کشور است و این نشان می دهد که جایگاه خوبی در جهان نداریم. مفهوم عملیاتی این رتبه این است که وضعیت تولید در کشور مناسب نیست. قیمت تمام شده برای واحدهای تولیدی بالاست و سرعت کار پایین است. بوروکراسی باعث شده تا تولید ما نسبت به رقبای خود در دنیا شاخص ضعیفی پیدا کند.
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران سپس همزمانی رکود و تورم را از دیگر مسایل حوزه صنعت برشمرد و گفت: البته دولت یازدهم موفق شده تورم را تا حدود زیادی کنترل کند که موفقیت خوبی محسوب می شود اما همچنان رکود سنگینی را پیش رو داریم، در شرایط رکودی فعلی هرچند تولیدکننده کار تولیدی اش را انجام می دهد اما با تمام ظرفیت خود تولید نمی کند.
آل اسحاق همچنین یکی دیگر از مشکلات فعلی تولید را تامین مواد اولیه دانست و اظهار داشت: راه معمول که از طریق آن بتوان نیاز واحد تولیدی را تامین کرد، فعلا با موانعی همراه است. به دلیل اقتضائات و شرایط تحریم ها ما از منابع دست اول مواد مورد نیاز تولید را تهیه نمی کنیم. تهیه مواد از منابع دست چندم باعث می شود تا قیمت تمام شده تولیدات 15 تا 20 درصد واحدهای ما قابل مقایسه با قیمت تمام شده واحدهای مشابه خود در دنیا نیست.
به گفته وی، با این حساب مشکلات تولید هم در حوزه صادرات است و هم واردات. مجموعه این مسایل به همراه سایر مشکلات نظیر مسایل بیمه ای، معوقات و نیز دست به دست هم داده تا شرایط برای تولید سخت تر شود.
** حمایت عملیاتی از بنگاه ها و شاخه های صنعتی و معدنی
از سوی دیگر مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز تصریح دارد صنعت داخلی ناگزیر است تا با کسب استانداردهای رقابت پذیر در عرصه جهانی، که به واسطه آن، مصرف کننده به متحدی استراتژیک تبدیل می شود و سعی در بقای خود در کارزار بازار کند، در غیر این صورت، طبیعی است که این فرصت، نصیب رقبای بین المللی خواهد شد و مغلوب نهایی، بنگاه های ضعیف و ناتوان خواهند بود.
محمدرضا مودودی افزود: بی تردید در این مرحله انتخاب با ما است، اما نتیجه را به طور قطع بازار، بدون اعتنا به خواست ما تعیین کرده و رقم خواهد زد و به همان میزان که تصمیم و عمل اختیاری است اما نتیجه تحمیلی و اجباری خواهد بود.
وی تاکید کرد: برمدار همین سیاست است که وزارتخانه های اقتصادی کشور باید به منظور تحقق اهداف مندرج در چشم اندازد، اسناد فرادستی و برنامه های توسعه، حمایت و پشتیبانی لازم و جدی را از راهبردهای عملیاتی در سطح بنگاه ها و شاخه های مختلف صنعتی و معدنی به عمل آورند و واحدهای قدرتمندی را که کیفیت و مرغوبیت محصولاتشان به ویژه در بخش محصولات بادوام، قابل رقابت با برترین نشان ها در کلاس جهانی است، زیر حمایت همه جانبه قرار دهند.
** مشکلات تولید با ارایه تئوری حل نمی شود
همچنین یکی دیگر از مشاوران وزیر صنعت، معدن و تجارت بر این باور است که مشکلات بخش تولید و صنعت کشور جدی و واقعی است بنابراین رفع این چالش ها نیازمند اقدامات حقیقی و مبتنی بر واقعیت است و به طور قطع مسایل و مشکلات تولیدکنندگان با ارایه تئوری برطرف نخواهد شد.
احمد پورفلاح افزود: در سال های اخیر مشکلات واقعی تولیدکنندگان و صنعتگران به اذعان خود آنان شناسایی و فهرستی از این مشکلات تهیه شده که اگر مسئولان قصد رفع چالش های بخش تولید را دارند باید براساس اولویت بندی که از سوی صاحبان صنایع انجام شده، وارد عمل شوند.
