تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از حرام دورى كند، خداوند به جاى آن عبادتى كه او را شاد كند نصيبش مى‏گردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827018805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روستاییان خراسان‌شمالی به هم آب قرض می‌دهند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روستاییان خراسان‌شمالی به هم آب قرض می‌دهند
زیر دوش حمام، یک ساعت تمام با صدای بلند تمرین خوش صدایی می‌کنی و در گرمای تابستان، روزانه تن به آب می‌زنی تا خنک شوی، درختان باغچه را با آب شرب آبیاری می‌کنی و از نسیم خنک درختان خیس بر روی صورتت لذت می‌بری.
آفتاب : ماشینت را در پارکینگ خانه با آب شرب آبکشی می‌کنی و سپس حیات خانه‌ات را با فشار آب لوله پاک می‌کنی و احساس پاکیزگی می‌کنی. در استخر خانه باغت شیرجه می‌زنی و احساس آرامش و شادابی می‌کنی. شیر آب را باز می‌گذاری تا بر روی ظرفهایت برق بیفتد.


اما آیا می‌دانی آن سوتر، در استان خراسان شمالی روستاهایی وجود دارد که به هم آب قرض می‌دهند؟ آری. چنین روستاهایی در کشورمان وجود دارد. کم آبی و یا بهتر بگویم، بحران بی‌آبی، حیات روستاهای بخش گرمخان خراسان شمالی را تهدید می‌کند.


مگر چه اتفاقی افتاده است که کم آبی در روستاهای استان به بحران تبدیل شده است؟


رودخانه اترک به عنوان تامین کننده آب کشاورزی و دامپروری روستای آخلی در بخش گرمخان در حال خشک شدن است و راهی برای تامین معیشت مردم روستا باقی نگذاشته است. جوانان روستا هم فرار را بر قرار ترجیح داد‌ه‌اند و برای مهاجرت راهی شهرها شده‌اند.


این روستا در شبانه روز تنها 20 دقیقه آب دارد و مردم روستا در این فرصت کوتاه فرصت دارند آب جمع کنند و بدتر آنکه مردم روستای دنگل در بخش گرمخان 10 کیلومتر راه طی می‌کنند تا به روستای اخلی برسند، آن هم برای اینکه آب بیاشامند و از مردم این منطقه آب قرض بگیرند و دردآور آنکه مردم این روستا برای استحمام هر چند روز یکبار به بجنورد می‌روند.


به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی، 193 روستای استان با تنش آبی مواجه شده‌اند و فرسودگی 33 درصد شبکه آبرسانی روستایی نیز مزید بر علت شده و سبب شده آب روستاهای استان با دشواری تامین شود.


منبع آب کشاورزی روستای اخلی در حال خشک شدن


رضا برزگر، دهیار روستای اخلی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه آب کشاورزی این روستا از طریق یکی از شاخه‌های رودخانه اترک تامین می‌شود، افزود: با بروز خشکسالی‌های پی در پی در چند سال اخیر، آب این رودخانه رو به خشکی پیش رفته یا حجم آن به شدت کاهش یافته است.


وی با بیان اینکه قسمت اعظم اراضی کشاورزی در این منطقه نیازمند آبیاری است، ادامه داد: کاهش حجم رودخانه و خشکسالی‌های پی در پی موجب شده تا مردم ساکن در این روستا با ضررهای اقتصادی فراوانی مواجه شوند و با مشکلات اقتصادی شدیدی دست و پنجه نرم کنند.


مدت تامین آب روستای اخلی به 20 دقیقه رسیده است


برزگر با اشاره به اینکه وضعیت آب این روستا سال به سال بدتر می‌شود، اظهار کرد: در سال گذشته مردم این روستا یک ساعت آب شرب داشتند این در حالیست که در سال جاری، مدت تامین آب به 20 دقیقه تا نیم ساعت رسیده است.


