واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سید ابریشمی : 752 شهرك صنعتی در حال بهره برداری است خبرگزاری پانا : رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت : از 941 شهرک صنعتی مصوب 752 شهرک در حال بهره برداری است که زیر ساخت های لازم در آنها ایجاد شده است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۹ تير ساعت 09:36
به گزارش خبرگزاری پانا ،سید محمد علی سیدابریشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در 752 شهرک صنعتی در حال بهره برداری، 62 هزار قرارداد با واحدهای صنعتی بسته شده که 31 هزار واحد در حال بهره برداری است.
وی اضافه کرد: 15 هزار هکتار از زمین هایی که در شهرک های صنعتی داریم در اختیار واحدهایی است که در حال بهره برداری است، 20 هزار هکتار زمین آماده واگذاری داریم که زیرساخت های لازم برای آنها ایجاد شده است البته تعداد محدودی از واحدها در شهرک ها فعالیتی را انجام ندادند این واحدها فکر کردند زمین داشته باشند که ارزش پیدا کند یا زمین را به امید اعطای وام ها گرفتند اما موفق نشدند.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: سال گذشته حدود 2400 پرونده زمین متوقف و راکد در شهرک های صنعتی را بررسی کردیم که 800 پرونده منجر به فسخ قرارداد و باز پس گیری زمین شد و بقیه پرونده ها در حال طی کردن مراحل دادرسی است.
سید ابریشمی گفت : از مجموع 31 هزار واحدی که در حال بهره برداری است حدود 5600 واحد در دوران های مختلف از سال 71 به بعد متوقف شد اما 70 درصد این واحدها در سال های 84 تا 92 متوقف شده است.
وی با بیان اینکه دلیل اصلی توقف این واحدها گران شدن نرخ ارز ، واردات عمده و تأثیرات حذف یارانه سوخت و انرژی بوده است ، ادامه داد: مشکل اصلی 69 درصد این واحدها کمبود نقدینگی است ضمن اینکه بعضی از واحدها هم به دلیل بازار ، فناوری و مشکلاتی مانند شرکا متوقف شد البته واحدهای جدیدی که بهره برداری می رسد بیشتر از واحدهای متوقف است.
معاون وزیر صنعت گفت: با توجه به افزایش قیمت انرژی ، فعالیت واحدهای تولیدی انرژی بر ، اقتصادی نیست از این رو باید این واحدها باید تغییر فناوری دهد البته ما هم بخش آموزش را در شهرک های صنعتی فعال کردیم که بخشی از آموزش ها مربوط به کاهش مصرف سوخت و انرژی است.
سیدابریشمی افزود: هرگونه تغییر قیمت سوخت و انرژی در واحدهای تولیدی تأثیرگذار است اما تأثیرگذاری تک نرخی شدن سوخت در تولید قابل توجه نیست البته واحدهایی که با حمل و نقل سر و کار دارند یا قیمت نوع سوخت آنها افزایش می یابد قیمت تمام شده افزایش می یابد که این امر بازار آنها را دچار مشکل می کند.
وی افزود: برای حل مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی ابتدا گزارش مفصلی را برای دولت تهیه کردیم و همزمان با آن با بانک صنعت و معدن به عنوان بانک توسعه ای هماهنگ کردیم که حداقل یکی از معاونت های این بانک به عنوان معاونت صنایع کوچک تشکیل شود.
سید ابریشمی اضافه کرد: پیوندی را میان سازمان صنایع کوچک ، بانک صنعت و معدن و صندوق ضمانت سرمایه گذاری ایجاد کردیم ضمن اینکه ایجاد معاونت صنایع کوچک در بانک صنعت و معدن گامی در راه نیل به این هدف است که امیدواریم این هماهنگی ها، واگذاری تسهیلات به واحدهای صنعتی را تسریع کند.
وی گفت: اگر در گذشته واحدهایی برای دریافت تسهیلات 5 تا 6 ماه معطل می شد، امیدواریم به 45 روز تا دو ماه کاهش یابد.
رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گفت: قرار است کارشناسی واگذاری اعتبارات را معاونان صنایع کوچک شرکت های شهرک های صنعتی در استان ها با هماهنگی سرپرستان بانک ها انجام دهند.
سید ابریشمی در بیان علت ماندگاری واحدهای صنعت گفت: اینکه سرمایه گذار ببیند کجا سرمایه گذاری کند ، نوع محصول چه باشد ، بازارش را انتخاب کرده باشد همچنین نوع فعالیت در سر پا ماندن تولید ، موثر است ضمن این که حتماً همه تلاش خود را به وام متمرکز نکند البته برخی وقت ها داشتن شریک و خرید مواد اولیه بموقع راه حل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]