تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پيش از آن كه زبانت تو را به زندان طولانى و هلاكت درافكند، او را زندانى كن، زيرا هيچ چ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829510421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جیره‌ بندی آب‌ در گرم‌ترین نقطه کشور


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جیره‌ بندی آب‌ در گرم‌ترین نقطه کشور




وقتی هواشناسی اعلام کرد که در دو روزگذشته (شنبه و یکشنبه) زابل در شمال سیستان و بلوچستان با دمای 48 درجه سانتی‌گراد گرمترین نقطه کشور است، بیش از 20 روستای اطراف این شهرستان سی و هشتمین روزهای بی‌آبی خود را در شرایطی که بادهای 120 روزه کیفیت هوا را تا 26 برابر حد مجاز کاهش داده بود، تجربه می‌کردند.





خبرگزاری ایسنا: وقتی هواشناسی اعلام کرد که در دو روزگذشته (شنبه و یکشنبه) زابل در شمال سیستان و بلوچستان با دمای 48 درجه سانتی‌گراد گرمترین نقطه کشور است، بیش از 20 روستای اطراف این شهرستان سی و هشتمین روزهای بی‌آبی خود را در شرایطی که بادهای 120 روزه کیفیت هوا را تا 26 برابر حد مجاز کاهش داده بود، تجربه می‌کردند.

روستاهای اطراف تالاب هامون که در دو دهه گذشته میلیاردها مترمکعب آب در اطراف خود داشتند، حالا به اندازه خوردن هم آب ندارند. برخی از آنها اکنون برای تامین آب شرب به شهرهای زابل، ادیمی یا هیرمند می‌روند یا اینکه منتظر می‌مانند تا ساعاتی که آب با فشار کم در لوله‌ها جریان می‌یابد، از آن برداشت بکنند.

به گفته اهالی روستای خاکسفیدیِ شهرستان هیرمند، از هفته قبل مدیریت بحران استان با تانکر توانسته به بخشی از این روستای 240 خانواری آبرسانی کند، اما بر اساس گزارش‌های محلی، مشکل آب فقط در این روستا نیست و روستاهای زیادی درگیر آن هستند.

عضو شورای شهرستان هیرمند، در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: آب شرب در روستاهای، کیخا، لنگر بارانی، عبدالله بارانی، کنگ امامداد، محمدحسین بارانی، لکزایی، دراز، خاکسفیدی، شندک کیان آباد، شندک غلام رسول، صفرزایی، ملا نورمحمد، قلعه‌کولک، دولت‌آباد و گرگیچ از یک ماه گذشته تاکنون قطع بوده و تنها در ساعات معینی از روز وصل می‌شود.

به گفته عباس نخعی طولانی‌شدن قطع آب در برخی روستاهای شمال سیستان و بلوچستان سبب شده که تعدادی از روستائیان برای فرار از گرما و بی‌آبی به شهر زابل در مرکز سیستان پناه ببرند.

وی با بیان اینکه جلسات زیادی از سوی فرمانداری برای رفع این مشکل برگزار شده است، افزود: بر اساس دستور فرماندار هیرمند قرار شد که آب و فاضلاب در یک برنامه زمان‌بندی شده جریان آب را در بین ساعت‌های دو تا چهار بامداد، 10 صبح تا 16 بعدازظهر و 20 تا 21 برقرار کند که متاسفانه هرگز این اتفاق نیفتاد، اکنون هم تنها برخی از روستاها از ساعت 10 صبح تا 14 آب دارند.

گرمای هوا و بادهای 120 روزه تحمل بی‌آبی را برای روستائیان شمال سیستان و بلوچستان دشوار کرده، بر اساس آمارهای هواشناسی دمای هوای شمال سیستان و بلوچستان در 28 روز از یک ماه اخیر بین 40 تا 48 درجه سانتی‌گراد بوده که در این مدت روستائیان روزه‌دار شهرستان هیرمند مانند پنج بهار و تابستانِ گذشته، همچنان با قطع آب‌شرب مواجه شده و بدون وسایل سرمایشی سر کرده و می‌کنند.

پیگیری ایسنا در سیستان و بلوچستان برای تماس با مسئولان آب و فاضلاب روستایی شهرستان هیرمند بی‌نتیجه ماند و رئیس این اداره حاضر به مصاحبه با خبرنگار ما نشد.

مردم سیستان به دمای 48 درجه سانتی‌گراد عادت کرده‌اند

درست یک ماه قبل در چنین روزی شمار قربانیان گرمای 48 درجه‌ای هوا در هند به 2000 نفر رسید، دمایی که چند سال است مردم شمال سیستان و بلوچستان به آن عادت کرده و با دشواری قطعی آب آن را تا پاییز تحمل کرده‌اند.