وی ادامه داد: همه به خوبی می دانیم که تولید کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و یکی از معضلات این بخش به خاطر دسترسی نداشتن به نقدینگی است اما تاکنون دستگاه های ذیربط در این باره اقدام موثری انجام نداده اند. در شرایط کنونی، دسترسی نداشتن تولید کنندگان به تسهیلات بانکی و همچنین ناتوانی در تامین منابع مالی و نقدینگی جزو مهمترین مشکلات تولیدکنندگان است و به طور قطع رفع این معضل جزو مهمترین خواسته های تولیدکنندگان است اما متاسفانه در این زمینه تاکنون اقدام موثری انجام نشده و تنها به کاهش 2 درصدی نرخ سودها بسنده شده است.
پورفلاح تصریح کرد: بخش تولید کشور شرایط بحرانی را سپری می کند بنابراین تولیدکنندگان و صنعتگران نیاز جدی به حمایت از تولید دارند و لازم است دولت برای حمایت از تولیدکنندگان ابتدا واحدهای تولیدی فعال و توجیه دار را از آن دسته واحدهای غیرفعال تفکیک کرده و سپس برای حمایت از واحدهای فعال، برنامه ریزی و سیاستگذاری های لازم را انجام دهد.
این فعال صنعتی کشور خاطرنشان کرد: نباید گمان کنیم که با رفع تحریم ها تمام مشکلات بخش تولید ایران برطرف خواهد شد بلکه با رفع کامل تحریم ها 30 درصد از معضلات بخش تولید از بین خواهد رفت و برای رفع 70 درصد باقیمانده مشکلات لازم است تا مسئولان به باورپذیری نسبت به بخش تولید برسند.
** نیاز واحدهای صنعتی به 350هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش
یکی از بخش هایی که صنعت کشور به آن نیازمند است و هر گونه تاخیر در تزریق آن حیات حوزه های صنعتی را با چالش مواجه می کند، سرمایه در گردش است. سال 92 سرمایه در گردش مورد نیاز واحد های صنعتی 154 هزار میلیارد تومان بود، اما بواسطه رکود، تحریم و فشارهایی که بر این بخش وارد شد تولیدکنندگان نتوانستند از محل فروش خود درآمدزایی خوبی داشته باشند.
حال در شرایطی که گفته می شود از رکود خارج و می خواهیم وارد رونق اقتصادی شویم واحد های صنعتی به 350 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارند. این در حالی است که سال گذشته رقم مذکور حدود 216 هزار میلیارد تومان بود.
البته کارشناسان معتقدند رشد این عدد به منزله توسعه فعالیت های صنعتی است و اینکه واحدهایی که سال های گذشته از مدار تولید خارج شده بودند در سال جاری با بهبود شرایط احیا می شوند.
** سهم 30 درصدی صنعت و معدن از تسهیلات بانکی
تسهیلات بانکی مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال های 92 و 93 به ترتیب 108 و 150 هزار میلیارد تومان بود که در حال حاضر این عدد برای سال جاری 175 هزار میلیارد تومان است. گذری بر میزان تسهیلات ارایه شده توسط بانک ها و موسسات مالی از سال 90 نشان می دهد که سهم صنعت و معدن تا سال 93 بین 32 تا 30 درصد بوده است.
این در حالی است که از سال 92 به علت شرایط تحریم و رکودی که بر بازار حکمفرما شد سهم این بخش از تسهیلات بانکی افزایش پیدا نکرد و به اعتقاد کارشناسان، بانک ها طی سال های اخیر کاملاً سیاست انقباضی داشتند.
در شرایطی بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی، سهم 30 درصدی داشتند که وزیر صنعت معتقد است برای آنکه واحدهای صنعتی بتوانند فعالیت های خود را توسعه دهند این عدد باید به 50 درصد برسد. در این میان سهم حوزه خدمات از تسهیلات بانکی از 31 درصد سال 90 به 37 درصد در سال گذشته رسیده است. حوزه بازرگانی نیز طی دوره مشابه سهم 12 تا 13 درصدی خود را حفظ کرده است.