وی با بیان اینکه بخشی از آب شرب این روستا از بخش گرمخان به صورت لوله کشی و بخشی نیز از چشمه‌های اطراف تامین می‌شود، تصریح کرد: آب در یک منبع جمع آوری می‌شود و سپس مردم به مدت 20 دقیقه در هنگام صبح از آن استفاده می‌کنند. این آب فقط برای شرب مردم است. فشار آب به قدری کم است که مردم برای مواردی همچون استحمام خود با مشکل مواجه هستند.


برزگر در خصوص آب مورد نیاز دام روستا توضیح داد: به علت مشکل کم‌آبی، حدود 50 درصد دام‌های روستا فروخته شده است و آب مابقی دام‌ها نیز از چشمه‌های اطراف تامین می شود. البته گاهی گله های گوسفند مجبور می شوند تا 10 کیلومتر مسیری را طی کنند تا به آب برسند.


استحمام مردم روستای دنگل در شهر بجنورد!


وی افزود: وضعیت روستای دنگل از اخلی بدتر است و آن‌ها برای تامین آب شرب مجبور هستند تا با دبه‌های آب به این روستا مراجعه کنند و طی آن 20 دقیقه دبه‌های آب خود را پر از آب کنند، و برای اموری همچون استحمام هر چند روز به بجنورد مراجعه کنند.


برزگر، تعداد خانوارهای روستای اخلی را حدود 300 خانوار و دنگل را حدود 200 خانوار برشمرد و ادامه داد: مشکل کم آبی سبب شده است تا تعداد زیادی از افراد ساکن در این روستا تصمیم بر مهاجرت به شهر را بگیرند و تاکنون 50 درصد از مردم این روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند.


وی تاکید کرد: به علت کم آبی جوانان روستایی تمایلی به انجام کار کشاورزی ندارند و بیشتر افراد تشکیل دهنده روستا در حال حاضر را افراد سالخورده تشکیل می‌دهد.


تنش آبی 193 روستا در خراسان شمالی


روشن روان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان‌شمالی در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: در سه ماه نخست امسال 193 روستا با تنش آبی روبه رو شده و به ناچار ساکنان 36 روستا به صورت سیار آبرسانی شدند. هم اکنون 50 روستا در شیروان، 32 روستا در راز و جرگلان، 25 روستا در فاروج، 24 روستا در مانه و سملقان، 14 روستا در اسفراین و در بجنورد و جاجرم نیز هر کدام 22 روستا با تنش آبی روبه رو شده‌اند.


وی افزود: سال گذشته 248 روستا با تنش آبی روبه‌رو شدند و بر این اساس آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنان 148 روستا با جمعیت بیش از 89 هزار و 760 نفر با تانکرهای آبرسانی تامین شد. برای آبرسانی سیار به روستاها 20 دستگاه تانکر سیار، 15 دستگاه سیار بخش خصوصی، 43 دستگاه تانکر ثابت و 32 دستگاه تانکر چرخدار به کار گرفته شده است.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان‌شمالی گفت: سال گذشته به علت پایین رفتن سطح آب چاه‌های استان، 166 پمپ سوخت و 352 تابلوی برق نیز دچار مشکل شد.


به گفته وی، هم اکنون شاخص بهره مندی روستاییان استان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی 72 درصد است و پیش بینی می شود این رقم با بهره برداری از طرح های در دست اجرا طی امسال و سال آتی بالاتر رود.


فرسودگی 33 درصد از شبکه آبرسانی خراسان شمالی


وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات این شرکت در تامین آب مورد نیاز مشترکان، فرسودگی 33 درصد از شبکه آبرسانی و خطوط انتقال آب است. بیش از یک سوم از طول 4500 کیلومتری شبکه انتقال آب و آبرسانی در این شرکت، فرسوده بوده و نیاز به نوسازی دارد. نوسازی این میزان شبکه فرسوده به یک هزار و 160 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.


کاهش 47 درصدی بارش‌های آسمانی در فصل بهار


روشن روان خاطرنشان کرد: میزان بارش‌های آسمانی در فصل بهار امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 47 درصد کاهش داشته است و در این مدت نیز میانگین دمای هوای استان نیز 2 درجه سانتیگراد افزایش داشته است. این امر سبب شده تا میزان مصرف آب توسط مشترکان روستایی افزایش یابد.




تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن