واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ظریف امروز به وین باز می گردد
با پیگیری مذاکرات هسته ای در وین، امروز وزیر خارجه کشورمان جداگانه با وزرای خارجه آمریکا و روسیه جداگانه دیدار می کند. دستیار ویژه رئیس جمهور و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در این سفر وزیر امور خارجه کشورمان را همراهی می کنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز به مذاکرات هسته ای در وین می پیوندند. ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در این دور از مذاکرات هسته ای در وین حضور دارد.
این در حالیست که امروز آخرین روز رسیدن به توافق نهایی هسته ای ایران و 1 + 5، است. با این حال، توافق نهایی برای رفع نگرانی ها از برنامه هسته ای تهران، در 24 آینده حاصل نخواهد شد.
ایران و شش قدرت جهانی شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان، در تلاشند متن توافق نهایی را در وین تنظیم کنند ولی نخواهند توانست در مدت تعیین شده، آن را تکمیل کنند. ولی شرکت کنندگان در این روند، نگرانی ندارند.
نمایندگان ایران و پنج به علاوه یک، چندین روز پیش اعلام کردند که احتمال تمدید زمان توافق را رد نمی کنند. آنها همچنین تایید کردند تا زمان رسیدن به توافقی تاریخی که در روزهای آتی حاصل خواهد شد به مذاکرات خود ادامه می دهند.
این در حالیست که یکی از ا عضای هیئت ها می گوید، بیشتر بخش های توافق نامه آماده شده است. توافق نهایی شامل 80 صفحه است که در آن، اسناد ضمیمه نیز وجود دارد.
این منبع همچنین گفت: بیشتر قسمت های متن توافقنامه آماده است. در این حال، اخبار مثبتی درباره روند مذاکرات بر سر موارد اختلافی به گوش می رسد.
در بین این موارد، مسائلی همچون بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران و شرایط لغو تحریم ها را می توان نام برد. این منبع دیپلماتیک همچنین افزود: پیشرفت محسوسی در باره موضوع تحریم ها حاصل شده است.
وی گفت: با نگاه به نشست های روز یکشنبه، کارشناسان سخت در تلاشند این بخش از توافقنامه را تنظیم کنند و پیشرفت محسوسی در این زمینه حاصل شده است.
دیپلمات های آمریکایی نیز می گویند بر سر بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران که یکی از موضوعات حساس برای تهران است، هم پیشرفتی حاصل شده است.
یکی از اعضای بلند پایه هیئت آمریکایی نیز گفت: ما روندی را تعریف کرده ایم که بر اساس آن، آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه می یابد به تاسیسات خاصی، دسترسی داشته باشد.
وی افزود ایران مجبور نیست اجازه دسترسی به همه تاسیسات نظامی خود را به بازرسان بدهد.
با وجود اعلام خوش بینی نسبی، شرکت کنندگان در این مذاکرات ترجیح می دهند بر دشواری روند مذاکرات و چگونگی بررسی جزئیات روند توافق، تاکید کنند.
کارشناسان به طور خاص به این واقعیت می نگرند که گفتگوها با فشار قابل ملاحظه ای از درون و بیرون همراه است.
آمریکا تلاش می کند تا پیش از نهم ژوئیه به توافق دست یابد زیرا این زمان، چارچوبی برای مرور توافق توسط کنگره است و فقط دو بار از سی تا شصت روز، قابل تمدید است.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که توافق با ایران را یکی از مهم ترین اولویت های سیاست خارجی خود اعلام کرده است تلاش می کند از دست یابی به سناریویی نامناسب با هر هزینه ای، اجتناب کند.
از دیگر سو برخی کارشناسان می گویند چنین توافقی ممکن است توازن قدرت در خاورمیانه را بر هم زند و به مسابقه تسلیحاتی در منطقه بیانجامد.
نخستین کشور در این مسابقه، عربستان سعودی است که در تلاش است از پاکستان، فناوری هسته ای خریداری کند.
رژیم صهیونیستی نیز یکی از مخالفان توافق هسته ای ایران است زیرا تل آویو، توافق هسته ای قدرتهای جهانی با تهران را، تهدیدی برای موجودیت خود می داند.
گفتگوها به سطح وزیران بازخواهد گشت. وزیران خارجه پنج به علاوه یک در حال بازگشت به وین هستند. جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز قرار است بازگردد.
روز یکشنبه وی به تهران بازگشت تا مشورت هایی داشته باشد. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز قرار است روز سه شنبه وارد وین شود تا با جان کری وزیر خارجه آمریکا ملاقات داشته باشد.
این نشست بر موضوع مقابله با تروریسم، به خصوص گروه افراطی داعش نیز متمرکز خواهد بود.
سه شنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]