** ارزش تولیدات صنعتی
سال 92 ارزش تولیدات صنعتی 440 هزار میلیارد تومان بود و این رقم با جهشی از 610 هزار میلیارد تومان سال گذشته به 700 هزار میلیارد تومان در سال جدید پیش بینی شده است. ارزش داده ها و ملزومات تولید نیز که دو سال پیش حدود 308 هزار میلیارد تومان بود و سال قبل 430 هزار میلیارد تومان، قرار است در سال 94 به 500 هزار میلیارد تومان برسد.
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
بخش صنعت ۳۴ درصد برق کشور را مصرف میکند
بخش صنعت ۳۴ درصد برق کشور را مصرف میکنددر حالی که بخش صنعت تنها ۲۰۶ هزار مشترک از ۳۲ میلیون مشترک برق کشور را به خود اختصاص داده گزارشها حاکی از این است که همین سهم اندک در حال حاضر دوسوم از بار مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده است به گزارش خبرگزاری فارس بخش صنعت در حال حا90 درصد صنعت نساجی متعلق به بخش خصوصی است | خبرگزاری ایلنا
نائب رییس انجمن صنایع نساجی ایران در گفتگو با ایلنا 90 درصد صنعت نساجی متعلق به بخش خصوصی است تجربه نشان داده تمامی صنایع و کارخانجاتی که مربوط به بخش خصوصی است با همه مشکلات موجود صاحبان آن نگذاشته اند درب کارخانه شان بسته شود و خیل عظیم کارکنان این واحد ها بیکار شوند ْ علیمردسرپرست فرمانداری قدس: 51 درصد از شاغلان شهرقدس در بخش صنعتی مشغول فعالیت هستند
سرپرست فرمانداری قدس 51 درصد از شاغلان شهرقدس در بخش صنعتی مشغول فعالیت هستندسرپرست فرمانداری قدس گفت بیش از 700 واحد صنعتی در شهرستان قدس فعال است و 51 درصد از شاغلان این شهرستان در این بخش مشغول به فعالیت هستند به گزارش خبرگزاری فارس از غرب استان تهران به نقل از پایگاه اطلاع&پرداخت تسهیلات به بخش صنعت ۴۵ درصد رشد داشته است
معاون وزیر صنعت و معدن خبر داد پرداخت تسهیلات به بخش صنعت ۴۵ درصد رشد داشته است شناسهٔ خبر 2780685 - سهشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۳ استانها > خراسان رضوی مشهد معاون امور صنایع وزیر صنعت و معدن از رشد ۴۵ درصدی ارایه تسهیلات به بخش صنعت و معدن در سال گذشته خبر داد به گزارش خببراساس گزارش مرکز آمار شاخص تولید صنعت در سال گذشته مثبت شد/ رشد 1.3 درصدی بخش معدن
براساس گزارش مرکز آمارشاخص تولید صنعت در سال گذشته مثبت شد رشد 1 3 درصدی بخش معدنمرکز آمار ایران گزارش شاخص تولید صنعتی ۴ سال اخیر را منتشر کرد که بر اساس آن بخش معدن رشد ۱ ۳ درصدی داشته است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز آمار ایران این مرکز شاخص تولید صنعتی مربوطسهم بیش از 80 درصدی بخش صنعت از گاز مصرفی سمنان
چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۳ مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان گفت در حال حاضر بیش 80 درصد گاز طبیعی استان در بخش صنعت به مصرف میرسد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان علیرضا جراحی در جلسه بررسی وضعیت گازرسانی به بخشهای صنعت و کشاورزی استان سمنان که با هدف بررسقیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت مغایر قانون است/ 45 درصد تسهیلات بخش صنعت استمهال بدهیها بود
نعمت زاده در جمع خبرنگاران قیمتگذاری خودرو توسط شورای رقابت مغایر قانون است 45 درصد تسهیلات بخش صنعت استمهال بدهیها بود وزیر صنعت معدن و تجارت گفت سال گذشته حدود 50 درصد نسبت به سال 92 در پرداخت تسهلات به صنعت افزایش داشتیم که همه آنها نقدی نیست و طبق برآوردهای ما 45 درصدمصرف 46 درصد گاز آذربایجان شرقی در بخش صنعت
تبریز مصرف 46 درصد گاز آذربایجان شرقی در بخش صنعت مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی با اعلام اینکه سال گذشته شش میلیارد و 700 میلیون متر مکعب گاز در استان مصرف شده است گفت 46 درصد گاز استان در بخش صنعت مصرف شده است به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از تبریز به نقل ازرورشد 3/5 درصدی مصرف برق در بخش صنعت استان