وقتی پارسال قطع و جیره‌بندی آب شرب در شهر دوست‌محمد و روستاهای شمالی شهرستان هیرمند به درازا کشید، محمدعلی پیری فرماندار این شهرستان سه عامل را دلیل این بحران اعلام کرد که حل آنها می‌توانست مشکل آب شرب مردم این شهرستان را به کلی حل کند.

اما به گفته وی امسال نیز این سه عامل همچنان پابرجا مانده است، محمدعلی پیری در باره این سه عامل گفته که نخست خط انتقال آب‌شرب به شهرستان زهک، مرکز ولایت نیمروز در افغانستان و شهرستان هیرمند همچنان تفکیک نشده و یک خط وظیفه توزیع آب در این حوزه گسترده را بر عهده دارد.دوم اینکه همچنان مراحل ساخت خط آبرسانی به شهرستان هیرمند مانند سال گذشته در فاصله 18 کیلوکتری شهر "دوست‌محمد" باقی مانده و پیشرفتی نداشته است. در نهایت نیز مخزن آب 50 مترمکعبی هیرمند که مراحل ساخت آن از اوایل دهه 80 آغاز شده، تاکنون تکمیل نشده است.

فرماندار: توضیحی برای مردم نداریم

فرماندار هیرمند در توضیح اینکه چرا امسال نیز مشکل قطع آب در شهرستان هیرمند مانند گذشته در حال تکرار است به خبرنگار ما گفت: «در جلسه عمومی هم گفتم که ما توجیهی برای مردم نداریم، اصلا دیگر نمی‌توانیم چیزی بگویم، چه بگوییم؟ یکسال از این قضیه گذشته، ما این قدر تاکید کردیم ولی آقایان متولی امر خیلی کاری نکرده‌اند، حتی مصوبات جلسات را هم اجرا نکردند».

پیری در ادامه افزود: البته در طول زمستان گذشته بیکار ننشسته‌ایم، چندین جلسه برگزار شده و پیگیری‌های جداگانه‌های هم شده است، برای تکمیل خط اختصاصی انتقال آب به هیرمند منابع جذب و پیمانکار نیز مشخص شده و مراحل ساخت ادامه این خط در حال اجرا است، منتهی این دیر است و به درد ما نمی‌خورد.

وی با انتقاد از عملکرد آب و فاضلاب شهری در سال گذشته، اضافه کرد: از آبفای شهری رضایت نداریم، از آنهایی که در مقطعی که مدیرعامل سابق این مجموعه رفت و این سازمان را سرپرستی می‌کردند گلایه داریم، اگر آبفای شهری تصمیمات و توافقات سال گذشته را انجام می‌داد، امسال مشکل نداشتیم. اما بخشی نگاه شد و کار را انجام ندادند.

بر اساس اعلام مسئولان محلی، منبع تامین آب شرب شهرستان هیرمند، سدهای چاه نیمه در شهرستان زهک است، این سدها علاوه بر تامین آب شرب این شهرستان، وظیفه تامین آب شرب چهار شهرستان شمالی دیگر استان و زاهدان در فاصله 240 کیلومتری از این سد را بر عهده دارد.

اما مشکل اساسی این منابع آب، وابستگی آنها به افغانستان است، بر اساس توافق دو کشور در سال 1351 افغانستان باید از طریق رودخانه مشترک مرزی "هیرمند" در هر ثانیه 24 مترمکعب آب به ایران بدهد اما به گفته مقامات ایران، تاکنون این تعهد سیاسی از سوی افغانستان اجرا نشده است.

نبود ضمانت اجرایی از سوی افغانستان برای تامین آب شرب شمال و مرکز سیستان و بلوچستان سبب شد تا چند سال پیش، مسئولان محلی طرح "انتقال آب از دریای عمان تا سیستان" را به دولت قبل پیشنهاد بدهند. اما این طرح که قرار بود در پر تنش‌ترین نقطه آبی کشور اجرا شود، از امسال عملیات اجرایی آن با اعتباری بالغ بر 800 میلیون دلار در استان کرمان شروع شده است.

تنش‌های آبی سیستان و بلوچستان به حدی بود که وزارت نیرو را وادار کرد این استان و 9 استان دیگر کشور به صورت آزمایشی طرح جداسازی آب شرب از آب بهداشتی را اجرا کنند که تاکنون اجرایی نشده است.







تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن