واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۷ب.ظ)
استاندار خراسان رضوي: اجراي پروژه هاي مشهد 2017 نيازمند اختصاص اعتبار ويژه است موج - با حضور مسوولان کشوري و استاني؛ دومين جلسه شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام، مشهد 2017 برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي رضا رشيديان، استاندار خراسان رضوي در اين جلسه که با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همراه بود، گفت: وجود حرم مطهر رضوي و مشاهير بزرگي همچون فردوسي به عنوان احيا کننده زبان فارسي در شهر مشهد ظرفيت هاي بالقوه فرهنگي است که بايد با استفاده از آنها و محوريت قرار دادن قرآن و عترت وحدت در جهان اسلام را استحکام بخشيم.
وي افزود: در اين شرايط که تکفيري ها و تفرقه انگيزان به دنبال از بين بردن اسلام هستند؛ بهترين فرصت براي گسترش تفکرات ديني با محوريت مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام است اما تحقق اين اهداف نياز به تامين امکانات لازم با پشتيباني ملي دارد.
استاندار خراسان رضوي اظهار داشت: بودجه سالانه استان انقباضي و تکليف 75 درصد از اين بودجه در تهران مشخص شده است و اکنون شماري از پروژه هاي نيمه تمام عمراني به ارزش دو هزار و 700 ميليارد تومان در استان باقي مانده در حالي که بودجه سال جاري 240 ميليارد تومان است.
رشيديان خاطر نشان کرد: سازمان مديريت و برنامه ريزي خراسان رضوي موفق به اختصاص سه درصد از بودجه امسال به پروژه مشهد 2017 شده که کفاف هزينه آن را نمي دهد لذا نيازمند حمايت در کلان کشور نسبت به اجراي اين پروژه داريم.
وي با بيان اينکه يکي از اهداف آيسسکو (سازمان اسلامي آموزشي علمي و فرهنگي) براي معرفي مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام، بهسازي و نوسازي شهر است، افزود: اين در حالي است که 318 هکتار اطراف حرم مطهر بافت فرسوده است و حاشيه شهر با يک ميليون و 200 هزار نفر جمعيت نيازمند ساماندهي است.
وي بيان کرد: براي رفع نقايض شهر مشهد و نوسازي آن بودجه استاني کفايت نمي کند و نياز به اختصاص اعتبار ويژه براي اجراي پروژه هاي مربوط به مشهد 2017 در سال 94 و 95 هستيم.
علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين نشست گفت: معرفي مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2017 يک فرصت طلايي براي معرفي اين شهر به جهان اسلام و خارج از آن است و مشهد با توجه به برخورداري از مفاخر و شخصيت هاي بزرگ فرهنگي شايستگي معرفي به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام را دارد.
وي افزود: معرفي مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام فرصتي براي تبادل آرا و تجربيات، شناساندن آداب و رسوم و فرهنگ ايران اسلامي و تقويت تعامل با دنياي بيرون از جهان اسلام است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان کرد: معرفي مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام فرصتي براي نوسازي و بازسازي شهر است تا به ظاهر آن نيز پرداخته شود و براي پذيرايي از زائران مهيا گردد.
جنتي، اقدامات انجام شده توسط استانداري خراسان رضوي و شهرداري مشهد در شوراي هماهنگي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام مشهد 2017 را قابل تقدير دانست و گفت: محور اقدامات براي اجراي اين پروژه بايد دو نهاد مزبور باشند.
وي افزود: طرح هايي که در اين جلسه مطرح شد بايد در اختيار شوراي عالي سياستگذاري پايتخت فرهنگي جهان اسلام قرار گيرد تا يک آمادگي ذهني براي اعضاي آن به منظور تدوين برنامه هاي لازم ايجاد شود.
وي با تاکيد معرفي جامع مفاخر و ويژگي هاي برجسته فرهنگي جهان اسلام گفت: در مشهد گنجينه هاي عظيم فرهنگي از جمله آرامگاه بزرگ شاعر ايران؛ فردوسي و کتابخانه عظيم آستان قدس رضوي وجود دارد که مي توان از اين ظرفيت براي معرفي شايستگي هاي مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام بهره برد.
جنتي با تاکيد بر طراحي هر چه سريعتر سايت ويژه پايتخت فرهنگي جهان اسلام مشهد 2017 گفت: اين پايگاه اينترنتي بايد وسيله اي براي برقراري ارتباطات دوسويه بين عوامل دست اندرکار و مخاطبين در جهان اسلام و خارج از آن باشد تا بستر بهره گيري از نظرات مختلف فراهم شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به الگو قرار دادن اصفهان در سال 2006 که به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام معرفي شد، گفت: دست اندرکاران در مشهد بايد سعي کنند از تجربه اصفهان در چيدمان عوامل فرهنگي، عمراني و شهري در پروژه مزبور بهره گيرند.
جنتي درباره نحوه تامين بودجه پروژه مشهد 2017 گفت: پس از اينکه دورنماي کار و پروژه هاي مختلف در حوزه هاي فرهنگي، عمراني و ... و ميزان هزينه کرد دستگاه هاي اجرايي و دولت مشخص شد، جلسه اي با حضور رئيس جمهوري برگزار شود تا رديف مشخصي در بودجه دو سال آينده براي اين مشخص شود.
وي بيان کرد: از سوي ديگر رهبر معظم انقلاب اهل مشهد هستند و عنايت ويژه اي به اين شهر دارند لذا در تخصيص بودجه هر زمان که از ايشان استمداد طلبيده شود، ايشان دستورات لازم را به دولت ابلاغ خواهند کرد.
گفتني است؛ با دستور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دو ميليارد ريال به 12 سرفصل هزينه هاي پيش بيني شده براي يک سال اين پروژه اختصاص يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]