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزد رشد 3 5 درصدی مصرف برق در بخش صنعت استان خبرگزاری پانا مدیرعامل شرکت برق منطقه ای یزداز رشد 5 3 درصدی مصرف برق در بخش صنعت استان یزد خبرداد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۴ تير ساعت 08 50 به گزارش خبرگزاری پانا محمدحسن صباغ زادگان روز چهارشنبه در جمع خبسهم نیم درصدی همدان از صنعت کشور/ در بخش معدن سرمایه گذاری شود
نماینده مردم اسدآباد در مجلس سهم نیم درصدی همدان از صنعت کشور در بخش معدن سرمایه گذاری شود شناسهٔ خبر 2789826 - دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۱۲ استانها > همدان همدان- نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی گفت ستان همدان کمترین سهم و فقط نیم درصد سهم صنعت کشور را دارد به گزارشد 1.3 درصدی تولید معدن در سال 93/ تولید صنعت رشد 2.8 درصدی داشت
مرکز آمار ایران منتشر کرد رشد 1 3 درصدی تولید معدن در سال 93 تولید صنعت رشد 2 8 درصدی داشت مرکز آمار ایران شاخص تولید صنعتی مربوط به 4 سال اخیر را منتشر کرد به گزارش حوزه اقتصاد کلانگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز آمار ایران این مرکز شاخص تولید صنعتی مربوط بهدبیرکل خانه کشاورز در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور بخش کشاورزی ۲۲ درصد اشتغال کشور را فراهم کرده است/ لزوم
دبیرکل خانه کشاورز در نامه ای به معاون اول رئیس جمهوربخش کشاورزی ۲۲ درصد اشتغال کشور را فراهم کرده است لزوم رشد سرمایهگذاری در کشاورزیدبیرکل خانه کشاورز پیشنهاد داد با اصلاح ساختار مالی بانک کشاورزی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی رشد خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رمدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان عنوان کرد حذف 36 درصدی شغلهای موجود در بخش گردشگری استا
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان زنجان عنوان کردحذف 36 درصدی شغلهای موجود در بخش گردشگری استان زنجانمدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان زنجان گفت 36 درصد شغلهای موجود در بخش گردشگری استان زنجان حذف شده است به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان یحیی رحمتیعضو کمیسیون صنایع و معادن: بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی ۷۰ درصد صنایع را غیر فعال کرد/ شرکتهای صنعتی با ۳۰ درصد
عضو کمیسیون صنایع و معادن بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی ۷۰ درصد صنایع را غیر فعال کرد شرکتهای صنعتی با ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیتندسیدمحمدبیاتیان گفت کمبود سرمایه در گردش و نبود نقدینگی و در کنار آن مشکل بودن تهیه برخی مواد اولیهای که از خارج تهیه میشود و همچنین خلاء شبکههایرئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان: 356 واحد تولیدی استان زنجان با ظرفیت کمتر از 50 درصد فعالیت میکنن
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان 356 واحد تولیدی استان زنجان با ظرفیت کمتر از 50 درصد فعالیت میکنندرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان گفت 356 واحد تولیدی استان زنجان با ظرفیت کمتر از 50 درصد فعالیت میکنند به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان ناصر فغفوری سه۷۰۰ میلیارد ریال در بخش صنعت دام و طیور اردبیل سرمایهگذاری شد
رئیس نظام مهندسی کشاورزی اردبیل خبر داد ۷۰۰ میلیارد ریال در بخش صنعت دام و طیور اردبیل سرمایهگذاری شد شناسهٔ خبر 2786888 - چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۶ استانها > اردبیل اردبیل - رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل گفت تاکنون با صدور ۴۵ فقره پروانه بهره برداایجاد اشتغال 12 هزار نفری در بخش صنعت پایتخت
چهارشنبه ۳ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲ ۰۰ معاون منابع انسانی وزیر صنعت معدن و تجارت از امکان ایجاد اشتغال 12 هزار نفر در استان تهران در بخش صنعت در سال 1394 خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یزدانی در مراسم تقدیر از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی استان تهران با بیان ای-
گوناگون
پربازدیدترینها